Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor resultaten Philips op Beursplein 5

Aandacht voor resultaten Philips op Beursplein 5

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht maandag vooral uit naar de resultaten van AEX-bedrijf Philips. Het zorgtechnologiebedrijf had het afgelopen kwartaal last van de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen. Daarnaast kampt het concern nog steeds met een grote terugroepactie van slaap- en ademhalingsapparatuur.

Ook verwerken de markten een tegenvallende groei van de Chinese economie in het derde kwartaal. De op een na grootste economie ter wereld kampte afgelopen kwartaal met stroomuitvallen door energietekorten, toeleveringsproblemen en lokale uitbraken van het coronavirus en kende de traagste groei in een jaar tijd. De productie van de omvangrijke industrie in het land viel in september eveneens lager uit dan verwacht, terwijl de winkelverkopen een sterker dan verwachte stijging lieten zien.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren licht lager te beginnen aan de nieuwe week. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine verliezen openen.

Philips

Philips zag de kwartaalomzet dalen tot 4,2 miljard euro, van 4,4 miljard euro een jaar eerder. In het cijfer van vorig jaar is de verkochte tak voor huishoudelijke apparatuur ook niet meegeteld. De verkoop van die divisie aan de Chinese investeerder Hillhouse Capital werd afgelopen kwartaal afgerond. De deal leverde Philips zo'n 2,5 miljard euro op waardoor de nettowinst steeg van 340 miljoen euro naar bijna 3 miljard euro. Voor het vierde kwartaal waarschuwde het concern voor de aanhoudende onzekerheid van de coronapandemie en een toenemende druk op de aanvoerketen.

BAM heeft de eerder aangekondigde verkoop van de Duitse werkmaatschappij BAM Deutschland, inclusief dochterondernemingen, aan Zech Group en Gustav Zech Stiftung afgerond. De verkoop zal volgens de bouwer een beperkte invloed hebben op de resultaten en de winstverwachting voor 2021 blijft ongewijzigd.

Vivoryon

Het in Amsterdam genoteerde biotechnologiebedrijf Vivoryon Therapeutics waarschuwde dat het nog maar tot midden 2022 voldoende geld heeft om de activiteiten voort te kunnen zetten. Eerder rekende het bedrijf erop tot in het tweede kwartaal van 2023 voldoende middelen te hebben. Vivoryon kondigde tevens aan de eerste documenten te hebben ingediend voor een beursnotering aan de Amerikaanse Nasdaq.

De euro was 1,1577 dollar waard, tegen 1,1599 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 83,42 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 85,69 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

41 minuten geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

1 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

2 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

2 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

3 uur geleden
ASR eindigt als dagwinnaar op Damrak na woekerpolisdeal

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR is donderdag bovenaan de AEX-index geƫindigd. Beleggers reageerden verheugd op de schikking die is getroffen in het langslepende woekerpolisdossier. ASR trekt nu zo'n 250 miljoen euro uit voor een nieuwe vergoeding voor klanten met een woekerpolis of mensen die ooit zo'n beleggingsverzekering hebben gehad. Het aandeel steeg 13 procent.

3 uur geleden
Grootaandeelhouder overtuigd dat Philips problemen te boven komt

TURIJN (ANP/BLOOMBERG) - Exor, de grootaandeelhouder van Philips, is ervan overtuigd dat het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf in staat is om alle kwesties rond de veiligheid van zijn apparaten achter zich te laten. Het Italiaanse investeringsbedrijf van de zakenfamilie Agnelli heeft er ook vertrouwen in dat de problemen bij Philips kunnen worden opgelost, liet topman John Elkann donderdag weten op een persconferentie in Turijn.

4 uur geleden