Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aandacht belegger gaat komende week uit naar resultaten Basic-Fit

Aandacht belegger gaat komende week uit naar resultaten Basic-Fit

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben komende beursweek weer aandacht voor de jaarresultaten van verschillende bedrijven. Op het Damrak komen sportschoolketen Basic-Fit en biotechnoloog Pharming met hun resultaten van het afgelopen jaar. Ook maken onder meer webwinkel Zalando, sportkledingfabrikant Adidas en maaltijdbezorgers Deliveroo en HelloFresh bekend hoe zij het afgelopen jaar hebben gepresteerd. Verder komt een nieuw inflatiecijfer uit de Verenigde Staten.

Bij de resultaten van Basic-Fit donderdag gaat de aandacht vooral uit naar hoeveel mensen naar de sportscholen gaan en prijsverhogingen die aan het begin van het jaar ingingen. De keten zei vorig jaar te rekenen op verdere klantengroei ondanks hogere prijzen. Basic-Fit, met een notering in de MidKap, verhoogde de prijzen omdat de keten zelf ook kampt met stijgende kosten. Pharming komt ook donderdag met resultaten.

Zalando komt een dag eerder met zijn cijfers. Dan wordt duidelijk of mensen vorig jaar minder kleding, schoenen en andere modeproducten hebben gekocht. In november zei de Duitse webwinkel somberder te zijn over de verkopen in de rest van het jaar, onder meer omdat de koopkracht van veel Europeanen was gedaald. Bij de resultaten van Adidas woensdag kijken beleggers ook naar de verkoop van sportschoenen uit de collectie van de meermaals in opspraak gekomen rapper Kanye 'Ye' West.

Inflatiecijfer

De Amerikaanse overheid komt dinsdag met een inflatiecijfer over februari. De inflatie speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Bij een afzwakkende inflatie heeft de centrale bank meer ruimte om de rente te verlagen.

Het Britse statistiekbureau meldt woensdag voorlopige cijfers van de groei van de economie in januari. De Britse minister van Financiën Jeremy Hunt zei vorige week dat de economie dit jaar weer groeit met 0,8 procent, na de recessie van vorig jaar. Met de groeicijfers van het statistiekbureau wordt duidelijk of de economie van het Verenigd Koninkrijk in januari al is gegroeid.

De AEX, de belangrijkste beursgraadmeter in Amsterdam, verloor vrijdag 0,8 procent op 861,96 punten. Dat kwam vooral door een koersval van ruim 16 procent van chiptoeleverancier Besi. Volgens sommige marktkenners had dat te maken met een artikel in de Koreaanse pers over makers van geheugenchips die niet genoodzaakt zouden zijn om over te stappen naar nieuwere typen chipmachines.

Meer uit Financieel

Franse regering doet bod op onderdelen geplaagd IT-concern Atos

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse overheid wil delen van het financieel geplaagde IT-concern Atos kopen. Het gaat om activiteiten die van strategisch belang zouden zijn voor Frankrijk, heeft minister van Financiën Bruno Le Maire gezegd. Zijn voorstel staat in een niet bindende intentieverklaring die hij dit weekend heeft verstuurd.

3 minuten geleden
Beleggers kijken uit naar kwartaalcijfers Apple en Fed-besluit

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek opnieuw veel bedrijfsresultaten te verwerken. Zo openen Philips, Air France-KLM, ING en Shell de boeken. In de Verenigde Staten is het de beurt aan Apple. Ook staat er een rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

6 uur geleden
Amerikaanse TikTokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Amerikaanse TikTokkers maken zich zorgen om de dreigende ban van socialemediaplatform TikTok in de Verenigde Staten. Volgens hen gaat de Amerikaanse regering eraan voorbij dat zo'n ban hun dagelijkse broodwinning in gevaar brengt.

9 uur geleden
Moeder Google wil van rechtszaak over advertentiemonopolie af

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - Google-moederbedrijf Alphabet heeft een rechter in de Verenigde Staten gevraagd een zaak van de Amerikaanse justitie te seponeren. De zaak beschuldigt Alphabet van het monopoliseren van de technologie voor het kopen en verkopen van onlineadvertenties. Het techconcern stelt echter dat justitie dit niet kan bewijzen.

9 uur geleden
Kenners blijven bij cijfers Philips scherp op slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Kenners verwachten bij de kwartaalcijfers van Philips maandag geen grote nieuwe aankondigingen over de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Maar analisten zijn niet helemaal gerust. "Je weet het nooit bij Philips", zegt Jos Versteeg van InsingerGillissen. Marc Hesselink van ING schat in dat Philips nog een miljardenschikking boven het hoofd hangt.

11 uur geleden
Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

SHANGHAI (ANP) - Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

12 uur geleden
Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

ESSEN (ANP/BELGA/DPA) - De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

13 uur geleden