Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandeel e-bikes in fietsenverkoop verder omhoog

Aandeel e-bikes in fietsenverkoop verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van elektrische fietsen in Nederland is vorig jaar gestegen en het aandeel van e-bikes in de totale fietsenverkoop wordt steeds groter. Dat meldden brancheorganisaties BOVAG en de RAI Vereniging.

De verkoop van e-bikes steeg vorig jaar met 2 procent tot 486.000. In totaal werden er 855.000 nieuwe fietsen verkocht, waarvan 57 procent elektrisch. Dat aandeel lag op bijna 52 procent een jaar eerder. Het gaat dan om bijvoorbeeld elektrische stadsfietsen, bakfietsen en speedpedelecs. In 2021 was nog sprake van een krimp van de verkoop van elektrische fietsen met meer dan 12 procent. Dat had te maken met leveringsproblemen door de coronacrisis.

De totale omzet uit de verkoop van nieuwe fietsen (inclusief e-bikes) nam vorig jaar licht toe tot ruim 1,5 miljard euro. De gemiddelde verkoopprijs van een nieuwe fiets steeg met 9 procent naar 1772 euro. Dat is volgens de BOVAG en de RAI Vereniging te verklaren door de beperkte beschikbaarheid en stijgende prijzen van onderdelen maar ook het grotere aandeel van e-bikes in de verkopen.

"E-bikes zijn voor steeds meer forenzen een uitstekend alternatief voor de auto", zegt Huub Lamers van de RAI Vereniging in een toelichting. "Dat verklaart voor een deel de stijgende populariteit van de e-bikes. Daarmee ga je immers groen, gezond en lachend voorbij de file. Wat ons betreft is dit een hele goede ontwikkeling."

Meer uit Financieel

Cybersecurity-start-up Wiz wijst miljardenbod Google af

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Cybersecurity-start-up Wiz heeft een overnamebod van 23 miljard dollar van Google-moederbedrijf Alphabet afgewezen. In plaats van te worden ingelijfd door Alphabet blijft het bedrijf vasthouden aan de plannen voor een eigen beursgang, meldt persbureau Bloomberg.

2 minuten geleden
Congres VS wil baas CrowdStrike horen na computerstoringen

WASHINGTON (ANP) - Een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft topman George Kurtz van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike gevraagd om te getuigen over een gebrekkige software-update die wereldwijd grote storingen veroorzaakte.

3 uur geleden
Chipmaker NXP ziet winst en omzet dalen door 'uitdagende' markt

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse chipfabrikant NXP heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder winst en omzet behaald. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf, dat een beursnotering in New York heeft, spreekt van "uitdagende" marktomstandigheden. Toch verwacht NXP in het huidige kwartaal weer te kunnen groeien.

8 uur geleden
Mattel grote winnaar op Wall Street door overnamespeculaties

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel stond maandag in het middelpunt van de belangstelling op Wall Street door overnamespeculaties. Investeringsmaatschappij L Catterton zou een bod op het bedrijf, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, hebben uitgebracht, zo meldde persbureau Reuters op basis van bronnen. Het aandeel schoot omhoog na het nieuws en sloot ruim 15 procent hoger.

8 uur geleden
Investeerder wil speelgoedmaker Mattel overnemen, zeggen bronnen

EL SEGUNDO (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij L Catterton, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Het Franse luxebedrijf LVMH zou dit bod ondersteunen.

9 uur geleden
Luchthavenvakbond Parijs dreigt met nieuwe staking tijdens Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Een kleine vakbond bij het Parijse luchthavenbedrijf ADP waarschuwt voor een staking op vrijdag, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarmee negeert de vakbond een recente deal met het bedrijf.

11 uur geleden
Airlines omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

13 uur geleden