Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor kwartaalcijfers KPN, Besi en Randstad op Damrak

Aandacht voor kwartaalcijfers KPN, Besi en Randstad op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar telecomconcern KPN, chipbedrijf Besi en uitzender Randstad. De drie AEX-bedrijven gaven een kijkje in de boeken, waarbij Randstad de impact van de coronacrisis achter zich heeft gelaten. Ook blijft de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren licht lager te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine minnen openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Aziƫ gingen dinsdag overwegend vooruit in navolging van de nieuwe recordstanden op Wall Street. De Nikkei eindigde 0,5 procent in de plus. De Hang Seng-index zette daarentegen de daling voort en noteerde tussentijds 1,9 procent lager door de aanhoudende koersdruk in de Chinese technologiesector.

Randstad boekte afgelopen kwartaal voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus een hogere omzet in vergelijking met de periode voor de crisis. De winst van het uitzendconcern nam ook toe. "Nu de markten zich beginnen te herstellen, keren trends van voor de pandemie terug, zoals schaarste aan talent", zei topman Jacques van den Broek.

KPN

KPN boekte in het tweede kwartaal meer winst bij een vrijwel gelijke omzet. Volgens topman Joost Farwerck blijft het totale aantal nieuwe mobiele klanten in zowel de consumenten als de zakelijke markt in een stevig tempo groeien en ligt KPN op koers om de doelstellingen voor 2021 waar te maken.

Besi zag de omzet in het tweede kwartaal met 58 procent stijgen ten opzichte van het eerste kwartaal dankzij de grote vraag naar computerchips. De toeleverancier van de chipsector overtrof daarmee zijn eigen verwachtingen van een omzetgroei van 30 tot 40 procent. De orders vielen in de verslagperiode wel terug ten opzichte van het eerste kwartaal. Voor het huidige kwartaal rekent Besi op een omzetdaling van 5 tot 15 procent ten opzichte van het tweede kwartaal.

Wereldhave

Ook Wereldhave kwam met cijfers. Het vastgoedfonds zag de huurinkomsten in het tweede kwartaal dalen en verlaagde de winstverwachting voor heel 2021. Topman Matthijs Storm sprak desondanks van veerkrachtige prestaties onder moeilijke marktomstandigheden en verwacht vanaf begin volgend jaar weer meer dividend te kunnen uitkeren.

De euro was 1,1792 dollar waard, tegen 1,1809 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 72,12 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 74,85 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aandacht voor Philips en cijfers Prosus op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de AEX-fondsen Philips en Prosus. De Amerikaanse toezichthouder FDA waarschuwde opnieuw voor problemen met slaapapneu-apparaten van Philips. Dit keer gaat het om oververhitting van de DreamStation 2. Dat apparaat viel niet onder de massale terugroepacties waarbij het zorgtechnologieconcern sinds 2021 miljoenen defecte slaapapneu-apparaten moest herstellen omdat isolatieschuim los kon laten.

30 minuten geleden
Goudprijs gaat richting oude recordniveau

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs gaat richting het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. Op de metaalmarkt in Singapore staat de prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) op ongeveer 2048 dollar. Goud bereikte een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce in augustus 2020.

39 minuten geleden
Formule 1-uitzender Viaplay stelt publicatie resultaten weer uit

STOCKHOLM (ANP) - Streamingdienst Viaplay stelt opnieuw op het laatste moment de publicatie van zijn kwartaalcijfers uit. De derdekwartaalcijfers worden nu donderdag na het sluiten van de beurs in Stockholm gepubliceerd in plaats van woensdag.

48 minuten geleden
Producenten industrie opnieuw iets minder negatief

DEN HAAG (ANP) - De producenten in de industrie waren in november opnieuw iets minder negatief dan een maand eerder. Dat komt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doordat ondernemers minder negatief waren over de verwachte bedrijvigheid in de komende drie maanden en de voorraden gereed product. Hun oordeel over de orderportefeuille veranderde niet.

1 uur geleden
Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

7 uur geleden
Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

10 uur geleden
Aandelenbeurzen New York op winst na uitlatingen Fed-bestuurders

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten de handel uitgegaan. De financiƫle markten schatten de kans op nog een rentepauze door de Federal Reserve groter in na uitspraken van twee beleidsmakers bij de centralebankenkoepel.

10 uur geleden