Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

75 procent minder oogletsel door vuurwerkverbod met oud en nieuw

75 procent minder oogletsel door vuurwerkverbod met oud en nieuw

NIJMEGEN (ANP) - Tijdens de jaarwisseling hebben 47 mensen oogletsel door vuurwerk opgelopen. In vergelijking met vorig jaar is dat een afname van 75 procent, wat een gevolg is van het verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk. Vorig jaar behandelden de oogartsen 182 patiënten tijdens de jaarwisseling.

De beroepsvereniging van oogartsen, die de cijfers zaterdag bekendmaakte, blijft pleiten voor een permanent verbod op consumentenvuurwerk. "Dit was landelijk gezien de rustigste oud en nieuw in dertien jaar. Het bewijs dat een verbod op consumentenvuurwerk werkt, is geleverd. Vuurwerk in handen van de consument is te risicovol en wij blijven dan ook strijden voor een verbod op consumentenvuurwerk", zegt oogarts Tjeerd de Faber namens het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap.

Als alternatief pleiten de oogartsen voor openbare vuurwerkshows. In 2014 zijn de oogartsen begonnen met het vuurwerkmanifest. Inmiddels hebben zich meer dan 650.000 particulieren en organisaties aangesloten bij het manifest.

De beroepsvereniging van oogartsen bespreekt de nieuwste oogletselcijfers tijdens haar congres op 24 maart.

Meer uit Binnenland

Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

3 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

3 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

4 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

4 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

5 uur geleden
Lichamen twee vrouwen gevonden bij plek fataal ongeval Delft

DELFT (ANP) - In de buurt van de plek van een fataal ongeval in Delft, waarbij een man om het leven kwam en een ander zwaargewond raakte, zijn twee lichamen in het water gevonden. Dat meldt de politie. Het gaat om twee vrouwen. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om twee passagiers van de auto. "Maar dat moet nog met zekerheid worden vastgesteld", aldus een politiewoordvoerster.

5 uur geleden
Voetganger Zuidhorn zwaargewond door aanrijding met trein

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een trein. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op een bewaakte spoorwegovergang aan De Gast in het Groningse Zuidhorn.

6 uur geleden