Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

9263 nieuwe coronagevallen, cijfer hoog door eerdere storing

9263 nieuwe coronagevallen, cijfer hoog door eerdere storing

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 9263 positieve coronatests geregistreerd. Dat cijfer valt nu hoog uit, doordat in de voorgaande dagen minder meldingen konden worden doorgegeven door een technische storing.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in de afgelopen zeven dagen 49.646 meldingen van nieuwe coronagevallen gekregen. Dat komt neer op gemiddeld 7092 bevestigde besmettingen per dag. Door de storing was het gemiddelde gezakt van ongeveer 7500 naar ongeveer 7000.

Amsterdam telde afgelopen etmaal de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad kregen 461 inwoners te horen dat ze besmet zijn geraakt. Verder testten 420 Rotterdammers en 376 inwoners van Den Haag positief, gevolgd door Utrecht (155) en Eindhoven (153).

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met 17. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Het duurt soms een tijdje voor het overlijden van een coronapatiƫnt wordt verwerkt en geregistreerd. En als mensen in het weekeinde sterven, wordt dit doorgaans in de loop van maandag doorgegeven aan het RIVM. Dat neemt de sterfgevallen dan mee in de cijfers van dinsdag. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 127 sterfgevallen, wat neerkomt op ongeveer 18 per dag. Begin januari, rond de start van de vaccinatiecampagne, waren er dagen met meer dan 150 sterfgevallen.

Sinds het begin van de uitbraak in Nederland zijn ruim 1,5 miljoen mensen positief getest. Van ruim 17.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Meer uit Gezond

Oud-profvoetballers hebben ruim drie keer zoveel kans op dementie

LONDEN (ANP) - Oud-profvoetballers hebben ruim drie keer zoveel kans om dementie te krijgen dan de doorsnee bevolking. Dat heeft een studie aan de universiteit van Nottingham, gedaan op verzoek van de Engelse voetbalbond (FA) en een organisatie van spelers, opnieuw uitgewezen. Eerdere onderzoeken wezen de afgelopen tijd al veel vaker in die richting.

16 uur geleden
Staatssecretaris: geen slimme trucs om toch tabak te verkopen

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Maarten van Ooijen (volksgezondheid) roept supermarkten op niet op zoek te gaan naar "slimme trucs" om toch tabak te kunnen verkopen nadat het landelijke verkoopverbod voor supermarkten op 1 juli volgend jaar is ingegaan. Hij steunt gemeenten, zoals Utrecht, die ondernemers verbiedt nieuwe tabaksspeciaalzaken te openen.

18 uur geleden
Ouderen en zieken lopen meer kans op uitdroging door medicijnen

DEN HAAG (ANP) - Ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid kunnen de komende dagen meer risico lopen op uitdroging en oververhitting dan andere mensen. Dat komt door de medicijnen die sommige mensen uit die groepen nemen. Apothekers kunnen mensen advies geven hoe ze het beste met medicijnen kunnen omgaan als het zo warm is, zegt beroepsorganisatie KNMP.

23 uur geleden
OM in beroep tegen vrijlating verdachte verpleegkundige Assen

ASSEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijlating van de voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere sterfgevallen.

23 uur geleden
Utrecht verbiedt komst van nieuwe tabakszaken

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht verbiedt ondernemers om een nieuwe tabaksspeciaalzaak te openen in de stad. De gemeente streeft naar een rookvrije generatie en tabakszaken horen daar niet bij, vindt wethouder Eelco Eerenberg van Volksgezondheid.

1 dag geleden
Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

1 dag geleden
Advocaat: tabakssector vertraagt ingrijpen tegen 'sjoemelsigaret'

DEN HAAG (ANP) - De tabaksindustrie probeert telkens de strijd tegen filtersigaretten ('sjoemelsigaretten') te vermijden en uit te stellen, zegt een advocaat van de Stichting Rookpreventie Jeugd donderdag in de rechtszaal in Den Haag. De twee partijen stonden daar andermaal tegenover elkaar, bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

1 dag geleden