Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandeel Tesla is gewild bij Amerikaanse beleggers

Aandeel Tesla is gewild bij Amerikaanse beleggers

NEW YORK (ANP) - Tesla was maandag een duidelijke winnaar op de beurzen in New York. Volgens kenners is Wall Street onder meer optimistisch over de kansen voor de fabrikant van elektrische auto's in China. Branchegenoten in het land als NIO, XPeng en Li Auto hebben al aangegeven er een goede julimaand op te hebben zitten.

Vorige week steeg Tesla al bijna 7 procent in beurswaarde. Het aandeel Tesla dikte maandag ruim 3 procent aan. De Chinese cijfers zouden erop wijzen dat elektrische auto's momenteel erg in trek zijn in de op een na grootste economie van de wereld.

Verder heerste er op Wall Street vooral een terughoudende stemming, nadat nieuwe macro-economische cijfers wezen op een wat zwakker dan verwachte groei van de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie. Waarschijnlijk spelen verstoringen in de internationale leveringsketens hierbij een rol. De Dow-Jonesindex eindigde de eerste handelsdag van augustus 0,3 procent lager op 34.838,16 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,2 procent omlaag tot 4387,16 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 14.681,07 punten.

Foot Locker

Betalingsdienstverlener Square maakte bekend het Australische Afterpay over te nemen voor 29 miljard dollar. Afterpay maakt het voor consumenten makkelijk om hun onlineaankopen later te betalen en wordt door veel jongeren als alternatief voor een creditcard gebruikt. Die jongeren zijn voor Square een interessante doelgroep. Bovendien biedt het bedrijf van Twitter-topman Jack Dorsey zelf nog geen consumentenleningen aan. Square werd ruim 10 procent hoger gezet.

Sportwinkelketen Foot Locker (min 2,1 procent) neemt Eurostar over, de eigenaar van winkelketen WSS. Daar betaalt Foot Locker 750 miljoen dollar voor. Tegelijkertijd telden de Amerikanen 360 miljoen dollar neer voor Text Trading, het moederbedrijf van de Japanse winkelketen Atmos.

Facebook

Leverancier van onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart Parker Hannifin kondigde de overname aan van de Britse branchegenoot Meggit voor bijna 9 miljard dollar. De Britse regering kondigde al aan die overname kritisch te willen beoordelen. Parker Hannifin zakte meer dan 2 procent.

Facebook sloot ruim 1 procent lager. De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek begonnen naar de voorgenomen overname door Facebook van Kustomer, dat bedrijven helpt bij digitale klantenservice. Het dagelijks EU-bestuur is "bezorgd" dat de overname de concurrentie verstoort op de markt voor zogeheten CRM-software, laat ze weten. Dat zijn systemen die klantgegevens helpen beheren en verkoopmanagement ondersteunen.

De olieprijzen daalden nadat de signalen voor economische groei in China iets minder rooskleurig waren geworden. Amerikaanse olie werd ruim 3 procent goedkoper en kostte 71,40 dollar per vat. Brentolie ging ook dik 3 procent omlaag, tot 73,04 dollar per vat. De euro was daarbij 1,1871 dollar waard, tegen 1,1875 dollar bij slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Producenten krijgen ook korting op niet volledig duurzaam plastic

LEIDSCHENDAM (ANP) - Producenten en importeurs, die verpakte producten op de markt brengen, krijgen vanaf volgend jaar ook korting op het bedrag dat ze betalen voor het inzamelen en recyclen van plastic als de verpakkingen niet helemaal duurzaam zijn. Nu krijgen bedrijven alleen korting als verpakkingen volledig milieuvriendelijk zijn. Veel producenten en importeurs vinden het echter te moeilijk om aan alle eisen te voldoen. Daarom krijgen zij vanaf januari al een beetje korting als plastic verpakkingen iets duurzamer zijn.

16 minuten geleden
Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

8 uur geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

11 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

11 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

12 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

14 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

1 dag geleden