Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor PostNL aan begin drukke beursweek

Aandacht voor PostNL aan begin drukke beursweek

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar de kwartaalcijfers van PostNL. De post- en pakketbezorger profiteert van het vele online winkelen sinds de uitbraak van de coronapandemie en verhoogde opnieuw zijn verwachtingen. Later in de week openen nog de AEX-bedrijven NN, Aegon en Ahold Delhaize de boeken en staan de belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers op het programma.

De AEX-index op Beursplein 5 stevent op basis van de openingsindicatoren af op een licht lager begin van de nieuwe week. Ook elders in Europa lijken de beurzen met kleine minnen te openen. In Hongkong en Shanghai wonnen de aandelenbeurzen maandag terrein na een reeks Chinese macro-economische cijfers. In Japan hadden beleggers een vrije dag.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de producentenprijzen in het land afgelopen maand harder zijn opgelopen dan verwacht. Bedrijven worstelen met de sterk opgelopen prijzen voor ruwe materialen, ondanks de maatregelen van de overheid om de kosten te drukken. De consumentenprijzen liepen daarentegen in juli minder hard op dan een maand eerder door dalende voedselprijzen. Afgelopen weekeinde werd tevens bekendgemaakt dat de export van goederen vanuit China in juli minder hard is gegroeid dan in voorgaande maanden.

PostNL

PostNL leverde in het tweede kwartaal van dit jaar 95 miljoen pakketten af, ruim 11 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het volume nam wel wat af ten opzichte van het eerste kwartaal doordat winkels weer open mochten omdat lockdownmaatregelen werden versoepeld. Volgens topvrouw Herna Verhagen is het gedrag van de consument veranderd, vooral als gevolg van Covid-19. "Er wordt meer online gekocht en e-commerce is versneld."

Chemicaliƫndistributeur IMCD en biotechnoloog Galapagos zullen mogelijk bewegen op advieswijzigingen. Analisten van Berenberg schroefden het koersdoel voor IMCD flink op, maar haalden het aandeel van de kooplijst. Deutsche Bank verlaagde het advies en het koersdoel voor Galapagos.

DSM

Ook DSM staat in het nieuws. Het speciaalchemieconcern ziet af van gemeentelijke en provinciale subsidies voor het beoogde nieuwe hoofdkantoor in Maastricht, maar blijft wel in Limburg. Eerder zou sprake zijn geweest van een mogelijk vertrek naar Amsterdam als de financiƫle bijdragen voor verbouwingen aan het nieuwe pand er niet zouden komen. DSM laat echter weten zo sterk verbonden te zijn met Limburg, dat het ook zonder subsidies het nieuwe kantoor kan verduurzamen.

De euro was 1,1761 dollar waard, tegen 1,1765 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2 procent tot 66,89 dollar. Brentolie werd 1,9 procent goedkoper op 69,35 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Storing bij Marktplaats is volgens het platform opgelost

AMSTERDAM (ANP) - De storing bij Marktplaats is verholpen, laat een woordvoerster van het onlineplatform weten. Wie tweedehandsspullen wilde zoeken op Marktplaats kon maandagochtend problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Op sociale media waren er ook mensen die klaagden dat de site voor hen onbereikbaar was.

9 minuten geleden
Nieuwe Chinese sancties om wapenlevering aan Taiwan

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China heeft sancties opgelegd aan drie Amerikaanse defensiebedrijven. Het gaat om een grotendeels symbolische actie die aangeeft dat het land niet tevreden is met de Amerikaanse wapenverkoop aan Taiwan, op dezelfde dag dat het eiland een nieuwe leider installeerde.

17 minuten geleden
Allestoringen.nl: duizenden meldingen van storing bij Marktplaats

AMSTERDAM (ANP) - Wie tweedehandsspullen wil zoeken op Marktplaats kan maandag problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Bij de website allestoringen.nl zijn maandagochtend meer dan 10.000 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen dat Marktplaats bij hen niet goed werkt.

45 minuten geleden
Duurzame bedrijven pleiten voor meer subsidie voor warmtenetten

UTRECHT (ANP) - Om het gebruik van stadswarmte op korte termijn voor huishoudens aantrekkelijker te maken, is er meer subsidie nodig om burgers tegemoet te komen bij aansluiting op een collectief warmtenet. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), een organisatie waarbij veel duurzame bedrijven zijn aangesloten, na een nieuwe studie naar de voordelen van warmtenetten.

2 uur geleden
Aandeel Ryanair omlaag op beurs in rustige pinkstersessie

DUBLIN (ANP) - Ryanair was op tweede pinksterdag een van de verliezers op de beurs in Dublin. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel ruim 1 procent lager, ondanks dat de maatschappij afgelopen boekjaar een recordwinst boekte en de passagiersaantallen flink zag stijgen. Verder lijkt het een rustige beursdag te gaan worden.

4 uur geleden
Aandacht beleggers naar Ryanair, Iran en grondstoffen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - De aandacht van beleggers gaat op tweede pinksterdag vooral naar de cijfers van Ryanair. Op de Amsterdamse beurs, waar maandag gewoon wordt gehandeld, zal ook de situatie in het Midden-Oosten in de gaten gehouden worden nadat de Iraanse president Ebrahim Raisi omkwam bij een helikoptercrash.

5 uur geleden
Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN (ANP/RTR) - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse budgetmaatschappij zette daarbij een recordwinst in de boeken, ondanks vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door fabrikant Boeing.

5 uur geleden