Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor update Prosus en Fed-notulen op Damrak

Aandacht voor update Prosus en Fed-notulen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar een voorlopig handelsbericht van Prosus. De techinvesteerder, die deel uitmaakt van de AEX-index, sprak daarin van een aanzienlijke groei van de winst per aandeel in de eerste helft van zijn boekjaar. Op 29 november zal het bedrijf de volledige halfjaarcijfers presenteren.

Beleggers kijken daarnaast vooral uit naar de notulen van de rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die na sluiting van de Europese beurshandel naar buiten komen. Die aantekeningen bieden mogelijk meer inzicht in de toekomstige rentestappen van de centrale bank. De Fed hield de rente bij de vergadering begin deze maand opnieuw onveranderd en op de financiële markten wordt gehoopt dat de centrale bank klaar is met renteverhogingen. In december vergadert de Fed opnieuw over het rentetarief in de Verenigde Staten.

De AEX-index koerst af op een vrijwel vlak begin van de nieuwe handelsdag, waarbij met een schuin oog wordt gekeken naar de Nederlandse verkiezingen op woensdag. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen. De Aziatische aandelenmarkten liet dinsdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. De Nikkei in Tokio sloot 0,1 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,1 procent.

Omzetgroei

Op het Damrak kwam B&S Group met een update van strategie voorafgaand aan zijn beleggersdag. De bevoorrader van cruiseschepen en luchthavens wil in de komende drie jaar een jaarlijkse omzetgroei realiseren van 5 tot 7 procent en 40 procent van de winst uitkeren als dividend.

Speciaalchemiebedrijf Avantium maakte bekend een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met supermarktketen Albert Heijn voor de ontwikkeling van duurzamere verpakkingen. Financiële details werden niet vermeld.

Lenioisib-studie

Pharming meldde de eerste patiënt in een klinische leniolisib-studie met kinderen van één tot zes jaar te hebben behandeld. Op termijn zal de biotechnoloog in de VS, Japan en de EU studies verrichten naar de veiligheid, verdraagbaarheid en effectiviteit van leniolisib bij vijftien kinderen van één tot zes jaar met een bevestigde diagnose van APDS, een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem.

De euro zette de opmars voort en noteerde op 1,0956 dollar, tegen 1,0942 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 77,25 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper op 81,73 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Shell verdedigt op jaarvergadering opvoeren productie fossiel lng

LONDEN (ANP) - Shell heeft het opvoeren van de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) verdedigd op zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Die fossiele brandstof blijft nodig omdat de vraag naar energie blijft toenemen door bevolkingsgroei en toenemende welvaart, betoogde voorzitter Andrew Mackenzie. Ook olie blijft "lange tijd een vitale rol spelen" omdat de luchtvaart en transportsector nog te weinig alternatieven voorhanden hebben, verklaarde hij.

13 minuten geleden
Vakbond kondigt nieuwe staking bij metaalbedrijven aan

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV en CNV kondigen opnieuw stakingen in de metaalsector aan. Werknemers van metaalbedrijven dreigen donderdag 24 uur het werk neer te leggen in Drenthe en vrijdag in Noord-Holland en Utrecht. Werkgevers blijven zich volgens de bonden verzetten tegen een goede cao voor de ongeveer 360.000 medewerkers.

1 uur geleden
Beveiliging grijpt in tijdens vergadering Shell na verstoringen

LONDEN (ANP) - Beveiligers op de aandeelhoudersvergadering van Shell hebben ingegrepen tegen activisten die de bijeenkomst verstoorden met slogans tegen het olie- en gasconcern. "Shell brengt het klimaat om zeep", riepen ze. Enkele activisten probeerden het beveiligers ook moeilijker te maken door hun armen in elkaar te houden. Ongeveer een kwartier na de opening van de vergadering leek de actie voorbij, afgezien van een enkeling die om verdergaande maatregelen tegen CO2-uitstoot riep.

1 uur geleden
Vergadering Shell begint met protestlied

LONDEN (ANP) - De aandeelhoudersvergadering van Shell is begonnen met een protestlied van een groep van ongeveer tien tot vijftien activisten. "Shell kills", zongen ze op de melodie van Jolene van Dolly Parton. De beveiliging verwijderde hen uit de zaal.

2 uur geleden
Ether stijgt door hoop op komst beursfondsen van cryptomunt

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De prijzen van cryptomunten gingen dinsdag verder omhoog, na de sterke opmars een dag eerder. Vooral ether, na bitcoin de grootste digitale munt ter wereld, is flink meer waard geworden. De koersstijging volgt op de hoop dat de Amerikaanse toezichthouder SEC goedkeuring zal geven aan op de beurs verhandelde fondsen waarmee beleggers rechtstreeks in ether kunnen investeren.

2 uur geleden
Oad in cassatie in rechtszaak om schadevergoeding Rabobank

HOLTEN (ANP) - De oud-eigenaren van reisorganisatie Oad, die in 2013 failliet werd verklaard, gaan in cassatie tegen een uitspraak van het gerechtshof in Arnhem. Dat oordeelde eerder dit jaar dat de Rabobank geen schadevergoeding hoeft te betalen om de vermeende betrokkenheid van de bank bij het omvallen van het bedrijf. Oad vindt de uitspraak onjuist en onvoldoende onderbouwd.

2 uur geleden
Adviesgroep: aantal private leasecontracten neemt verder toe

APELDOORN (ANP) - De populariteit van private leasecontracten voor auto's neemt steeds verder toe. Zo steeg het aantal leasecontracten van 214.000 in 2020 naar 245.000 in 2023. Dat is een stijging van ongeveer 15 procent, meldt Van Bruggen Adviesgroep. Vooral jongeren, die zich vaak een dure aankoop zoals een auto niet kunnen veroorloven, zien een leasecontract wel zitten.

3 uur geleden