Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aangespoelde blauwe haai weer in zee uitgezet

Aangespoelde blauwe haai weer in zee uitgezet

OUDDORP (ANP) - Een blauwe haai die zaterdagmiddag aanspoelde bij de Zuid-Hollandse badplaats Ouddorp is zaterdagavond na een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam weer uitgezet in zee. Reddingswerkers probeerden het dier van 1,86 meter lengte 's middags al in zee te krijgen, maar diverse pogingen mislukten.

Het reddingsteam Zeedieren vervoerde na de mislukte terugzetpogingen de haai in een dolfijnenkist met zuurstoftank naar Rotterdam. In Blijdorp werd het beest ondergebracht in de vissenquarantaine van het Oceanium. De haai werd onderzocht door een dierenarts, bleek in redelijke conditie en had geen zichtbare verwondingen. Na overleg met diverse deskundigen werd besloten met een boot van de KNRM hem naar open zee te brengen. "De haai heeft zo de beste overlevingskansen. We hebben er vertrouwen in dat de blauwe haai in open zee zijn weg vindt", aldus Blijdorp.

Het is volgens Blijdorp erg bijzonder dat een blauwe haai levend is aangespoeld aan de Nederlandse kust. Ze komen van nature niet voor in de Noordzee maar in gematigde en subtropische diepzeeën. Hoe het dier hier verzeild is geraakt, is niet bekend.

Meer uit Binnenland

Oekraïense vlag gehesen bij Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De Oekraïense vlag is zaterdagochtend in top gehesen bij de Tweede Kamer. Het is zaterdag precies twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel.

1 uur geleden
Mark Rutte richt zich in video tot Oekraïners na twee jaar oorlog

DEN HAAG (ANP) - "Jullie zijn niet alleen. Wij staan achter jullie", zegt demissionair premier Mark Rutte in een Engelstalige videoboodschap aan de Oekraïners. Zaterdag is het precies twee jaar geleden dat Rusland het land binnenviel.

2 uur geleden
Meerdere bijeenkomsten ter herdenking van begin oorlog Oekraïne

UTRECHT (ANP) - Op meerdere plekken in het land komen zaterdag mensen samen om stil te staan bij de oorlog in Oekraïne, die precies twee jaar geleden begon. Zo is er in Utrecht aandacht voor de vluchtelingen van de oorlog.

6 uur geleden
Klimaatactivisten willen ondanks verbod A10 blokkeren

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.

6 uur geleden
Jaar van de draak verwelkomd tijdens viering Chinees Nieuwjaar

DEN HAAG (ANP) - Het Chinees Nieuwjaar wordt zaterdag gevierd. In het centrum van Den Haag is het de hele dag feest. Het is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur en vindt altijd eind januari of begin februari plaats. Het jaar 4722 staat in het teken van de draak.

6 uur geleden
Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij uit kabinet stapte

DEN HAAG (ANP) - Voormalig zorgminister Ernst Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij begin dit jaar opeens uit het demissionaire kabinet stapte. Hij wilde ingaan op een aanbieding uit Singapore om daar voor een gerenommeerde technische universiteit te komen werken. En om te solliciteren kun je in zijn ogen niet nog als minister dienen, bovendien moest hij vaak naar Singapore voor gesprekken.

10 uur geleden
Brennerautobahn weer open, vakantiegangers kunnen naar huis

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

10 uur geleden