Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor industriecijfers EU en VS op Damrak

Aandacht voor industriecijfers EU en VS op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht dinsdag vooral uit naar de industriecijfers van de eurolanden en de Verenigde Staten. Ook is de blik gericht op de bijeenkomst van oliekartel OPEC. De hoop op een sterk economisch herstel van de coronacrisis en de versnelling van de vaccinatiecampagnes in veel landen blijven daarbij zorgen voor optimisme op de beursvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren hoger te beginnen aan de nieuwe beursmaand. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting met winsten openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië lieten dinsdag een gemengd beeld zien.

NX Filtration kondigde aan in juni naar de Amsterdamse beurs te willen gaan. De Enschedese producent van waterzuiveringstechnologie wil met de beursgang 150 miljoen tot 165 miljoen euro ophalen. De opbrengst zal worden gebruikt om de verdere groei van de onderneming te financieren.

Elektrisch rijden

Alfen en Fastned staan ook in de belangstelling. De twee beursgenoteerde bedrijven maken deel uit van een groep Nederlandse ondernemingen en instellingen die gaat samenwerken om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen. De initiatiefnemers denken dit te kunnen realiseren door gebruik te maken van elkaars kennis en kunde. Ook vragen de partijen steun bij het Nationaal Groeifonds.

Envipco kwam nog met cijfers. De maker van statiegeldsystemen boekte in het eerste kwartaal meer omzet dankzij een sterke groei in Noord-Amerika, Zweden en Australië. Ook boekte het bedrijf weer winst na het verlies in dezelfde periode een jaar geleden.

EssilorLuxottica

De overname van GrandVision, bekend van optiekketen Pearle, door brillenconcern EssilorLuxottica lijkt weer een stapje dichterbij gekomen. Volgens persbureau Bloomberg is het moederbedrijf van merken als Oakley, Varilux en Ray-Ban bezig met het uitvoeren van de vereisten die Brussel aan de miljardendeal heeft gesteld. Het doorgaan van de overname van GrandVision is echter nog steeds niet definitief. Tussen de koper en verkoper is veel juridisch gesteggel.

Sanderink Investments wil uiterlijk 4 juni starten met de uitkoopprocedure om de laatste aandelen Oranjewoud in handen te krijgen. Oprichter Gerard Sanderink heeft momenteel zo'n 99 procent van de aandelen Oranjewoud in bezit en wil met de uitkoopprocedure de resterende aandelen in handen krijgen.

De euro was 1,2220 dollar waard, tegen 1,2230 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2 procent tot 67,64 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent meer op 70,26 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Amerikaanse steden klagen Hyundai en Kia aan om autodiefstallen

ST. LOUIS (ANP/RTR) - Verschillende Amerikaanse steden stappen naar de rechter wegens een groot aantal diefstallen van auto's van de merken Kia en Hyundai. St. Louis, in Missouri, liet maandag weten de twee merken aan te klagen in navolging van Amerikaanse steden als Cleveland, San Diego, Milwaukee, Columbus en Seattle. Sinds op TikTok filmpjes zijn verschenen worden de wagens massaal gehackt en gestolen.

27 minuten geleden
UWV biedt werkgevers oplossingen voor ‘zeer krappe' arbeidsmarkt

AMSTERDAM (ANP) - Ondanks een lichte daling van het aantal vacatures was de arbeidsmarkt eind vorig jaar "zeer krap". Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die verwacht dat bedrijven ook dit jaar nog moeite zullen hebben met het werven van nieuw personeel. Daarom heeft het UWV een aantal mogelijke oplossingen in kaart gebracht waar werkgevers mee aan de slag kunnen.

36 minuten geleden
Nederlanders geven 11 miljard euro uit aan verduurzamen huis

DEN BOSCH (ANP) - Nederlanders hebben vorig jaar 11,3 miljard euro uitgegeven aan het verduurzamen van hun huis, meer dan het jaar daarvoor. Volgens marktonderzoeksbureau Multiscope willen huishoudens energiekosten besparen, vooral mensen in een huis met een laag energielabel. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen of hun woning te isoleren.

1 uur geleden
Meer patenten aangevraagd vanwege behoefte aan duurzame energie

RIJSWIJK (ANP) - Organisaties over de hele wereld vroegen afgelopen jaar meer patenten aan. Het gaat om het eigendomsrecht op de uitvinding van een nieuw product of proces. De stijging is te danken aan nieuwe technologieën die worden ontwikkeld om de verschuiving naar duurzame energiebronnen zoals waterstof mogelijk te maken, meldt het Europees Octrooibureau (EOB), de organisatie die octrooiaanvragen afhandelt.

7 uur geleden
Bankensector omhoog op overwegend groen Wall Street

NEW YORK (ANP) - De banken stonden maandag bij de winnaars op een overwegend groen gekleurd Wall Street. Beleggers in New York reageerden positief op het bericht dat First Citizens Bank alle banktegoeden en leningen van het omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) overneemt. First Citizens werd daarop beloond met een koerssprong van bijna 54 procent. In het kielzog gingen ook andere Amerikaanse banken omhoog.

8 uur geleden
British Airways vermindert vluchten Heathrow met Pasen om staking

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways gaat het aantal vluchten op de grote Londense luchthaven Heathrow tijdens Pasen verminderen vanwege een staking van grondpersoneel op het vliegveld. Meer dan 1400 beveiligers op Heathrow willen volgens de vakbond Unite vanaf 31 maart het werk voor tien dagen neerleggen om hoger loon te eisen, waardoor ook het drukke paasweekend geraakt zou worden.

10 uur geleden
Toezichthouder VS spant zaak aan tegen grote cryptobeurs Binance

WASHINGTON (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Amerikaanse financiële toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) spant een rechtszaak aan tegen 's werelds grootste handelsplatform voor cryptomunten Binance en zijn medeoprichter en topman Changpeng Zhao. Volgens de CFTC heeft Binance jarenlang meerdere regels geschonden.

11 uur geleden