Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor grondstofprijzen en pandemie bij cijfers Heineken

Aandacht voor grondstofprijzen en pandemie bij cijfers Heineken

AMSTERDAM (ANP) - Bierbrouwer Heineken presenteert woensdag de cijfers over het derde kwartaal. Daarbij zal de aandacht uitgaan naar de coronabeperkingen in de Aziatische markt. De verwachting is dat Heineken daar hard is geraakt. Er zal ook worden gekeken naar de gestegen prijzen van grondstoffen.

Analisten rekenen er in doorsnee op dat Heineken in het derde kwartaal op jaarbasis minder bier heeft verkocht. Dat komt onder meer door de impact van de lockdownmaatregelen vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in vooral Zuidoost-Aziƫ. Zo is het bierconcern bijvoorbeeld groot in Vietnam.

In het eerste halfjaar steeg de omzet van Heineken dankzij versoepelingen van coronamaatregelen in grote delen van de wereld. In veel landen ging de horeca weer open. De omzet ging in de eerste zes maanden van 2021 op eigen kracht met 14 procent omhoog in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Fabrikanten van levensmiddelen zoals Unilever verwachten dat de stijging van de prijzen van grondstoffen tot halverwege volgend jaar kan doorzetten. Nu de economie snel herstelt van de coronacrisis, is er aan allerlei materialen gebrek. Daarnaast zijn ook transport, energie en arbeid duurder geworden. Beleggers zullen willen weten of de bierbrouwer de hogere kosten kan doorberekenen aan klanten.

De onderneming verwacht een deel van de kosten te kunnen opvangen met structurele kostenbesparingen. Daarbij worden onder meer 8000 banen geschrapt, is eerder dit jaar aangekondigd.

Meer uit Financieel

Saudische grootaandeelhouder Credit Suisse verliest 1 miljard

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Saudi National Bank, de grootste aandeelhouder van Credit Suisse, heeft ongeveer 1 miljard dollar, zo'n 940 miljoen euro, verloren door de overname van de noodlijdende Zwitserse bank. De Saudische geldschieter investeerde eind vorig jaar nog zo'n 1,4 miljard euro in Credit Suisse als een teken van vertrouwen in de door schandalen geplaagde Zwitserse bank.

20 minuten geleden
Zwitserse coalitiepartij: fusiebank UBS/Credit Suisse te groot

BERN (ANP/RTR) - De fusiebank die ontstaat na de overname van Credit Suisse door UBS is te groot voor Zwitserland. Dat heeft leider Roger Nordmann van de sociaal-democratische SP maandag gezegd. Die partij is de op een na grootste in het Zwitserse parlement en maakt deel uit van de regeringscoalitie.

33 minuten geleden
Gasprijs daalt onder de 40 euro, laagste prijs in anderhalf jaar

AMSTERDAM (ANP) - De prijs van gas op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs is maandag onder de 40 euro per megawattuur gedaald. Dat is de laagste prijs sinds augustus 2021.

1 uur geleden
Bitcoin stijgt naar hoogste niveau in negen maanden

NEW YORK (ANP/RTR) - De koers van bitcoin is gestegen naar het hoogste niveau in negen maanden tijd. De virtuele munt was maandagochtend 28.519 dollar waard, omgerekend bijna 26.800 euro. In een week tijd is de bitcoin 27 procent meer waard geworden.

1 uur geleden
Analist: val van Credit Suisse kan 'topje van ijsberg' zijn

DEN HAAG (ANP) - De overname van de in opspraak geraakte Zwitserse bank Credit Suisse door land- en branchegenoot UBS is een sterk signaal aan mensen die geloven dat de financiƫle markten nog niet in crisis zijn, stelt analist Hebe Chen van IG Markets. Ze schrijft dat de val van Credit Suisse "de verrotte wortels van het banksysteem" bloot heeft gelegd, zoals "slechte risicocontroles en slecht management". "Het omvallen van Credit Suisse zou wel eens het topje van de ijsberg kunnen blijken te zijn."

2 uur geleden
ING en ABN flink omlaag op beurs ondanks redding Credit Suisse

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse banken ING en ABN AMRO gingen maandag hard omlaag op de Amsterdamse beurs. Ook de andere Europese banken stonden onder druk. Beleggers reageerden op de overname van de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse door zijn grotere rivaal UBS. Die Zwitserse bank, waar oud ING-topman Ralph Hamers aan het roer staat, koopt Credit Suisse voor zo'n 3 miljard euro in aandelen UBS.

2 uur geleden
Bankenonrust stuwt goudprijs naar hoogste niveau in ruim een jaar

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs gaat hard omhoog door de wereldwijde onrust in de bankensector en perikelen rond Credit Suisse. Daardoor is de waarde van goud tot het hoogste niveau gestegen in meer dan een jaar. Beleggers zien in goud momenteel een veilige haven nu de koersen van aandelen onder druk staan.

2 uur geleden