Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aangehouden verdachten rond Pegida-demonstratie Arnhem weer vrij

Aangehouden verdachten rond Pegida-demonstratie Arnhem weer vrij

ARNHEM (ANP) - De drie mensen die zaterdag werden aangehouden rond de uit de hand gelopen demonstratie van Pegida-voorman Edwin Wagensveld in Arnhem zijn weer op vrije voeten. Een politiewoordvoerder laat weten dat de drie waren aangehouden voor het negeren van een politievordering en daarvoor inmiddels zijn heengezonden. Het onderzoek naar de relschoppers die geweld hebben gebruikt, loopt nog. Voor zover bekend zijn er verder nog geen aanhoudingen geweest, aldus de zegsvrouw.

Wagensveld mocht zaterdag van de gemeente met tien anderen een koran verbranden op het Jansplein. "In een democratie hebben mensen het recht om te demonstreren. Dat is een groot goed. Het verbranden van een heilig boek, in dit geval de Koran, is in Nederland niet verboden", zei burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch daarover.

Tegendemonstranten wisten Wagensveld ondanks ingrijpen van de ME te belagen, waardoor de Pegida-voorman gewond raakte. Ook drie agenten raakten lichtgewond. Hoe het nu met de agenten gaat, kon de politiewoordvoerder niet zeggen.

De politie is een onderzoek begonnen naar relschoppers die geweld gebruikten. Marcouch gaf zaterdag aan dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten. Volgens hem zijn er goede beelden van wat er is gebeurd.

Meer uit Binnenland

Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

13 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

16 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

17 uur geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

17 uur geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

18 uur geleden
NVJ boos over naam fotograaf Sakir Khader op terroristenlijst FBI

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ is absoluut niet te spreken over het feit dat de Nederlands-Palestijnse fotograaf en documentairemaker Sakir Khader op een omstreden Amerikaanse terroristenlijst staat. "Het is onbegrijpelijk dat Nederland hier niet meteen werk van maakt", stelt algemeen secretaris Thomas Bruning. Follow the Money en de Volkskrant berichtten zaterdag over die lijst.

19 uur geleden
Festival Bospop sluit parkeerterreinen door hevige regenval

WEERT (ANP) - Festival Bospop in Weert heeft zaterdagochtend alle parkeerplaatsen gesloten. Er is veel regen gevallen en daardoor is het terrein onbegaanbaar. De organisatie van het festival roept bezoekers op om met het openbaar vervoer te komen of om zich af te laten zetten bij een kiss-and-ridezone vlakbij.

20 uur geleden