Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor PostNL op Damrak na oordeel over fusie met Sandd

Aandacht voor PostNL op Damrak na oordeel over fusie met Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL is vrijdag een van de bedrijven waar beleggers op letten bij de opening van de Amsterdamse beurs. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelde donderdag dat de fusie van het postbedrijf met Sandd niet had mogen worden goedgekeurd door het kabinet. PostNL zegt dat de uitspraak geen gevolgen heeft voor de samenvoeging.

Het ministerie van Economische Zaken spreekt van een ingrijpende uitspraak. Over het samengaan van de twee postbedrijven wordt al lang een juridische strijd gevoerd. Enkele kleinere bedrijven vreesden voor hogere prijzen voor de diensten van PostNL en maakten bezwaar. De zaak is opmerkelijk omdat PostNL en Sandd al meer dan twee jaar één bedrijf zijn. PostNL stelde eerder dat de fusie niet meer kan worden teruggedraaid. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwde dat er door de deal nauwelijks concurrentie zou overblijven op de postmarkt. Bij de rechtbank Rotterdam loopt nog het beroep van PostNL tegen de weigering van de vergunning door de ACM.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren hoger te beginnen. De AEX won donderdag 0,3 procent op 703,44 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 1015,43 punten.

Boskalis

Bij de bedrijven staat ook baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis in de schijnwerpers. De onderneming vindt het bod dat investeerder HAL op het bedrijf uitbracht eigenlijk te laag. De onderneming heeft nog geprobeerd in overleg met HAL tot een hoger bod te komen. Dat lukte niet. Volgens Boskalis, die spreekt van een "niet onredelijk bod" moeten aandeelhouders daarom zelf maar beslissen of ze met HAL in zee willen.

Verder staat roestvrijstaalmaker Aperam in de belangstelling. Volgens financieel persbureau Bloomberg onderzoekt het bedrijf, dat een afsplitsing is van ArcelorMittal, een fusie met de Spaanse branchegenoot Acerinox.

SBM Offshore

Maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft bekendgemaakt dat bestuurslid Philippe Barril later dit jaar vertrekt. Hij wordt de nieuwe topman van Heerema Marine Contractors. Barril trad in 2015 toe tot het bestuur van SBM als operationeel directeur.

De Amerikaanse overheid komt later op de dag met een belangrijk banenrapport over de maand mei. Economen verwachten dat de banengroei in de Verenigde Staten afgelopen maand wat minder sterk was dan in april. Het banencijfer speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve.

De euro is 1,0753 dollar waard, tegen 1,0750 bij het sluiten van Wall Street.

Meer uit Financieel

Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

8 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

11 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

12 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

16 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden