Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor rentebesluit ECB op Europese beurzen

Aandacht voor rentebesluit ECB op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen gaat de aandacht donderdag uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De verwachting is dat de beleidsbepalers weinig zullen veranderen, al wordt door sommige volgers rekening gehouden met een nog snellere afbouw van het opkoopprogramma van de centrale bank. De meeste Europese beurzen lijken hoger te gaan openen.

Op het Damrak openden een aantal bedrijven de boeken. Toeleverancier aan apotheken Fagron boekte het voorbije kwartaal een omzetgroei van 16 procent. Daarvan was bijna 14 procent op eigen kracht. De coronacrisis blijft het resultaat van het bedrijf drukken. De oorlog in Oekraïne lijkt vooralsnog minder impact te hebben.

Navigatiedienstverlener TomTom zag de verliezen oplopen door verdere investeringen in zijn kaartenplatform. Tegelijkertijd verdiende het Amsterdamse bedrijf minder aan de verkoop van kaarten aan autofabrikanten omdat die door de chiptekorten minder auto's afzetten. De oorlog in Oekraïne en de daardoor oplopende materiaalprijzen zorgen voor verdere onzekerheid, waarschuwde topman Harold Goddijn.

Staal

Logistiek vastgoedfonds WDP plaatste naar eigen zeggen met succes 500 miljoen euro aan groene obligaties bij een achttal internationale beleggers. Het geld gebruikt WDP voor herfinanciering van activa.

Staalbedrijf ArcelorMittal kocht zich in bij een hypermoderne staalfabriek van branchegenoot Voestalpine in Texas. Het in Luxemburg gevestigde staalbedrijf krijgt een belang van 80 procent in die fabriek, die 1 miljard dollar waard zou zijn.

Ericsson

Adyen kan bewegen op een nieuw analistenadvies. De betalingsverwerker wordt vanaf nu gevolgd door analisten van Piper Sandler, die een overweight-advies op het aandeel plakken.

Ook op andere beurzen kwamen bedrijven met resultaten. De Zweedse maker van telecomapparatuur Ericsson liet weten boetes te verwachten vanwege een corruptieschandaal in Irak. Een inschatting hoe hoog die boetes kunnen uitvallen, durft het bedrijf nog niet te maken.

De Franse mode- en luxegoederenmaker Hermès zag de omzet met een kwart stijgen. Vooral de modelijn deed het goed, maar ook de lederwaren zoals handtassen verkochten beter dan verwacht. Wel zegt Hermès momenteel last te hebben van de lockdowns in China. Onder meer drie winkels in Shanghai zijn daardoor dicht.

Meer uit Financieel

Meer investeringen in energiebesparing en duurzame energie

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven hebben afgelopen jaar meer geld gestoken in maatregelen om energie te besparen en in technieken voor duurzame energie. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de RVO werd daarbij veel gebruikgemaakt van een subsidieregeling voor bedrijven. Die zogeheten EIA-subsidie werd door bijna 23.000 ondernemers aangevraagd.

39 minuten geleden
Nederlander die replica's van LEGO verkoopt moet stoppen van rechter

DEN HAAG (ANP) - Een Nederlandse man die treinreplica's van LEGO-stenen maakt en doorverkoopt moet daarmee stoppen van de rechter. LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld in omzet, sleepte de man eerder deze maand in een kort geding voor de rechter, omdat hij inbreuk zou maken op het merkrecht van LEGO.

1 uur geleden
EU en Australië sluiten overeenkomst over belangrijke mineralen

BRUSSEL/CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie en Australië hebben een overeenkomst gesloten om de samenwerking en investeringen in belangrijke mineralen te stimuleren. Deze kritieke grondstoffen zoals koper, lithium, nikkel en platina zijn essentieel voor de energietransitie, omdat ze nodig zijn voor bijvoorbeeld batterijen voor elektrische auto's.

1 uur geleden
Nieuw topvrouw Petrobras wil zoeken naar olie opvoeren

BRASILIA (ANP/AFP) - De nieuwe topvrouw van het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, Magda Chambriard, wil dat het bedrijf snel meer werk maakt van de zoektocht naar nieuwe oliebronnen. In haar eerste persconferentie verklaarde ze dat daarbij "nieuwe grenzen" moeten worden opgezocht. Dat is volgens haar van groot belang voor Petrobras.

1 uur geleden
'Massale' verkoop huurwoningen dreigt door nieuwe wet, stelt branche

LEIDEN (ANP) - Verhuurders voelen zich gedwongen om hun vastgoed te verkopen als de Wet Betaalbare huren van demissionair minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge wordt aangenomen door de Eerste Kamer. Dat stelt Stichting Fair Huur na onderzoek onder de ruim 150 leden die samen 6 miljard euro aan vastgoed bezitten in Nederland. Door de wet zou het verhuren van betaalbare woonruimte niet meer rendabel zijn.

2 uur geleden
Zuid-Korea vindt hoge concentratie weekmakers in Shein-spullen

SEOUL (ANP/AFP) - Kinderproducten van de oorspronkelijk Chinese webwinkel Shein bevatten veel te hoge concentraties van bepaalde chemische stoffen, meldt de Zuid-Koreaanse overheid. Kinderschoenen, leren tassen en een riem bevatten soms honderden keren de maximaal toegestane hoeveelheid ftalaten, weekmakers die producten zacht en buigzaam maken. Die stoffen kunnen hormoonverstoringen veroorzaken.

2 uur geleden
Illegale goksites moeilijker te herkennen na reclameverbod

DEN HAAG (ANP) - Ruim twee derde van de mensen die onlinekansspelen speelt, kan een legale goksite niet onderscheiden van een illegale. Dat komt naar voren uit onderzoek van Ipsos I&O naar de ontwikkelingen in de Nederlandse onlinekansspelmarkt. Volgens directeur Peter-Paul de Goeij van de Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) komt dat onder meer door het verbod op gokreclames op tv, radio en in kranten.

2 uur geleden