Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht op beurzen voor InPost, Oekraïne en lockdown Shanghai

Aandacht op beurzen voor InPost, Oekraïne en lockdown Shanghai

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar InPost. Verschillende investeringsbedrijven hebben naar verluidt interesse in een overname van de Poolse aanbieder van pakketkluisjes, die een beursnotering heeft op het Damrak. Verder blijft de beurshandel vooral in het teken staan van de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne en de economische gevolgen van dat conflict. Ook een gedeeltelijke lockdown in de Chinese zaken- en havenstad Shanghai zal de gemoederen bezighouden.

De AEX-index lijkt op basis van de openingsindicatoren vrijwel vlak te beginnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen openen. In Shanghai daalde de beurs 0,2 procent. Voor twee districten van de stad met 26 miljoen inwoners is een lockdown afgekondigd om verdere coronabesmettingen tegen te gaan.

Op de aandelenbeurs in Moskou kan weer in alle Russische aandelen worden gehandeld. Wel zijn er nog altijd beperkingen. Zo is het beleggers verboden te speculeren op een koersdaling van Russische aandelen, bedrijfsobligaties of overheidsleningen. De handelssessie is ook korter dan normaal en duurt maar vier uur. Ook blijft het voor buitenlandse beleggers moeilijk om hun aandelen van Russische bedrijven te verkopen.

InPost

Aan het overnamefront meldde persbureau Bloomberg dat verschillende investeerders zoals CVC Capital Partners en Hellman & Friedman mogelijk interesse zouden hebben in InPost. Het Poolse bedrijf trekt de aandacht van kopers doordat de waarde van het aandeel sinds de beursgang in januari vorig jaar met ongeveer twee derde is gezakt.

ASMI liet weten een nieuwe fabriek te hebben geopend in Singapore. Ook heeft het bedrijf plannen om een tweede productievloer te realiseren bij deze vestiging. Met de uitbreiding van de productiecapaciteit wil het chipbedrijf inspelen op de grote vraag naar chips en het wereldwijde chiptekort.

Galapagos

Ook Galapagos staat in de belangstelling. Het biotechbedrijf meldde dat samenwerkingspartners Gilead Sciences, Eisai en EA Pharma hebben aangekondigd dat het Japanse ministerie van Volksgezondheid een tweede indicatie heeft goedgekeurd voor het door Galapagos ontwikkelde Jyseleca, een middel voor de behandeling van patiënten met matige tot ernstige chronische ontstekingen van de dikke darm.

De olieprijzen gingen omlaag door de vrees dat de lockdown in Shanghai de vraag naar olie zal raken. Een vat Amerikaanse olie werd 3,9 procent goedkoper op 109,46 dollar. Brentolie kostte 3,8 procent minder op 116,10 dollar per vat. De euro was 1,0946 dollar waard, tegen 1,0983 dollar op vrijdag.

Meer uit Financieel

Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

10 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

15 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

16 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

17 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

18 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

19 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

20 uur geleden