Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor kwartaalcijfers Heineken en Basic-Fit op beurs

Aandacht voor kwartaalcijfers Heineken en Basic-Fit op beurs

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat woensdag de aandacht onder meer uit naar de kwartaalberichten van bierbrouwer Heineken en fitnessketen Basic-Fit. Ook speciaalchemiebedrijf Corbion en vastgoedfonds Vastned kwamen met cijfers. Buiten het Damrak gaven chemieconcern BASF en de banken Santander en Deutsche Bank een kijkje in de boeken. Daarnaast verwerken beleggers de kwartaalrapporten van de grote Amerikaanse techbedrijven Microsoft en Google-moeder Alphabet, die beide een sterke omzetgroei lieten zien.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht lager begin van de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met kleine minnen te openen. De belangrijkste Aziatische aandelenmarkten gingen woensdag overwegend omlaag. De Japanse Nikkei eindigde een fractie lager. De Hang Seng-index in Hongkong zakte tussentijds 1,6 procent door stevige koersverliezen onder de Chinese technologiebedrijven.

Heineken zag het biervolume in het derde kwartaal met 5,1 procent dalen. Vooral in Zuidoost-Azië werd de bierverkoop geraakt door de lockdowns in de regio om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Basic-Fit heeft in Frankrijk last van de verplichte coronapas die leden moeten laten zien om sportscholen in te mogen. Die remmen het herstel van de ledenaantallen na de gedwongen sluitingen eerder dit jaar. In het derde kwartaal zijn er wel meer abonnees bijgekomen, maar het zijn er nog altijd minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

ASMI

Corbion zag de omzet in het derde kwartaal stijgen. Ook is het bedrijf wat optimistischer geworden over de omzetgroei in het hele jaar, die naar verwachting aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 12 tot 15 procent zal uitkomen. Vastgoedfonds Vastned verbeterde de resultaten in de eerste negen maanden van het jaar en werd iets positiever over de winstverwachting voor dit jaar.

Chipbedrijf ASMI kwam dinsdag nabeurs al met resultaten. De fabrikant van systemen voor de bewerking van zogeheten wafers, de platen waar chips op worden geproduceerd, kreeg in het derde kwartaal voor een recordbedrag aan nieuwe orders binnen. Ook de omzet steeg doordat chipproducenten op volle kracht draaien om de chiptekorten aan te pakken. Wel had ASMI wat last van krapte in de toeleveringsketen.

De euro was 1,1599 dollar waard, tegen 1,1586 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 83,76 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 85,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ABN AMRO: winkelstraat wordt leger, toch ook kansen pandeigenaren

AMSTERDAM (ANP) - De huidige economische omstandigheden leiden tot grote uitdagingen voor ondernemers in de winkelstraat. Zo werd vorige week elektronicaketen BCC failliet verklaard en eerder al kledingwinkelketens Scotch & Soda en Score. Volgens ABN Amro neemt het aantal faillissementen de komende tijd naar verwachting toe. Maar de bank denkt dat er ook kansen liggen voor vastgoedeigenaren.

4 uur geleden
ABN AMRO: winkelstraat wordt leger, toch ook kansen pandeigenaren

AMSTERDAM (ANP) - De huidige economische omstandigheden leiden tot grote uitdagingen voor ondernemers in de winkelstraat. Zo werd vorige week elektronicaketen BCC failliet verklaard en eerder al kledingwinkelketens Scotch & Soda en Score. Volgens ABN Amro neemt het aantal faillissementen de komende tijd naar verwachting toe. Maar de bank denkt dat er ook kansen liggen voor vastgoedeigenaren.

5 uur geleden
Wall Street terughoudend, beleggers wachten op nieuwe rentehints

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York waren maandag de gehele dag voornamelijk terughoudend, om uiteindelijk hoger te sluiten. Beleggers lijken uit te kijken naar nieuwe macro-economische rapporten die later deze week verschijnen. Daaruit wordt mogelijk duidelijk in hoeverre het beleid van de Amerikaanse centrale bank effect sorteert. Vorige week liet de Federal Reserve de rente nog ongewijzigd, al bleek uit prognoses dat de rentes mogelijk langer dan verwacht hoog zullen blijven.

7 uur geleden
Air France-KLM bestelt vijftig schonere vliegtuigen bij Airbus

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft een overeenkomst getekend voor de levering van vijftig nieuwe vliegtuigen van Airbus. Het gaat om het type A350, dat volgens KLM geldt als "het zuinigste en stilste model van zijn generatie". KLM benadrukt dat de aanschaf nog wel onder voorbehoud is van advies van de ondernemingsraad.

9 uur geleden
TenneT sluit miljardendeal voor modernisering hoogspanningsnet

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT heeft een raamovereenkomst getekend met een totaalwaarde van 1,9 miljard euro voor de levering van compensatiespoelen en vermogenstransformatoren aan Nederland en Duitsland. De deal is gesloten met vier leveranciers, die elk ongeveer een kwart gaan leveren. De spoelen en transformatoren zijn volgens TenneT nodig voor de optimalisatie en het onderhoud van het hoogspanningsnet.

10 uur geleden
Staat nog voor minder dan de helft eigenaar van ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - Het aandelenbelang van de Staat in ABN AMRO is onder de 50 procent gezakt. Dat meldt minister Sigrid Kaag (Financiën) aan de Tweede Kamer. Zij kondigde in februari al aan dat het resterende belang van toen iets meer dan 56 procent geleidelijk zou worden afgebouwd tot net onder de 50 procent.

11 uur geleden
Rentevrees leidt tot rode koersen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen op het Damrak zijn op de eerste handelsdag van de week met verliezen geëindigd. Aanleiding lijkt de rentevrees die vorige week de kop opstak. Toen spraken drie beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank uit dat de rente van de Federal Reserve mogelijk verder omhoog moet om de inflatie terug te dringen.

11 uur geleden