Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor Thuisbezorgd-moeder na kritisch analistenrapport

Aandacht voor Thuisbezorgd-moeder na kritisch analistenrapport

AMSTERDAM (ANP) - Just Eat Takeaway weet woensdag op de beurs in Amsterdam de aandacht op zich gericht. Analisten van de bank Berenberg zijn kritisch over het moederbedrijf van Thuisbezorgd en adviseren het aandeel te verkopen. Later tijdens de handelssessie zal er aandacht zijn voor inflatiecijfers uit Duitsland, de grootste economie van de Europese Unie.

Analisten van Berenberg verwachten dat Just Eat Takeaway in het Verenigd Koninkrijk nooit zo winstgevend zal zijn als aanvankelijk was beoogd. Daarnaast speculeren ze over een verkoopprijs voor de Amerikaanse dochteronderneming GrubHub voor 1 miljard dollar, terwijl de Brits-Nederlandse maaltijdbezorger het bedrijf vorig jaar voor ruim 7 miljard dollar overnam. Het lijkt de marktvorsers dan ook sterk dat de opbrengst van een verkoop van GrubHub naar aandeelhouders gaat.

Telecombedrijf VEON, met een notering aan de Amsterdamse aandelenbeurs, meldde een omzetstijging van 1,3 procent in de eerste vijf maanden van het jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De onderneming is vooral actief in Rusland en Centraal-Azië en dankt de omzetgroei naar eigen zeggen aan een uitbreiding van zijn 4G-diensten.

ING

ING kan ook in beweging komen na een adviesverhoging bij AlphaValue/Baader. Zakenbank Jefferies gaat chemicaliëndistributeur IMCD volgen en adviseert vooralsnog het aandeel te kopen.

Op de beurs in Frankfurt is er aandacht voor bouwmarktketen Hornbach. De aangepaste winst voor belastingen en rentebetalingen daalde in het afgelopen kwartaal als gevolg van hogere kosten voor onder andere het transport. Daarnaast gaf Hornbach meer geld uit aan marketing dan tijdens de coronapandemie. De omzet bleef wel stijgen in de eerste drie maanden van het gebroken boekjaar.

Inflatie

Dinsdagmiddag wordt duidelijk hoe sterk de prijzen zijn gestegen die Duitse consumenten voor producten en diensten moeten betalen. Net zoals in andere westerse landen loopt de inflatie in Duitsland sterk op, wat volgens marktonderzoeker GfK het consumentenvertrouwen sterk aantast. De Europese Commissie brengt ook een rapport naar buiten over het economisch vertrouwen in de eurozone

Een fikse daling van het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten zette de belangrijkste beursgraadmeters in New York dinsdag al op fors verlies. De Dow-Jonesindex sloot met een min van 1,6 procent op 30.946,99 punten. De brede S&P 500 zakte 2 procent en technologiebeurs Nasdaq verloor 3 procent. De AEX eindigde dinsdag met een kleine min van 0,2 procent op 669,01 punten.

Meer uit Financieel

Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

4 minuten geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

48 minuten geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

1 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

2 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

3 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

4 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

6 uur geleden