Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandeel e-bikes in fietsenverkoop verder omhoog

Aandeel e-bikes in fietsenverkoop verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van elektrische fietsen in Nederland is vorig jaar gestegen en het aandeel van e-bikes in de totale fietsenverkoop wordt steeds groter. Dat meldden brancheorganisaties BOVAG en de RAI Vereniging.

De verkoop van e-bikes steeg vorig jaar met 2 procent tot 486.000. In totaal werden er 855.000 nieuwe fietsen verkocht, waarvan 57 procent elektrisch. Dat aandeel lag op bijna 52 procent een jaar eerder. Het gaat dan om bijvoorbeeld elektrische stadsfietsen, bakfietsen en speedpedelecs. In 2021 was nog sprake van een krimp van de verkoop van elektrische fietsen met meer dan 12 procent. Dat had te maken met leveringsproblemen door de coronacrisis.

De totale omzet uit de verkoop van nieuwe fietsen (inclusief e-bikes) nam vorig jaar licht toe tot ruim 1,5 miljard euro. De gemiddelde verkoopprijs van een nieuwe fiets steeg met 9 procent naar 1772 euro. Dat is volgens de BOVAG en de RAI Vereniging te verklaren door de beperkte beschikbaarheid en stijgende prijzen van onderdelen maar ook het grotere aandeel van e-bikes in de verkopen.

"E-bikes zijn voor steeds meer forenzen een uitstekend alternatief voor de auto", zegt Huub Lamers van de RAI Vereniging in een toelichting. "Dat verklaart voor een deel de stijgende populariteit van de e-bikes. Daarmee ga je immers groen, gezond en lachend voorbij de file. Wat ons betreft is dit een hele goede ontwikkeling."

Meer uit Financieel

Nederlanders kochten afgelopen jaar vaker biologische producten

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders kochten afgelopen jaar meer en vaker biologische producten. En ook inflatie zorgde ervoor dat de omzet in biologisch voedsel afgelopen jaar met 25 procent steeg, komt naar voren uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK.

11 minuten geleden
Voorzitter Saudische bank vertrekt na debacle rond Credit Suisse

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Ammar al-Khudairy, de voorzitter van Saudi National Bank (SNB), heeft ontslag genomen. Volgens de Saudische bank, die grootaandeelhouder was van Credit Suisse, treedt de voorzitter om "persoonlijke redenen" af. Het vertrek van de voorzitter volgt ruim een week nadat hij met zijn opmerkingen over de noodlijdende Zwitserse bank een koersval van het aandeel veroorzaakte.

1 uur geleden
Bonden beslissen maandagmiddag over nieuwe acties streekvervoer

DEN HAAG (ANP) - De vakbonden FNV en CNV hakken maandagmiddag de knoop door of er opnieuw gestaakt gaat worden in het streekvervoer. "We zijn nog met alle partijen in gesprek, het kan nog alle kanten op", zegt een woordvoerder van FNV. "Straks maken wij de balans op", voegt een woordvoerder van CNV daar aan toe.

2 uur geleden
Banken herstellen op groen Damrak, Pharming maakt koerssprong

AMSTERDAM (ANP) - De banken en verzekeraars toonden maandag herstel op de Amsterdamse beurs. Vrijdag laaiden de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector nog op door een forse koersval van Deutsche Bank. Eerder zorgden het omvallen van twee regionale Amerikaanse banken en de redding van de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse al voor onrust in de sector.

2 uur geleden
Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die diverse modemerken bezit zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt "een vrij grote groep werknemers" hun baan. Scotch & Soda zal door de overname in "geselecteerde markten" actief blijven, waaronder Nederland.

2 uur geleden
Topman Maersk: nog geen 'roaring twenties' in China

BEIJING (ANP) - China's economische herstel is zwakker dan verwacht. Daarvoor waarschuwt de topman van de Deense containerrederij A.P. Møller-Maersk. Volgens de baas van de grote vrachtvervoerder zijn consumenten in het Aziatische land nog erg voorzichtig ondanks dat ook China inmiddels is afgestapt van hele strenge coronamaatregelen.

3 uur geleden
Aandacht voor Pharming en banken op herstellend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Pharming. De Leidse biotechnoloog heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen. Met het middel Joenja, dat werkt tegen een zeer zeldzame aandoening van het immuunsysteem, hoopt het bedrijf zijn omzet op termijn te kunnen verdubbelen. Pharming heeft een hoofdnotering in Amsterdam, maar in New York worden er ook speciale stukken verhandeld. Die werden vrijdag al ruwweg een derde meer waard.

3 uur geleden