Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor kwartaalcijfers Heineken en Basic-Fit op beurs

Aandacht voor kwartaalcijfers Heineken en Basic-Fit op beurs

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat woensdag de aandacht onder meer uit naar de kwartaalberichten van bierbrouwer Heineken en fitnessketen Basic-Fit. Ook speciaalchemiebedrijf Corbion en vastgoedfonds Vastned kwamen met cijfers. Buiten het Damrak gaven chemieconcern BASF en de banken Santander en Deutsche Bank een kijkje in de boeken. Daarnaast verwerken beleggers de kwartaalrapporten van de grote Amerikaanse techbedrijven Microsoft en Google-moeder Alphabet, die beide een sterke omzetgroei lieten zien.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht lager begin van de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met kleine minnen te openen. De belangrijkste Aziatische aandelenmarkten gingen woensdag overwegend omlaag. De Japanse Nikkei eindigde een fractie lager. De Hang Seng-index in Hongkong zakte tussentijds 1,6 procent door stevige koersverliezen onder de Chinese technologiebedrijven.

Heineken zag het biervolume in het derde kwartaal met 5,1 procent dalen. Vooral in Zuidoost-Azië werd de bierverkoop geraakt door de lockdowns in de regio om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Basic-Fit heeft in Frankrijk last van de verplichte coronapas die leden moeten laten zien om sportscholen in te mogen. Die remmen het herstel van de ledenaantallen na de gedwongen sluitingen eerder dit jaar. In het derde kwartaal zijn er wel meer abonnees bijgekomen, maar het zijn er nog altijd minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

ASMI

Corbion zag de omzet in het derde kwartaal stijgen. Ook is het bedrijf wat optimistischer geworden over de omzetgroei in het hele jaar, die naar verwachting aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 12 tot 15 procent zal uitkomen. Vastgoedfonds Vastned verbeterde de resultaten in de eerste negen maanden van het jaar en werd iets positiever over de winstverwachting voor dit jaar.

Chipbedrijf ASMI kwam dinsdag nabeurs al met resultaten. De fabrikant van systemen voor de bewerking van zogeheten wafers, de platen waar chips op worden geproduceerd, kreeg in het derde kwartaal voor een recordbedrag aan nieuwe orders binnen. Ook de omzet steeg doordat chipproducenten op volle kracht draaien om de chiptekorten aan te pakken. Wel had ASMI wat last van krapte in de toeleveringsketen.

De euro was 1,1599 dollar waard, tegen 1,1586 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 83,76 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 85,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Noodlijdend IT-bedrijf Atos stelt deadline reddingsplan uit

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft de deadline van zijn reddingsplan uitgesteld tot 3 mei. Atos, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, diende eerder deze maand een herstructureringsplan in bij banken en andere schuldeisers. Het bedrijf stelde daarin 1,2 miljard euro aan nieuw kapitaal nodig te hebben om zijn activiteiten voort te zetten en de schulden met ongeveer de helft te verminderen. Ook wil het bedrijf de looptijd van andere schulden met vijf jaar verlengen.

1 uur geleden
Modebedrijf Hermès verkoopt meer, met name in Azië

PARIJS (ANP) - Het Franse modebedrijf Hermès, vooral bekend van de Birkin- en Kelly-handtassen, heeft in het eerste kwartaal de verkoop verhoogd, geholpen door sterke groei op de grote Aziatische markt. Maar ook in de andere regio's verkocht het concern meer dure handtassen en zijden sjaals.

1 uur geleden
Privacywaakhond bezorgd over gebruik bodycam in supermarkt

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt het "zorgelijk" dat supermarktketen Dirk van den Broek personeel gaat voorzien van bodycams. De privacywaakhond gaat het bedrijf daarom snel om opheldering vragen.

1 uur geleden
Blokker werkt aan laatste details herfinanciering, zegt topman

AMSTERDAM (ANP) - De herfinanciering van Blokker is nog steeds niet rond, meldt topman Ynse Stapert van moederbedrijf Mirage Retail Group. Stapert zei twee weken geleden al dat de herfinanciering bijna rond was en dat hij naar verwachting deze week meer kan vertellen over de toekomst van de winkelketen. "We zijn er nog steeds heel druk mee bezig en zetten nu de laatste puntjes", zegt hij donderdag.

2 uur geleden
Duits consumentenvertrouwen op hoogste niveau in twee jaar

NEURENBERG (ANP/AFP) - Het vertrouwen van Duitse consumenten is verder toegenomen tot het hoogste niveau in twee jaar, meldt marktonderzoeksbureau GfK. Hoewel het consumentenvertrouwen over het geheel genomen nog altijd op een laag niveau ligt, zijn consumenten de laatste tijd positiever geworden over hun inkomen, na een reeks van overeenkomsten over loonsverhogingen die onlangs door de vakbonden in heel Duitsland zijn gesloten.

2 uur geleden
Accountantsorganisatie wil breder onderzoek naar examenfraude

HOOFDDORP (ANP) - Veel meer accountantskantoren moeten onderzoeken of medewerkers en partners zich schuldig hebben gemaakt aan examenfraude, vindt de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De brancheorganisatie heeft alle kantoren met minstens drie externe accountants een brief gestuurd met die oproep.

2 uur geleden
Investeerder KKR neemt Hans Anders-moederbedrijf nexeye over

GORINCHEM (ANP) - De grote Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR neemt het moederbedrijf nexeye van optiek- en hoorzorgketen Hans Anders over van het Britse investeringsbedrijf 3i Group. De partijen hebben daarvoor een definitieve koopovereenkomst getekend.

2 uur geleden