Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor presentatie Apple op terughoudend Wall Street

Aandacht voor presentatie Apple op terughoudend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Op de aandelenbeurzen in New York gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar Apple. Het Amerikaanse technologiebedrijf presenteert zijn nieuwste iPhone-modellen en smarthorloges. Daarnaast zijn beleggers in afwachting van het zogeheten Beige Book van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag verschijnt. Dat rapport van de Federal Reserve geeft inzage in de stand van de Amerikaanse economie.

De graadmeters op Wall Street krabbelden iets op na de verliesbeurt een dag eerder. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent hoger op 31.247 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3924 punten. De Nasdaq klom 0,6 procent tot 11.614 punten. De techbeurs ging dinsdag nog voor de zevende dag op rij omlaag. Dat is de langste verliesreeks sinds 2016. De verwachting dat de Fed de rente met stevige stappen blijft verhogen om de inflatie aan te pakken, zorgt voor koersdruk op Wall Street.

Apple steeg 0,7 procent. Naast de nieuwe iPhone 14, die naar verwachting in vier verschillende versies beschikbaar zal zijn, verwachten kenners dat Apple zijn Airpods Pro zal vernieuwen. Die draadloze oordopjes zouden een geheel nieuw uiterlijk krijgen.

Nio steeg dik 7 procent. Beleggers leken niet onder de indruk van het gegeven dat de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, die een beursnotering heeft in New York, afgelopen kwartaal meer verlies leed dan verwacht. Dat ook de verwachtingen voor het huidige kwartaal tegenvielen leek beleggers niet te deren.

Coinbase steeg 2,2 procent ondanks een flinke daling van bitcoin. De grootste digitale munt ter wereld zakte onder de 19.000 dollar en beweegt zich daarmee richting het dieptepunt van eerder dit jaar. Ook andere cryptomunten gingen omlaag. De totale marktwaarde van de cryptosector dook daarmee onder de 1 biljoen dollar.

Target won 0,4 procent. Topman Brain Cornell blijft nog zo'n drie jaar langer aan bij het winkelconcern, na het schrappen van de pensioenleeftijd van 65 jaar door het bedrijf. Pinterest dikte krap 7 procent aan. Analisten van Wolfe Research verhoogden het advies voor het digitale fotoprikbord.

De euro was 0,9918 dollar waard tegen 0,9911 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd bijna 4 procent goedkoper op 83,48 dollar per vat. Brentolie kostte 3,6 procent meer, op 89,59 dollar.

Meer uit Financieel

Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

3 uur geleden
NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

4 uur geleden
Amsterdamse beurs sluit hoger af na banenrapport VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de handelsweek hoger afgesloten. Beleggers reageerden vrijdagmiddag opgelucht op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Ze hopen dat de Federal Reserve de rente daarom eerder verlaagt.

7 uur geleden
'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

WASHINGTON (ANP) - Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van "grootschalige fraude". Volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC hielden accountant Benjamin Borgers en zijn firma zich bij audits bij tal van beursgenoteerde bedrijven niet aan de kwaliteitseisen voor goede boekencontroles.

8 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na meevallende iPhone-verkopen

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York, die aanzienlijk hoger openden. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer omzet en winst dan verwacht.

10 uur geleden
Schiphol neemt meer tijd voor aanbesteding beveiliging na kritiek

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol neemt meer tijd voor de nieuwe aanbesteding van de beveiliging op de luchthaven. Volgens vakbond CNV is dat mede op aandringen van de vakbonden, omdat er bij de laatste tender, vier jaar geleden, problemen ontstonden. Veel beveiligers werden toen het slachtoffer van het "gevecht om een nieuw contract", zegt CNV-onderhandelaar Erik Maas.

10 uur geleden
Tesla klaagt Indiase Tesla Power aan om schenden handelsmerk

NEW DELHI (ANP/RTR) - Tesla heeft een Indiase fabrikant van accu's voor voertuigen aangeklaagd. Volgens de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's schendt het bedrijf met de naam Tesla Power handelsmerkrechten om zo zijn producten te verkopen. Tesla eist een schadevergoeding en wil dat de rechter in New Delhi het bedrijf verplicht een andere naam te gebruiken.

11 uur geleden