Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandelen techfonds Alibaba flink hoger in Hongkong

Aandelen techfonds Alibaba flink hoger in Hongkong

HONGKONG (ANP) - De aandelen van techfonds Alibaba stonden vrijdag op de beurs in Hongkong tussentijds 2 procent hoger. Het herstel stond in schril contrast met de stevige min van de in New York genoteerde aandelen van het fonds op donderdag nadat Chinese toezichthouders gesprekken over een beursgang van Ant Group, het betaalbedrijf van Alibaba, de kop in drukten. Bij het begin van de sessie in Hongkong zakte het aandeel Alibaba in eerste instantie een paar procent weg, om daarna het herstel in te zetten

In 2020 moest Alibaba de beursgang van Ant op het laatste moment afblazen en openden toezichthouders een kartelonderzoek naar het concern. Op donderdag kwamen er berichten naar buiten dat er mogelijk toch weer een beursgang aanstaande was. De toezichthouder liet in een reactie op het bericht weten dat er niet wordt gewerkt aan een herziening van de beursgang van Ant.

Beleggers houden evengoed rekening met speculaties over de vraag of de beursgang van Ant nieuw leven kan worden ingeblazen. Zeker nu Beijing de regelgeving voor internetbedrijven versoepelt.

Het beeld op de beurzen in Azië was wisselend. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent. In Shanghai, waar delen van de stad weer op slot zijn gegaan om verspreiding van het coronavirus in te dammen, noteerde de graadmeter 1 procent hoger. Beleggers in China reageerden ook op inflatiecijfers. Zo stegen de producentenprijzen in China in vergelijking met een maand eerder iets minder hard op jaarbasis. Dat kwam onder andere door lagere grondstofprijzen. Verder bleef de consumenteninflatie nagenoeg stabiel.

In Tokio eindigde de Nikkei-index 1,5 procent lager op 27.824,29 punten. Japanse bedrijven merkten enige verlichting aan de kostenkant. Dat kwam vooral door extra overheidssubsidies om de stijgende energieprijzen te compenseren. De Kospi in Seoul stond 1,1 procent in de min. De All Ordinaries in Sydney speelde 1,2 procent kwijt.

Meer uit Financieel

Miljard verlies voor vervoerder Deutsche Bahn in eerste halfjaar

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn (DB) heeft in de eerste helft van dit jaar een nettoverlies van 1,2 miljard euro geleden. In die zes maanden kampte de vervoerder onder meer met stakingen en weersextremen. In de eerste helft van 2023 bedroeg het verlies nog 71 miljoen euro.

24 minuten geleden
Nissan maakt veel minder winst door hevige concurrentie

YOKOHAMA (ANP) - Nissan heeft in het tweede kwartaal veel minder winst gemaakt, hoewel de Japanse autofabrikant wereldwijd net zoveel voertuigen heeft verkocht als een jaar eerder. In april, mei en juni verkocht Nissan 787.000 voertuigen, maar de fabrikant hield daar onderaan de streep minder geld aan over, onder meer door hogere marketingkosten. Die zouden nodig zijn om te kunnen opboksen tegen "intense verkoopconcurrentie" en het optimaliseren van de voorraad, vooral in de Verenigde Staten.

30 minuten geleden
Hogere winst Harley-Davidson door meer verkopen duurdere motoren

MILWAUKEE (ANP/BLOOMBERG) - Harley-Davidson heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 16 procent meer motoren verkocht, vooral de duurdere en meer winstgevende modellen waren in trek. Ook de winst ging omhoog, maakte de Amerikaanse motorfabrikant bekend.

1 uur geleden
Ook miljoenenboete van Britse waakhond voor cryptobeurs Coinbase

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse toezichthouder op de financiële markten FCA geeft cryptobeurs Coinbase een boete van ruim 4 miljoen euro. Coinbase kreeg vorig jaar ook al een miljoenenboete van De Nederlandsche Bank (DNB).

1 uur geleden
Shell bouwt grote waterstoffabriek in Duitsland

KEULEN (ANP) - Shell gaat een grote waterstoffabriek in Duitsland bouwen. Het concern heeft daarover een definitief investeringsbesluit genomen. De zogeheten elektrolyser van 100 megawatt op de productielocatie in Keulen is naar verwachting in 2027 klaar voor gebruik.

1 uur geleden
Nieuwe handelsovereenkomst Europese Unie en Singapore

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie en Singapore hebben donderdag een digitale handelsovereenkomst gesloten. Hierin zijn bindende regels opgenomen die het digitale consumentenvertrouwen moeten vergroten en belemmeringen voor digitale handel moeten wegnemen en voorkomen. Dat hebben Eurocommissaris Valdis Dombrovskis (Handel) en de Singaporese handelsminister Grace Fu donderdag tijdens een persbijeenkomst bekendgemaakt.

2 uur geleden
Chauffeur zomerpendelbus weet tachograaf beter te bedienen

UTRECHT (ANP) - Nog lang niet alle chauffeurs van zomerpendelbussen maken op de juiste manier gebruik van de tachograaf, waarmee rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand moeten worden bijgehouden. Toch ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een flinke verbetering in de bediening van het apparaat.

2 uur geleden