Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

80-plussers kunnen zich nu al laten vaccineren

80-plussers kunnen zich nu al laten vaccineren

DEN HAAG (ANP) - Mensen van 80 tot 85 jaar oud die nog zelfstandig wonen, zijn aan de beurt om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Zij krijgen vanaf vrijdag een uitnodiging om een afspraak te maken, maar zij kunnen dat nu ook al regelen met het landelijke afsprakennummer van de GGD.

Er is genoeg ruimte op de priklocaties en er zijn genoeg vaccindoses op voorraad, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat het vaccinatieprogramma leidt. 80-plussers zouden eigenlijk pas over een paar dagen aan de beurt zijn, maar dat wordt vervroegd. In de afgelopen dagen zijn 85- tot 90-jarigen al uitgenodigd en vorige week begon de vaccinatie van 90-plussers.

Ook de regionale gezondheidsdiensten roepen 80- tot 85-jarigen op om te komen. Zo kunnen ze terecht bij WTC Expo in Leeuwarden. "Wij zagen gaten vallen in ons schema vanaf vrijdag en daarom mogen alle mobiele 80-plussers zich ook aanmelden", aldus een woordvoerder van GGD Fryslân. "De komende dagen verwachten wij ook zevenhonderd vaccinaties per dag te zetten, nu de 80-plussers ook mogen komen."

Ook in Amsterdam kunnen 80-plussers nu al terecht op de vaccinatielocatie in de RAI.

Meer uit Binnenland

FDF-voorman: LTO 'ontploft' als het instemt met landbouwakkoord

DEURNE (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO "ontploft" als de top van de organisatie tekent voor een landbouwakkoord, voorspelt voorman Mark van den Oever van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Hij denkt dat er dan veel afdelingen van LTO zich gaan afscheiden. Sowieso zullen boeren volgens hem komende zomer acties opzetten als minister Piet Adema (Landbouw) "er iets gaat doordrukken dat ons niet aanstaat".

5 minuten geleden
Zomers weekend: oproep op tot voorzichtigheid in en om water

DEN HAAG (ANP) - Met een "prachtig zomers weekend" voor de boeg roept een aantal partijen, waaronder de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), op "tot voorzichtigheid in en om het water". Volgens hen leert de ervaring dat "mensen op dit soort dagen de risico's van het zwemmen in open water onderschatten".

16 minuten geleden
Man aangehouden na explosie bij woning in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 20-jarige Rotterdammer is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats aangehouden kort na de explosie bij een woning op de Cortenbachsingel. De explosie vond rond 02.45 uur plaats in de wijk Beverwaard in het zuidoosten van de stad. De man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De politie vermoedt dat hij een uitvoerder was, laat een politiewoordvoerder weten.

2 uur geleden
Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in voor zaterdag

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat stelt voor zaterdag voor een deel van het land het hitteprotocol in werking vanwege de verwachte hoge temperaturen. Het protocol houdt in dat weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen. Het protocol geldt zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur, meldt de organisatie vrijdag.

3 uur geleden
Wilde dieren tijdens lockdowns 73 procent verder aan de wandel

NIJMEGEN (ANP) - Wilde dieren liepen tijdens de strikte coronalockdowns in de eerste helft van 2020 gemiddeld maar liefst 73 procent verder dan ze precies een jaar eerder deden in een nog praktisch coronavrije wereld. Dat blijkt volgens de site van de Radboud Universiteit in Nijmegen uit onderzoek van onder anderen de aan deze instelling verbonden ecologe Marlee Tucker.

3 uur geleden
Amsterdam wil meldpunt tegen gewelddadige onlinefilmpjes

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam moet een meldpunt komen, dat ervoor moet zorgen dat gewelddadige content die online is te vinden van bijvoorbeeld steekpartijen, snel wordt verwijderd. Een motie daarover van de PvdA is donderdag aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad.

4 uur geleden
Twee explosies bij winkelcentrum in Arnhem

ARNHEM (ANP) - In een winkelcentrum in Arnhem-Zuid zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee explosies geweest. Eentje deed zich voor bij dezelfde eetgelegenheid waar donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje is gevonden. De andere ontploffing was ongeveer gelijktijdig bij een naastgelegen pand, een Chinees restaurant. De politie onderzoekt of er een verband is met de eerder gevonden pakketjes.

7 uur geleden