Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandeelhouders Just Eat Takeaway akkoord met verkoop iFood-belang

Aandeelhouders Just Eat Takeaway akkoord met verkoop iFood-belang

AMSTERDAM (ANP) - Aandeelhouders van maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway zijn akkoord gegaan met de verkoop van het belang in het Braziliaanse bezorgbedrijf iFood aan techinvesteerder Prosus. Alle voorstellen op de agenda van de aandeelhoudersvergadering werden aangenomen, aldus het bedrijf.

De in Amsterdam genoteerde onderneming, moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, krijgt een bedrag van maximaal 1,8 miljard euro voor de 33 procent van de aandelen die het bezit. Prosus krijgt iFood daarmee volledig in handen.

Just Eat Takeaway bereikte in augustus een akkoord over de verkoop van de iFood-aandelen. Een eerder bod van 2,3 miljard euro werd eerder nog afgeslagen. Maar met het uitblijven van verdere biedingen ging Just Eat Takeaway akkoord met een lagere prijs.

Koper van de stukken is Moville, dat onderdeel is van Prosus. De transactie bestaat uit 1,5 miljard euro aan contanten. Afhankelijk van de prestaties van het onderdeel komt daar nog eens maximaal 300 miljoen euro bij. Just Eat Takeaway zal de opbrengsten gebruiken om de eigen balans te versterken en schulden af te lossen.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

8 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

10 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

11 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

13 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

13 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

14 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

23 uur geleden