Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor beursgang Instacart op afwachtend Wall Street

Aandacht voor beursgang Instacart op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Op de aandelenbeurzen in New York ging de aandacht dinsdag bij het begin van de handel onder meer uit naar de beursgang van Instacart. Het boodschappenbezorgbedrijf werd tegen een introductieprijs van 30 dollar per aandeel naar de beurs gebracht. De marktwaarde van het bedrijf bedraagt daarmee bijna 10 miljard dollar. Dat is wel veel minder dan de 39 miljard dollar waarop Instacart in 2021 nog werd geraamd. Na een kwartier handel was er nog geen openingskoers van het aandeel bekend.

Vorige week donderdag keerde ook de Britse chipontwikkelaar Arm Holdings terug naar de beurs in New York. Dat aandeel werd op de eerste beursdag bijna een kwart meer waard, maar zakte in de afgelopen dagen weer wat terug. Dinsdag verloor het aandeel 4 procent tot 55,60 dollar. Dat is nog altijd meer dan de introductieprijs van 51 dollar per aandeel.

De stemming op Wall Street bleef verder voorzichtig. Beleggers letten vooral op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Algemeen wordt verwacht dat de centrale bank de rente na afloop van die vergadering ongewijzigd zal laten. Op de financiële markten zal scherp worden gelet op signalen over mogelijke toekomstige rentestappen.

AutoZone

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent lager op 34.572 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 0,2 procent, tot 4445 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent op 13.664 punten.

De verkoper van auto-onderdelen AutoZone verloor 3,5 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Block zakte 1,8 procent. Beleggers verwerkten het nieuws dat Alyssa Henry, de baas van Square, in oktober vertrekt. Henry stond meer dan negen jaar aan het roer van het onderdeel van fintechbedrijf Block.

Beter loonakkoord

Ook bleef de aandacht uitgaan naar de autosector. Arbeiders van autofabrieken van General Motors (GM), Ford en Stellantis staken al sinds vorige week vrijdag om een beter loonakkoord af te dwingen. Vakbond UAW waarschuwde dat meer leden vanaf komende vrijdag het werk neerleggen als er geen voortgang wordt geboekt in de onderhandelingen met de autoproducenten. GM herstelde 1 procent en Ford 0,5 procent. Stellantis won 1,8 procent.

De euro was 1,0677 dollar waard, tegen 1,0695 dollar een dag eerder. De olieprijzen liepen verder op tot de hoogste niveaus sinds november vorig jaar. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 92,58 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 94,98 dollar per vat.

Meer uit Financieel

AFM wil extra bescherming consument om opkomst achteraf betalen

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt dat consumenten extra bescherming nodig hebben door de opkomst van afbetaalapps waarbij je achteraf kunt betalen, ook wel bekend als 'buy now, pay later'. Deze worden steeds populairder, maar leiden ook tot veel betalingsproblemen.

26 minuten geleden
Terugroepactie Citroën stokt door leveringsproblemen airbags

AMSTERDAM (ANP) - Autodealers moeten in sommige gevallen afspraken met Citroën-eigenaren verzetten vanwege een tekort aan onderdelen voor het vervangen van defecte airbags. Het is nog onduidelijk wanneer er weer voldoende airbags beschikbaar zijn.

38 minuten geleden
Banken beloven incassopauze als klant schuldhulp aanvraagt

UTRECHT (ANP) - Een groep Nederlandse banken belooft het invorderen van betaalachterstanden te pauzeren bij klanten die bij de gemeente om schuldhulpverlening hebben gevraagd. Onder andere ING, ABN AMRO, Rabobank en ASN Bank hebben daarover afspraken gemaakt met de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening NVVK. Het tijdelijk stopzetten van de incasso moet het oplossen van problematische schulden makkelijker maken.

47 minuten geleden
Inflatie eurozone loopt iets op tot 2 procent

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone is in juni iets opgelopen tot 2 procent op jaarbasis, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige schatting. In mei werd het dagelijks leven in de eurozone nog 1,9 procent duurder. De stijging van de consumentenprijzen in het eurogebied ligt daarmee in lijn met de doelstelling van 2 procent van de Europese Centrale Bank (ECB).

2 uur geleden
Nieuwe topman moederbedrijf Douwe Egberts snijdt in kosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwe topman van JDE Peet's, het bedrijf achter merken als Douwe Egberts en Pickwick, wil in de komende jaren 500 miljoen euro aan kosten besparen. De besparingen moeten komen uit een vereenvoudiging van de productenportefeuille en het organisatiemodel, efficiënter werken en een verhoging van de productiviteit. Meer dan de helft van de besparingen moet tegen eind 2027 zijn bereikt.

3 uur geleden
Al ruim 130.000 aanmeldingen voor massaclaim tegen Booking.com

DEN HAAG (ANP) - De massaclaim van de Consumentenbond tegen Booking.com heeft in minder dan een week al meer dan 130.000 aanmeldingen ontvangen. Een woordvoerster van de bond noemt dat "heel veel". Na de aankondiging van de claim donderdag lag de aanmeldwebsite er zelfs tijdelijk uit door de grote hoeveelheid aanmeldingen. Inmiddels werkt alles weer en blijven de aanmeldingen binnenstromen.

4 uur geleden
Consumentenbond: boodschappen over grens wel degelijk goedkoper

DEN HAAG (ANP) - Consumenten betalen over de grens, wel degelijk een stuk minder voor hun boodschappen dan in Nederland. Dat stelt de Consumentenbond na een peiling bij dertig supermarktketens in België, Duitsland en Frankrijk. Daarmee is er weer een studie naar de prijzen in de supermarkt. Eerder dit jaar wierp toenmalig NSC-Kamerlid Pieter Omtzigt de discussie over dure boodschappen opnieuw op, door te wijzen op het prijsverschil van een potje appelmoes bij Albert Heijn in Nederland en België.

4 uur geleden