Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aalberts in trek op groen Damrak

Aalberts in trek op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam won dinsdag flink terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden stevig in het groen. De verzekering van de Amerikaanse president Donald Trump dat de handelsdeal met China volledig intact is zorgde voor opluchting bij beleggers. Trump reageerde daarmee op uitlatingen van zijn handelsadviseur Peter Navarro, die leek te suggereren dat het handelsakkoord van tafel was. Op het Damrak was Aalberts in trek na een positief handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,3 procent hoger op 572,41 punten. De MidKap steeg 1,9 procent tot 766,27 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 1,8 procent.

Aalberts was de grote winnaar in de MidKap met een winst van ruim 8 procent. De industrieel toeleverancier zag de autonome omzet in de eerste vijf maanden van dit jaar met 12 procent dalen vanwege de coronacrisis. Vanaf de laatste weken van mei ziet het bedrijf de orders en omzet echter weer toenemen. Het orderboek stond eind mei op een vergelijkbaar niveau als een jaar eerder. Tankopslagbedrijf Vopak sloot de rij met een min van 0,8 procent.

Aegon

Koploper in de AEX was verzekeraar Aegon met een winst van 5 procent. Unibail-Rodamco-Westfield won 2,9 procent. Het winkelvastgoedfonds heeft 750 miljoen euro opgehaald met de plaatsing van obligaties. Het bedrijf heeft daarmee de beschikking over 12,7 miljard euro aan contanten en ongebruikte kredietlijnen. Levensmiddelenconcern Unilever stond onderaan met een verlies van 0,6 procent.

Accsys dikte 11,5 procent aan bij de kleinere bedrijven na goed ontvangen jaarcijfers. Het houtbedrijf wist vorig boekjaar zijn omzet met een kwart op te voeren en de winstmarge te verbeteren. Heijmans klom 2,5 procent. De bouwer gaat voor Rijkswaterstaat groot onderhoud uitvoeren aan de rijksweg A79. Het project heeft een waarde van ongeveer 24 miljoen euro.

Sanofi

Sanofi daalde 0,8 procent in Parijs. De farmaceut verwacht dat een van zijn mogelijke vaccins tegen Covid-19 op zijn vroegst in de eerste helft van volgend jaar is goedgekeurd. Dat is eerder dan het Franse bedrijf aanvankelijk had verwacht. Het gaat om een vaccin dat Sanofi in samenwerking met het Britse GlacoSmithKline (plus 0,3 procent) ontwikkelt.

De euro was 1,1284 dollar waard tegen 1,1257 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 40,72 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,2 procent tot 43,16 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

1 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

2 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

3 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

3 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

5 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

5 uur geleden
Bedrijvigheid industrie China voor eerst in 6 maanden gegroeid

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in september voor het eerst in zes maanden tijd weer gegroeid, wat erop kan duiden dat de economie van China langzaam aan het opkrabbelen is na een periode van zwakte.

6 uur geleden