Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandelenbeurzen New York op winst na uitlatingen Fed-bestuurders

Aandelenbeurzen New York op winst na uitlatingen Fed-bestuurders

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten de handel uitgegaan. De financiële markten schatten de kans op nog een rentepauze door de Federal Reserve groter in na uitspraken van twee beleidsmakers bij de centralebankenkoepel.

Christopher Waller, bestuurslid van de Fed, zei er steeds meer vertrouwen in te hebben dat het Amerikaanse rentebeleid voor een daling van de inflatie richting de gewenste 2 procent zorgt. Waller staat doorgaans bekend als 'havik', oftewel een centrale bankier die de leenkosten het liefst niet te snel laat dalen.

Een ander Fed-kopstuk, Michelle Bowman, zei dat ze voor een nieuwe renteverhoging in december is als de inflatie niet verder daalt. Maar ze zei nog niet of ze zo'n rentestap nu al steunt.

Amazon

De Dow-Jonesindex steeg 0,2 procent tot 35.416,98 punten. De bredere S&P 500 won 0,1 procent tot 4554,89 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 14.281,76 punten.

Amazon eindigde 0,5 procent lager. Het webshop- en technologiebedrijf kondigde een eigen AI-chatbot aan die vooral op het werk moet helpen bij bijvoorbeeld schrijfopdrachten. Ook gaat Amazon inniger samenwerken met chipontwikkelaar Nvidia op het vlak van clouddiensten voor kunstmatige intelligentie.

Boeing in de plus

Een ander chipbedrijf, Micron, waarschuwde de markten voor hoger dan verwachte kosten. Het aandeel verloor 1,8 procent.

Boeing steeg 1,4 procent. De vliegtuigfabrikant profiteerde van een koopadvies door analisten van investeringsbank RBC Capital Markets

Dollar- en oliekoers

John Bean Technologies (JBT) zakte ruim 2 procent. De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel heeft het overnamevoorstel van deze Amerikaanse branchegenoot verworpen. Het in Chicago gevestigde JBT had zo'n 2,4 miljard euro over voor Marel, dat een beursnotering heeft in Amsterdam. Zscaler boog een eerder verlies om in een koerswinst van 1 procent, na een tegenvallend kwartaalbericht.

De euro steeg licht ten opzichte van de dollar en was 1,0990 dollar waard. Een vat Amerikaanse olie werd 2,1 procent duurder op 76,38 dollar per vat. Brentolie steeg 2 procent in prijs tot 81,55 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Uniper krijgt 165 miljoen voor opgelegde beperking kolencentrale

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet betaalt energiebedrijf Uniper een compensatie van in totaal 165 miljoen euro voor de periode waarin een beperking gold voor het gebruik van kolen om elektriciteit op te wekken. Dat meldt demissionair klimaat- en energieminister Rob Jetten aan de Tweede Kamer. Het geld komt uit een potje dat bedoeld is om investeringen in duurzame energie te stimuleren.

22 minuten geleden
Instagram en Facebook plots bereikbaar voor Russen door storing

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland is dinsdag getroffen door een internetstoring. Om onverklaarbare redenen waren enkele geblokkeerde socialemediawebsites, waaronder Instagram en Facebook, plots weer beschikbaar in Rusland. Telegram, de populairste berichtenapp die in Rusland wordt gebruikt, lag juist even plat.

54 minuten geleden
EU kijkt of samenwerking Frans AI-bedrijf met Microsoft wel kan

BRUSSEL (ANP/AFP) - De samenwerking tussen de Franse AI-startup Mistral en het grote Amerikaanse Microsoft wordt tegen het licht gehouden door de Europese Commissie. Het dagelijks bestuur van de EU let naar eigen zeggen scherp op zulke partnerschappen tussen techreuzen en ontwikkelaars van grote AI-modellen.

57 minuten geleden
Verstoringen in Rode Zee houden nog even aan, vreest Maersk

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Containerrederij Maersk vreest dat verstoringen door de situatie in de Rode Zee kunnen voortslepen tot in de tweede helft van dit jaar. Grote rederijen varen door aanvallen van de Houthi-rebellen niet langer door de Rode Zee, maar nemen een alternatieve, langere route via Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste puntje van Afrika.

1 uur geleden
Winkeliers willen dat jongeren meer ruimte krijgen voor bijbaan

WOERDEN (ANP) - Winkeliers roepen het kabinet op om scholieren en studenten meer ruimte te geven voor hun bijbanen. De overheid komt met steeds meer maatregelen om flexibele werknemers een contract voor een bepaald aantal uren te geven. Maar oproepkrachten, vooral studenten en scholieren, willen volgens de brancheorganisatie voor zelfstandige winkeliers en franchisenemers Vakcentrum liever flexibel blijven werken. Zo kunnen zij hun werktijden afstemmen op hun school, studie of hobby.

1 uur geleden
Koerssprong videochatdienst Zoom op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Zoom Video Communications behoorde dinsdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen van New York. De videochatdienst, die enorm populair werd tijdens de coronapandemie, behaalde meer omzet dan verwacht in het vierde kwartaal. Ook boekte Zoom weer winst na een verlies in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het bedrijf wist daarnaast iets meer grote zakelijke klanten te trekken dan in het derde kwartaal. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 7 procent.

2 uur geleden
Europese Commissie wil dat EU zuinig blijft met gas

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet ook de komende jaren minder aardgas blijven verbruiken, vindt de Europese Commissie. De energiecrisis mag dan geluwd zijn, "besparen blijft nodig" omdat de EU bijvoorbeeld af wil van Russische fossiele brandstoffen.

2 uur geleden