Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandeelhoudersvergadering Ajax over ontslag Kroes op 21 mei

Aandeelhoudersvergadering Ajax over ontslag Kroes op 21 mei

AMSTERDAM (ANP) - De aandeelhouders van Ajax komen op dinsdag 21 mei bijeen om te vergaderen over het geplande ontslag van algemeen directeur Alex Kroes en het onderzoek naar belangenverstrengeling door voormalig technisch directeur Sven Mislintat. De raad van commissarissen (rvc) is van plan de pas vorige maand begonnen Kroes te ontslaan om handel met voorkennis, maar moet daarvoor eerst een aandeelhoudersvergadering hebben belegd.

Kroes kocht een week voordat hij werd aangesteld nog eens 17.000 aandelen, na eerder ook al enkele tienduizenden aandelen in Ajax te hebben gekocht. Het inkopen van de laatste partij ziet de club uit Amsterdam, na het inwinnen van juridisch advies, als handel met voorkennis. Kroes is het daar niet mee eens en wil dat beurswaakhond AFM onderzoek doet.

De rvc heeft Kroes gevraagd om in het belang van Ajax de eer aan zichzelf te houden, maar daartoe is de directeur niet bereid, meldt Ajax.

Sosa

Bij de aankondiging van de buitengewone aandeelhoudersvergadering publiceerde Ajax ook de langverwachte resultaten van het onafhankelijke onderzoek naar Mislintat, door accountantsbureau KPMG. Daaruit blijkt volgens de club dat de oud-directeur zich niet heeft schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling bij transfers, ook niet toen hij linksback Borna Sosa via een makelaarskantoor kocht dat aandelen bezit in een bedrijf van Mislintat.

Ajax maakte bekend dat het onderzoeksrapport en het juridische advies naar aanleiding van de bevindingen niet verder beschikbaar zijn. Volgens de club bevat het rapport veel vertrouwelijke informatie over de organisatie en ook privacygevoelige informatie over personen. Daarom worden alleen de bevindingen en conclusies publiek gemaakt.

Meer uit Financieel

Google-moeder Alphabet profiteert van clouddiensten en advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van het aanbieden van zijn clouddiensten, maar ook advertenties leverden meer op. De omzet van het Amerikaanse concern steeg op jaarbasis met 14 procent tot ruim 84,7 miljard dollar, omgerekend meer dan 78 miljard euro.

3 uur geleden
Opnieuw minder winst voor Tesla door goedkopere auto's

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw flink minder winst geboekt. Dat kwam onder meer doordat de elektrische autofabrikant minder omzet haalde uit de verkoop van Tesla-wagens, waarvan de prijzen zijn gedaald.

3 uur geleden
Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

3 uur geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

7 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

7 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

8 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

8 uur geleden