Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht voor ABN AMRO op Damrak na adviesverlaging

Aandacht voor ABN AMRO op Damrak na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar ABN AMRO. Het beleggingsadvies voor de bank werd door analisten van Deutsche Bank verlaagd. Beleggers kijken verder vooral uit naar nieuwe inflatiegegevens uit Europa en de Verenigde Staten, die donderdag naar buiten komen.

Na de sterke stijging van de prijzen vorig jaar schroefden de centrale banken de rentes flink op, wat ongunstig was voor de waardering van veel aandelen en obligaties. De hoop dat de centrale banken nu klaar zijn met de verhogingen en de rente volgend jaar weer zal worden verlaagd, zorgde in de afgelopen weken echter voor een stevig koersherstel.

De verlenging van de wapenstilstand tussen Israël en Hamas met twee dagen zorgt ook voor enige opluchting op de beurzen. De wapenstilstand ging vrijdag in en zou aanvankelijk vier dagen duren.

Brunel

De AEX-index op het Damrak koerst af op een licht lager begin van de nieuwe handelsdag. De Aziatische aandelenmarkten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong verloor tussentijds 0,7 procent. De hoofdindex in Shanghai won 0,2 procent. Volgens de Chinese centrale bank zal het land dit jaar de doelstelling van een economische groei van 5 procent halen. De Australische beurs won 0,4 procent, ondanks een onverwachte daling van de winkelverkopen in het land.

Ook Brunel staat in de belangstelling. De detacheerder liet voorafgaand aan zijn beleggersdag weten sterke voortgang te hebben geboekt met het vijfjarenplan 2021-2025 en ondanks uitdagende omstandigheden op koers te liggen om de doelstellingen te bereiken. Het bedrijf verwacht in de komende jaren een hoge eencijferige groei van de omzet en brutowinst te realiseren.

Elektrische bussen

Ebusco kondigde aan te zijn geselecteerd door de Italiaanse inkooporganisatie Consip in de categorie "voorstedelijke bussen in Klasse I". Dankzij deze selectie zal het bedrijf zijn elektrische bussen aanbieden aan Italiaanse overheden en exploitanten zonder dat er een Europese aanbesteding hoeft te worden uitgeschreven.

Op de oliemarkt wordt gewacht op de eerder uitgestelde OPEC-vergadering die donderdag wordt gehouden. Saudi-Arabië en Rusland lijken aan te sturen op een verdere verlaging van de olieproductie om de prijzen te stuwen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 75,06 dollar. Brentolie kostte ook 0,3 procent meer, op 80,19 dollar per vat. De euro was 1,0944 dollar waard, tegen 1,0933 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Vegaburgerfabrikant Beyond Meat schiet omhoog op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beyond Meat werd woensdag maar liefst 55 procent meer waard op de aandelenbeurzen van New York. De fabrikant van vleesvervangers boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. Ook de verwachting voor de winstmarge in 2024 viel hoger uit dan voorzien. Topman Ethan Brown verklaarde dat het bedrijf dit jaar een aantal maatregelen zal nemen om de weg naar winstgevendheid te vinden, waaronder het verlagen van de kosten, het verhogen van de prijzen en het uitbrengen van een nieuwe Beyond Burger.

21 minuten geleden
Cosmeticaketen The Body Shop in België failliet verklaard

DEN HAAG (ANP) - Cosmeticaketen The Body Shop in België is failliet verklaard. Een melding in het Centraal Insolventieregister bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws. Ongeveer twintig Belgische vestigingen worden hierdoor geraakt.

54 minuten geleden
Bosch en Microsoft werken met AI aan veiliger autorijden

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse industriebedrijf Bosch is een samenwerking aangegaan met Microsoft rond kunstmatige intelligentie (AI) om autorijden veiliger te maken. De bedrijven willen met behulp van AI toekomstige verkeerssituaties kunnen voorspellen en vervolgens daarop reageren om ongelukken te voorkomen.

1 uur geleden
Bitcoin voor het eerst sinds november 2021 boven 60.000 dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De waarde van de bitcoin is woensdagmiddag voor het eerst sinds november 2021 gestegen tot boven de 60.000 dollar. De koers van de bitcoin gaat omhoog omdat de vraag naar de cryptomunt sterk is gestegen onder beleggers in beursgenoteerde bitcoin-fondsen. Daardoor is de munt toegankelijker geworden voor een grote groep beleggers.

1 uur geleden
Rockwool Roermond dringt CO2 uitstoot met meer dan de helft terug

ROERMOND (ANP) - Steenwolfabriek Rockwool in Roermond wil de CO2-uitstoot met meer dan de helft terugdringen. De maker van isolatiemateriaal gaat daartoe twee productielijnen in het smeltproces elektrificeren.

1 uur geleden
EU-landen alsnog tegen wet bestrijden misstanden in productieketen

BRUSSEL (ANP) - De Europese lidstaten zijn onverwacht alsnog tegen EU-afspraken die bedrijven verplicht dat zij hun hele productieketen op termijn vrijwaren van misstanden zoals kinderarbeid of milieuvervuiling. In december waren zowel onderhandelaars van de Europese landen als het Europees Parlement wel akkoord met het voorstel dat bedrijven verplicht om hun productieketen in kaart te brengen en misstanden op te lossen. Bij een stemming onder EU-ambassadeurs, bedoeld om al gemaakte voorlopige afspraken te bekrachtigen, liep het in de laatste fase mis.

1 uur geleden
Bitcoin koerst af op grootste maandwinst sinds oktober 2021

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin koerst in februari af op de grootste prijsstijging in een maand tijd sinds oktober 2021. De waarde van de grootste cryptomunt ter wereld is deze maand met bijna 40 procent gestegen en staat op het hoogste niveau sinds eind 2021. In dat jaar schoot de koers van de bitcoin omhoog doordat veel mensen tijdens de coronapandemie cryptomunten begonnen te kopen.

2 uur geleden