Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

8 jaar cel en tbs voor doodsteken man op terras in Eindhoven

8 jaar cel en tbs voor doodsteken man op terras in Eindhoven

DEN BOSCH (ANP) - Een 32-jarige man uit Eindhoven is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van Yassine Amiz (28) uit Turnhout. Dat gebeurde vorig jaar augustus op een terras aan de Woenselse Markt in Eindhoven. De officier van justitie had een gevangenisstraf van tien jaar geëist voor doodslag.

Meerdere mensen zagen hoe het slachtoffer door de Eindhovenaar werd belaagd met een mes. De getuigen zagen hoe de verdachte tien keer op de man uit Turnhout instak en hem vervolgens aan zijn lot overliet. De rechtbank in Den Bosch spreekt van een gruwelijke en nietsontziende wijze.

De verdachte ontkent Amiz opzettelijk te hebben gedood en zegt dat hij zichzelf moest verdedigen omdat het slachtoffer boos en agressief richting hem zou zijn geweest. De rechtbank gaat hier niet in mee. De rechtbank concludeert uit camerabeelden dat de Eindhovenaar vooraf schietbewegingen maakte en zijn mes toonde. Daarmee zou de verdachte juist de aandacht van het slachtoffer hebben getrokken en ontstond er ruzie.

De Eindhovenaar is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten en heeft een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Om herhaling te voorkomen heeft de rechtbank hem tbs met dwangverpleging opgelegd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Honderden mensen bij pro-Palestijnse demonstraties in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - In Den Haag zijn zaterdag een paar honderd mensen aanwezig bij pro-Palestijnse betogingen. Op het Malieveld heeft zich een grote groep van ongeveer vijfhonderd mensen verzameld. Ze hebben onder meer vlaggen bij zich en er wordt geluisterd naar toespraken. Onder de sprekers is Tunahan Kuzu van DENK.

42 minuten geleden
RIVM: 4520 nieuwe coronagevallen, stuk lager dan weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM meldt dat tussen vrijdag- en zaterdagochtend 4520 nieuwe coronagevallen aan het licht zijn gekomen. Dat zijn er voor de zevende dag op rij minder dan het weekgemiddelde. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 5794 nieuwe coronagevallen per dag gemeld.

1 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen weer gedaald

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care ligt is weer gedaald. Ziekenhuizen behandelen nu 2183 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sinds 21 maart.

1 uur geleden
Nederlander maakt haast met vakantie na aangepast reisadvies

AMSTERDAM (ANP) - Veel Nederlanders willen zo snel mogelijk op vakantie nu de overheid een handvol landen als veilig genoeg heeft bestempeld. Niet-essentiële reizen zijn na een aanpassing van de reisadviezen weer mogelijk naar vakantiebestemmingen als Ibiza, Aruba, Curaçao en een groot aantal Griekse eilanden. Dit zorgt voor grote drukte bij reisorganisaties, waar sommige klanten al vakanties boeken die over een paar weken beginnen.

3 uur geleden
Man (31) aangehouden vanwege dodelijk schietincident in Haarlem

HAARLEM (ANP) - De politie heeft een 31-jarige verdachte aangehouden in het onderzoek naar het dodelijk schietincident in de Beeksteeg in Haarlem, waarbij een 45-jarige inwoner van die stad is overleden.

4 uur geleden
'Veel ouders zouden hun kind laten vaccineren'

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan de helft (59 procent) van de Nederlanders zou zijn of haar kind laten vaccineren tegen het coronavirus wanneer dat zou kunnen. Dat is de uitkomst van een representatief onderzoek onder bijna 3000 deelnemers aan het Hart van Nederland-panel.

6 uur geleden
LAKS is bang dat meer eindexamenleerlingen zakken door corona

UTRECHT (ANP) - Scholierenorganisatie LAKS is bang dat scholieren zich niet goed hebben kunnen voorbereiden op de centrale eindexamens, die maandag beginnen.

7 uur geleden