Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor resultaten Air France-KLM en Signify op beurs

Aandacht voor resultaten Air France-KLM en Signify op beurs

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM en verlichtingsbedrijf Signify staan vrijdag in de belangstelling op de Amsterdamse beurs. Air France-KLM wist het kwartaalverlies sterk terug te dringen dankzij de versoepeling van de reisbeperkingen. Signify waarschuwde daarentegen voor aanhoudende problemen in de toeleveringsketen. Beleggers verwerken daarnaast de hogere slotstanden op Wall Street, waar de S&P 500 en techbeurs Nasdaq nieuwe recordniveaus bereikten. Daarnaast wordt uitgekeken naar het groeicijfer van de economie van de eurozone en de inflatie in het eurogebied.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een lager begin van de laatste handelsdag van oktober. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken in het rood te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in de Aziatische regio lieten vrijdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio sloot 0,3 procent hoger in afwachting van de verkiezingen in Japan, die aanstaande zondag worden gehouden.

Air France-KLM vervoerde dankzij soepelere reisregels veel meer passagiers in het derde kwartaal en profiteerde van eerder ingezette bezuinigingen. Het bedrijf leed een nettoverlies van 192 miljoen euro door de rentebetalingen die het moet doen op de noodkredieten die het concern tijdens coronacrisis overeind hielden. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg het verlies nog 1,6 miljard euro. Topman Pieter Elbers van KLM verklaarde dat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij voorlopig nog "ruim uit de voeten" kan met de noodkredieten die KLM met hulp van de overheid binnenhaalde.

Signify

Signify zag de omzet in het afgelopen kwartaal dalen. Volgens topman Eric Rondolat was er sprake van een sterke vraag naar slimme verlichting, maar heeft het bedrijf door verstoringen in de toeleveringsketen moeite om aan die hoge vraag te voldoen. Dankzij prijsverhogingen wist Signify de daling van de marge beperkt te houden. Het concern denkt dat de toeleveringsproblemen in de komende maanden zullen aanhouden en de resultaten onder druk zullen blijven zetten.

De Europese toeleveranciers van Apple staan ook in de belangstelling. Het Amerikaanse technologieconcern boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan verwacht. Volgens topman Tim Cook heeft ook de iPhone-fabrikant last van de wereldwijde chiptekorten en de productieverstoringen in Zuidoost-Aziƫ.

De euro was 1,1665 dollar waard, tegen 1,1687 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde een fractie tot 82,79 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 84,59 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Duitse verkeersautoriteit ontdekt sjoemelsoftware in diesels BMW

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.

30 minuten geleden
ING denkt dat 'malaise in winkelstraat' nog niet voorbij is

AMSTERDAM (ANP) - De "malaise in de winkelstraat" is nog niet voorbij, ondanks dat de kooplust onder consumenten toeneemt. Dat zegt econoom Katinka Jongkind van ING. Volgens haar krimpen de verkopen van winkels in Nederland dit jaar waarschijnlijk nog licht, met name door een verkoopdaling bij supermarkten. Ook is de ruimte om de flink opgelopen consumentenprijzen weer te laten dalen beperkt.

1 uur geleden
Topvrouw Wolters Kluwer: advocaat raakt baan niet kwijt door AI

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Advocaten en andere juridische medewerkers hoeven niet bang te zijn om hun baan kwijt te raken door de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI). "Het is een hulpmiddel, geen vervanging. Het kan juist een heel groot positief effect hebben op bedrijven", zegt Nancy McKinstry, bestuursvoorzitter van informatie- en technologieleverancier Wolters Kluwer.

2 uur geleden
Bouwbedrijf BAM verliezer op beurs na brugongeval Lochem

AMSTERDAM (ANP) - Bouwconcern BAM behoorde woensdag tot de verliezers op de beurs in Amsterdam. Beleggers schrokken van het ongeluk met een brug in aanbouw in Lochem, waarbij BAM betrokken is. Verder reageerden de financiƫle markten onder meer op cijfers van informatieleverancier Wolters Kluwer en JDE Peet's, het moederbedrijf van Douwe Egberts.

2 uur geleden
Cybersecuritybedrijf Palo Alto keldert op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Palo Alto Networks behoorde woensdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht, maar verlaagde zijn omzetvoorspelling voor het hele boekjaar. Dat wakkerde de zorgen aan dat klanten van het bedrijf voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven. Het aandeel kelderde bij opening 26 procent, het grootste koersverlies in zeven jaar. Concurrenten Fortinet, Zscaler en CrowdStrike gingen mee omlaag en zakten tot 13 procent.

4 uur geleden
Ook Zweedse vakbondsleden laadstations doen mee aan staking Tesla

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Installateurs en andere mensen die werken aan de laadstations voor auto's van Tesla in Zweden doen mee aan de stakingen tegen de elektrische autofabrikant. De Zweedse vakbond Seko meldt dat leden vanaf 4 maart stoppen met het plannen, bouwen en aansluiten van laadstations voor de auto's van Tesla. Met de werkonderbreking willen ze werknemers van de autofabrikant steunen die sinds oktober vorig jaar staken voor een nieuwe cao.

5 uur geleden
Google moet van rechter bedrijfsgeheimen delen met concurrenten

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Google is door het hoogste gerechtshof van Duitsland in het ongelijk gesteld in een mededingingszaak. Het techbedrijf stapte naar de rechter in een poging te voorkomen dat vertrouwelijke informatie gedeeld moest worden met concurrenten.

5 uur geleden