Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor doelen ASR op Damrak, BAM krijgt koopadvies

Aandacht voor doelen ASR op Damrak, BAM krijgt koopadvies

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar ASR. De verzekeraar kwam voorafgaand aan zijn beleggersdag met een update van de strategie en financiƫle doelen voor de komende jaren. ASR, dat zijn positie op de Nederlandse markt flink heeft versterkt met de overname van de Nederlandse activiteiten van Aegon, wil doorgroeien op eigen kracht en via strategische overnames van kleine tot middelgrote verzekeraars.

Ook wil ASR tot en met 2026 voor 525 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. De verzekeraar streeft verder naar een rendement op het eigen vermogen van boven de 12 procent en een kapitaalaanwas van 1,35 miljard euro in 2026. Topman Jos Baeten benadrukt daarbij dat ASR sinds de beursgang in 2016 consequent de doelstellingen heeft behaald en overtroffen.

BAM zal mogelijk profiteren van een adviesverhoging. De bouwer werd door investeringsbank AlphaValue/Baader van de verkooplijst gehaald en op de kooplijst gezet. Kredietbureau Moody's bevestigde daarnaast de rating voor WDP en verhoogde de verwachtingen voor het vastgoedbedrijf naar positief. Dat betekent dat de kans op een verhoging van het kredietoordeel in de komende tijd is toegenomen.

Optimisme

In de chipsector verwerken beleggers de resultaten van het Amerikaanse chipbedrijf Micron Technology. Het bedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan voorzien, maar de vooruitzichten voor het huidige kwartaal voldeden niet aan de hoge verwachtingen van beleggers en analisten. Het aandeel ging in de nabeurshandel op Wall Street hard omlaag. Micron Technology heeft dit jaar flink geprofiteerd van het optimisme rond kunstmatige intelligentie (AI). De aandelenkoers van het bedrijf is sinds het begin van 2024 al meer dan verdubbeld.

De AEX-index op het Damrak lijkt licht hoger te beginnen. De Aziatische aandelenmarkten lieten verliezen zien. De Nikkei in Tokio zakte 0,8 procent, mede door koersverliezen bij de Japanse chipbedrijven. Beleggers hielden daarnaast de koersdaling van de Japanse yen in de gaten en bleven alert op een mogelijke ingreep van de autoriteiten op de valutamarkt om de waarde van de munt te stutten. De beurzen in Hongkong en Shanghai verloren 2,1 en 0,6 procent.

De euro was 1,0693 dollar waard, tegen 1,0685 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper en kostte 80,78 dollar. Brentolie daalde 0,1 procent in prijs tot 85,16 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

13 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

16 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

18 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

19 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden