Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor PostNL aan begin nieuwe beursweek

Aandacht voor PostNL aan begin nieuwe beursweek

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag uit naar PostNL. De post- en pakketbezorger deed afgelopen kwartaal goede zaken doordat er veel meer online werd gewinkeld vanwege de coronapandemie. Het bedrijf denkt wel dat een groot deel van die inkomsten eenmalig zal zijn. Het tegenvallende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag blijft verder de stemming op de Europese markten ondersteunen. Door de lager dan verwachte banengroei is het risico dat de Federal Reserve zijn steunbeleid afbouwt afgenomen. Verder wordt uitgekeken naar de inflatiecijfers in de VS en Europa, die later deze week naar buiten komen.

PostNL leverde in het eerste kwartaal van dit jaar 108 miljoen pakketten af. Die waren goed voor een omzet van 662 miljoen euro. Door het stemmen per post tijdens de Tweede Kamerverkiezingen en de uitnodigingen voor een coronavaccinatie nam de omzet van de postactiviteiten toe tot 466 miljoen. Van de brutowinst van 130 miljoen euro denkt PostNL dat 42 miljoen euro gerelateerd is aan de coronacrisis. Als de situatie normaliseert zal deze winst niet terugkeren, verwacht het bedrijf. De Belgische krant De Tijd meldde daarnaast afgelopen weekend dat PostNL en GLS in België worden vervolgd voor sociale fraude.

De Amsterdamse AEX-index stevent op basis van de openingsindicatoren af op een hoger begin van de week. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters met winsten te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië gingen maandag overwegend vooruit in navolging van de nieuwe recordstanden op Wall Street.

Farmaceutische sector

Ook blijft de aandacht uitgaan naar de farmaceutische sector. De Europese Unie, die farmaceut AstraZeneca ervan beschuldigt bestelde vaccins niet op tijd te leveren, heeft de contracten met het Brits-Zweedse bedrijf niet verlengd. Dit weekeinde werd bekend dat de EU de komende twee jaar kan rekenen op nog eens 1,8 miljard coronavaccins van Pfizer/BioNTech. De Duitse farmaceut BioNTech liet daarnaast weten coronavaccins tegen kostprijs te willen verkopen aan armere landen. Het vrijgeven van patenten op coronavaccins voor ontwikkelingslanden is volgens het bedrijf geen goed idee.

Op de oliemarkt houdt de cyberaanval op de grootste uitbater van oliepijpleidingen in de Verenigde Staten de gemoederen bezig. Colonial Pipeline haalde uit voorzorg bepaalde IT-systemen offline en legde zijn pijpleidingen stil. De hackers, de cybercriminele groep DarkSide, eisen geld om de systemen van Colonial Pipeline weer vrij te geven. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 65,29 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 68,73 dollar per vat. De euro was 1,2151 dollar waard, tegen 1,2054 dollar op vrijdag.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

9 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

14 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden