Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

9 mensen opgepakt rond wedstrijd Ajax tegen Benfica, nog 1 vast

9 mensen opgepakt rond wedstrijd Ajax tegen Benfica, nog 1 vast

AMSTERDAM (ANP) - Rondom de verloren wedstrijd van Ajax tegen Benfica in de Champions League heeft de politie in Amsterdam negen mensen aangehouden. Zij worden verdacht van "uiteenlopende feiten", aldus een woordvoerster, zoals het afsteken van vuurwerk, vernieling en openbare geweldpleging.

Van de arrestanten zit er één nog vast, de andere acht zijn vrijgelaten. Een deel van hen moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter, een ander deel heeft een schikkingsvoorstel gekregen, aldus de woordvoerster.

De politie greep dinsdag in aan het einde van een grote sfeeractie op het plein naast de Johan Cruijff ArenA. Duizenden fanatieke supporters van Ajax hadden zich daar verzameld voor een zogeheten entrada. Ze dansten, sprongen en zongen, maar staken ook herhaaldelijk zwaar vuurwerk af. Toen supporters ongecontroleerd de Zuid-tribune op probeerden te komen, kwam de mobiele eenheid in actie.

Relschoppers staken bij de daaropvolgende confrontatie met de politie zwaar vuurwerk af en gooiden stalen buizen naar agenten. Sommigen agenten liepen brandwonden op, anderen gehoorschade. Zij zijn behandeld, maar niemand is opgenomen in het ziekenhuis.

Meer uit Binnenland

Adviesbureau KPMG onderzoekt gedrag Gelderse commissaris

ARNHEM (ANP) - Het adviesbureau KPMG gaat het onderzoek uitvoeren naar het gedrag van de Gelderse commissaris van de Koning John Berends. Dat onderzoek start op 12 december, laat de provincie weten.

8 minuten geleden
Noodopvang asielzoekers Ter Apel in studentencomplex Groningen

GRONINGEN (ANP) - De crisisopvang voor asielzoekers in Groningen komt in studentenhuisvestingscomplex The Village aan de Peizerweg. De opvang gaat donderdag open en moet onderdak bieden aan tachtig tot honderd asielzoekers uit onder andere Syrië, Eritrea, Somalië, Iran, Irak en Jemen. Naar verwachting blijven de asielzoekers zo'n drie maanden in de opvang in afwachting van plaatsing in een regulier asielzoekerscentrum.

33 minuten geleden
Advocaat: tweede man in zaak-Gino onterecht als verdachte gezien

MAASTRICHT (ANP) - Youri F., de man die in juni van dit jaar werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van de Limburgse Gino (9), is onterecht als verdachte aangemerkt. Zijn advocaat bevestigt berichtgeving hierover van RTL Boulevard. Dinsdag is de zogeheten sepotbeslissing van het Openbaar Ministerie binnengekomen, meldt ze.

38 minuten geleden
Rederij en watertaxi nemen aanbevelingen Onderzoeksraad ter harte

DEN HAAG (ANP) - Rederij Doeksen en Watertaxi De Bazuin zeggen het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) naar aanleiding van het dodelijke ongeluk tussen twee schepen in oktober vorig jaar "ter harte" te nemen. Bij de aanvaring tussen de snelboot Tiger van Doeksen en watertaxi De Stormloper kwamen drie mannen en een jongen van 12 om het leven. Het lichaam van de jongen werd nooit gevonden.

1 uur geleden
Ontvoerde Haagse man gevonden in België, ontsnapt uit woning

DEN HAAG (ANP) - De 27-jarige man uit Den Haag die sinds 26 november was vermist, is woensdag in België ontsnapt uit een woning aan zijn ontvoerders. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, meldt de politie.

1 uur geleden
Flevoland: Almere kan alsnog genoeg statushouders opvangen

LELYSTAD (ANP) - De gemeente Almere kan naar verwachting dit jaar alsnog genoeg statushouders aan een woning helpen, zo laat de provincie Flevoland weten. Uit een analyse van het ANP bleek deze week dat in Flevoland tot dusver geen enkele gemeente voldoende huizen voor statushouders heeft geregeld. Voor de andere vijf Flevolandse gemeenten gaat het moeilijk worden dit voor het einde van het jaar alsnog te doen, aldus de provincie.

1 uur geleden
Provincie Utrecht saneert met PFAS vervuilde basis Soesterberg

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht gaat de met PFAS vervuilde grond op de voormalige vliegbasis Soesterberg schoonmaken om de plek geschikt te maken voor woningbouw. Het Rijk betaalt de schoonmaakoperatie van 23,5 miljoen euro. Het is de veroorzaker van de vervuiling, omdat Soesterberg een voormalig Defensieterrein is.

1 uur geleden