Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

A2 weer vrij na aanrijdingen met acht voertuigen

A2 weer vrij na aanrijdingen met acht voertuigen

LIEMPDE (ANP) - Als gevolg van een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen, zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere voertuigen op elkaar gebotst. Dit gebeurde op de snelweg A2 tussen Den Bosch en Eindhoven, die daardoor urenlang dicht was. In totaal botsten acht voertuigen op elkaar bij het Brabantse Liempde. De snelweg ging rond 08.15 uur weer open, zegt een politiewoordvoerder.

Een auto raakte rond 04.15 uur over de kop na een aanrijding met een vrachtwagen. Doordat weggebruikers moesten uitwijken, botsten nog meer auto's op elkaar. Ook een voertuig van Rijkswaterstaat, dat de weg moest afzetten, werd geraakt.

De politie trof niemand aan bij de auto die over de kop was geslagen. Daarop zijn een aantal ziekenhuizen gebeld. "De auto was behoorlijk gehavend, daar kom je niet zonder kleerscheuren uit", aldus de woordvoerder. Later bleek dat een man zich bij een ziekenhuis had gemeld. Hij verklaarde dat hij in de auto had gezeten. Het is nog niet duidelijk of hij de bestuurder was. De politie heeft hem opgezocht voor "tekst en uitleg", zei de woordvoerder. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Een andere persoon die bij de aanrijdingen betrokken was, is gewond per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Meer uit Binnenland

UWV-baas: nieuw kabinet, wacht niet met repareren sociale wetten

DEN HAAG (ANP) - De nodige hervormingen van sociale regelingen zullen langer dan een kabinetsperiode duren, denkt Maarten Camps, bestuursvoorzitter van uitkeringsinstantie UWV. Zijn oproep aan een nieuw kabinet is om die grote aanpassingen vooral door te voeren, maar ook op korte termijn verbeteringen aan te brengen: "Wacht niet met wat je nu al kunt doen."

17 minuten geleden
Zuid-Holland wil antisemitisme 'op volle kracht' bestrijden

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland heeft een plan gemaakt om antisemitisme aan te pakken. "We hebben nu de handvatten om aan de slag te gaan, met als doel om antisemitisme op volle kracht te bestrijden", zei gedeputeerde Meindert Stolk (cultuur, CDA) tijdens een commissievergadering. Daarin werd de uitwerking besproken van het verzoek dat de leden van Provinciale Staten begin vorig jaar deden aan het college.

20 minuten geleden
Derk Bolt moet na dertig jaar stoppen met Spoorloos

HILVERSUM (ANP) - Het programma Spoorloos krijgt na dertig jaar een nieuwe presentator. KRO-NCRV gaat de opzet van het programma veranderen en daarin is geen ruimte meer voor Derk Bolt, heeft de omroep bekendgemaakt. Of presentatrice Jetske van den Elsen, die sinds 2017 medepresentator is, wel mag blijven is nog niet bekend.

2 uur geleden
Koning dankt Spaanse collega voor opvangen Amalia in Spanje

AMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft koning Felipe van Spanje woensdag bedankt dat prinses Amalia een jaar lang in Madrid kon wonen en studeren. In zijn toespraak bij het staatsbanket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam noemde de koning de hulp die zijn Spaanse collega daarbij gaf "een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd".

4 uur geleden
Geen popconcerten meer in de Kuip vanaf 2026 om geluidsoverlast

ROTTERDAM (ANP) - In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

7 uur geleden
Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 Purmerend

PURMEREND (ANP) - Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

7 uur geleden
Ministerie roept Nederlanders in Iran op het land te verlaten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders in Iran moeten dat land zo spoedig mogelijk verlaten als dat veilig kan, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Het is een toevoeging aan een reisadvies ten aanzien van het land, dat al rood kleurde.

8 uur geleden