Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor Thuisbezorgd-moeder na kritisch analistenrapport

Aandacht voor Thuisbezorgd-moeder na kritisch analistenrapport

AMSTERDAM (ANP) - Just Eat Takeaway weet woensdag op de beurs in Amsterdam de aandacht op zich gericht. Analisten van de bank Berenberg zijn kritisch over het moederbedrijf van Thuisbezorgd en adviseren het aandeel te verkopen. Later tijdens de handelssessie zal er aandacht zijn voor inflatiecijfers uit Duitsland, de grootste economie van de Europese Unie.

Analisten van Berenberg verwachten dat Just Eat Takeaway in het Verenigd Koninkrijk nooit zo winstgevend zal zijn als aanvankelijk was beoogd. Daarnaast speculeren ze over een verkoopprijs voor de Amerikaanse dochteronderneming GrubHub voor 1 miljard dollar, terwijl de Brits-Nederlandse maaltijdbezorger het bedrijf vorig jaar voor ruim 7 miljard dollar overnam. Het lijkt de marktvorsers dan ook sterk dat de opbrengst van een verkoop van GrubHub naar aandeelhouders gaat.

Telecombedrijf VEON, met een notering aan de Amsterdamse aandelenbeurs, meldde een omzetstijging van 1,3 procent in de eerste vijf maanden van het jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De onderneming is vooral actief in Rusland en Centraal-Azië en dankt de omzetgroei naar eigen zeggen aan een uitbreiding van zijn 4G-diensten.

ING

ING kan ook in beweging komen na een adviesverhoging bij AlphaValue/Baader. Zakenbank Jefferies gaat chemicaliëndistributeur IMCD volgen en adviseert vooralsnog het aandeel te kopen.

Op de beurs in Frankfurt is er aandacht voor bouwmarktketen Hornbach. De aangepaste winst voor belastingen en rentebetalingen daalde in het afgelopen kwartaal als gevolg van hogere kosten voor onder andere het transport. Daarnaast gaf Hornbach meer geld uit aan marketing dan tijdens de coronapandemie. De omzet bleef wel stijgen in de eerste drie maanden van het gebroken boekjaar.

Inflatie

Dinsdagmiddag wordt duidelijk hoe sterk de prijzen zijn gestegen die Duitse consumenten voor producten en diensten moeten betalen. Net zoals in andere westerse landen loopt de inflatie in Duitsland sterk op, wat volgens marktonderzoeker GfK het consumentenvertrouwen sterk aantast. De Europese Commissie brengt ook een rapport naar buiten over het economisch vertrouwen in de eurozone

Een fikse daling van het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten zette de belangrijkste beursgraadmeters in New York dinsdag al op fors verlies. De Dow-Jonesindex sloot met een min van 1,6 procent op 30.946,99 punten. De brede S&P 500 zakte 2 procent en technologiebeurs Nasdaq verloor 3 procent. De AEX eindigde dinsdag met een kleine min van 0,2 procent op 669,01 punten.

Meer uit Financieel

Finse bouwer voor Lightyear schrapt bijna duizend banen

UUSIKAUPUNKI (ANP) - Het Finse bedrijf Valmet Automotive, dat de zonneauto's voor het Helmondse Lightyear zou bouwen, schrapt 940 banen. Dat is volgens de onderneming nodig omdat er te weinig bestellingen binnenkomen. In januari, toen de eerste reorganisatieplannen werden aangekondigd, ging de autobouwer nog uit van 630 banen. Sindsdien viel de geplande productie van de zonneauto Lightyear One weg door een faillissement.

1 uur geleden
Aegon lijdt 3 miljoen verlies bij redding Credit Suisse

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon lijdt waarschijnlijk 3 miljoen euro verlies bij de redding van Credit Suisse. Dat komt omdat achtergestelde obligaties van de noodlijdende Zwitserse bank, waarin het Nederlandse concern had geïnvesteerd, bij de reddingsactie in één klap waardeloos zijn gemaakt.

1 uur geleden
Overheid VS verlengt biedingstermijn voor omgevallen SVB

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid verlengt de periode voor biedingen op de juridische opvolger van de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB), die Silicon Valley Bridge Bank wordt genoemd. Volgens de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) is er veel interesse van meerdere partijen in een overname of een aankoop van banktegoeden en bezittingen bij de Californische bank. Er is meer tijd nodig om alle opties te bekijken om zo de beste uitkomst te krijgen, aldus de FDIC.

1 uur geleden
Amazon schrapt nog eens 9000 banen, na eerdere grote ontslagronde

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon schrapt de komende tijd nog eens 9000 banen. Het is de tweede grote ontslagronde bij het webwinkel- en techconcern nadat begin dit jaar al 18.000 banen verdwenen bij het bedrijf. Topman Andy Jassy maakte de reorganisatie bekend in een e-mail aan het personeel die Amazon ook op de website plaatste. De nieuwe ontslagronde treft onder meer clouddienst AWS, de advertentietak en streamingdienst Twitch.

2 uur geleden
Leveranciers gewaarschuwd om invloed op prijs in winkel

DEN HAAG (ANP) - Meerdere leveranciers hebben een waarschuwing gekregen van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) omdat ze probeerden invloed uit te oefenen op de prijzen die winkels vroegen voor hun producten. Dat mag niet, winkeliers moeten zelf kunnen bepalen hoeveel ze aan consumenten vragen.

2 uur geleden
Zwitserse pensioenfondsen denken aan rechtsgang om Credit Suisse

GENÈVE (ANP) - Een stichting die Zwitserse pensioenfondsen vertegenwoordigt denkt na over juridische stappen vanwege de overname van Credit Suisse door UBS. De Ethos Foundation, waarvan de leden flinke belangen hebben in beide Zwitserse banken, vindt dat de aandeelhouders wat te zeggen hadden moeten hebben over de overname. Ook denken zij dat er betere strategische opties waren voor Credit Suisse.

2 uur geleden
Regionale bank First Republic zakt op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - First Republic Bank ging maandag opnieuw onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De bank uit Californië zakte ruim 18 procent nadat kredietbeoordelaar S&P Global voor de tweede keer in een week tijd de kredietrating van de bank had verlaagd. De wankele regionale bank kreeg vorige week nog 30 miljard dollar op haar rekeningen gestort door elf grote Amerikaanse banken om voldoende geld beschikbaar te hebben om aan alle geldverzoeken van klanten te voldoen. Volgens S&P zijn de problemen van de bank daarmee echter nog niet opgelost.

3 uur geleden