Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

60-minners kunnen vanaf januari boosterprik krijgen

60-minners kunnen vanaf januari boosterprik krijgen

DEN HAAG (ANP) - Mensen onder de 60 jaar kunnen vanaf januari een boostervaccinatie krijgen tegen corona, mits zij hun laatste prik minimaal 6 maanden geleden hebben gehad. Dat zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag. Daarbij wordt geprikt "van oud naar jong".

Om dat mogelijk te maken worden de komende weken weer meer priklocaties ingericht. Nu zijn het er nog een stuk of zeventig. Half december moeten er 79 kleinere locaties zijn, en 9 'XXL'-locaties. Alle mensen ouder dan 60 jaar moeten voor het einde van het jaar aan de beurt komen, aldus de minister.

Sinds vrijdagavond staat de website www.ggdreservisten.nl online. Mensen die kunnen en willen helpen met prikken zetten voor de boostercampagne kunnen zich op die site aanmelden. Dan gaat het bijvoorbeeld om voormalige zorgmedewerkers of medische studenten, aldus demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

3 miljoen boosterprikken

In de Tweede Kamer en vanuit de samenleving klonk de afgelopen week juist kritiek dat mensen die willen helpen met de boostercampagne, geen gehoor kregen bij het ministerie.

De minister voorspelt dat er aan het einde van de maand ruim 3 miljoen boosterprikken zijn gezet. Het tempo komt voorlopig op zo'n 700.000 prikken per week te liggen. "Dat houden we vol tot we iedereen hebben gehad." Hij denkt dat in maart iedereen die dat wil, een booster kan hebben gehad.

De boostercampagne wordt "in de hoogst mogelijke versnelling" voortgezet, aldus koepelorganisatie GGD GHOR Nederland. "We gaan verder in deze strijd tegen het coronavirus en leveren onze bijdrage in het volste vertrouwen dat we dit, met iedereen die met ons samenwerkt, aanpakken", aldus Jaap Eikelboom, programmadirecteur COVID-19.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 1 maand geleden
Aan de ene kant worden mensen die zich niet hebben laten injecteren verteld dat ze zich moeten laten injecteren omdat dat ze zo goed beschermd en aan de andere kant worden mensen die zich wel hebben laten injecteren verteld dat ze een extra injectie nodig hebben omdat hetgeen waar ze mee geinjecteerd zijn ze niet goed beschermd. Als dat geen alarmbellen bij de mensen af laat gaan dan weet ik het ook niet meer.
Diana de Puy 1 maand geleden
Heb je er wel eens bij nagedacht dat er eerst priklocaties moeten zijn voor dat personeel. En ik neem aan dat zij eerst wel "die meer dan 1000 vrijwilligers" zullen nemen!
Louis53 1 maand geleden
Hoe wil hij dat gaan doen als tot nu vandaag de GGD nog geen groen licht van hem gekregen heeft om de medewerkers aan te nemen??????

Meer uit Gezond

Maken van richtlijn voor gebruik coronapillen kan nog tijd duren

UTRECHT (ANP) - Het kan nog een tijd duren voor de coronapillen van Pfizer daadwerkelijk voorgeschreven kunnen worden aan patiënten, zo laat het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) weten. Huisartsen en andere medisch specialisten moeten eerst een zogenoemde behandelrichtlijn voor het middel opstellen.

7 uur geleden
Boostertempo zakt verder: afgelopen week ongeveer 343.000 prikken

DEN HAAG (ANP) - Steeds minder mensen halen een boosterprik tegen het coronavirus. In de afgelopen zeven dagen hebben iets meer dan 343.000 mensen een oppepprik gekregen. Dat is het laagste aantal sinds november, toen de boostercampagne nog op gang moest komen.

7 uur geleden
Ruim 64.000 positieve coronatests erbij, achterstand onbekend

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 64.602 positieve coronatests geregistreerd. Dat is een van de hoogste aantallen ooit. Twee keer eerder waren er zo'n 65.000 positieve tests.

9 uur geleden
EMA positief over coronapillen van Pfizer

AMSTERDAM (ANP) - De Europese vaccinwaakhond EMA is positief over de coronapillen die Pfizer heeft ontwikkeld. De toezichthouder adviseert de Europese Commissie om het middel goed te keuren. Brussel neemt die adviezen doorgaans snel over. Nederland had de pillen al mogen gebruiken, maar wachtte daarmee tot de goedkeuring er was.

9 uur geleden
Laagste aantal coronapatiënten op ic sinds 1 november

ZEIST (ANP) - De afname van het aantal coronapatiënten op de intensive cares houdt aan. Donderdag werd het laagste niveau sinds 1 november bereikt, zo blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen nu 233 ernstig zieke patiënten met Covid-19 op de ic's van Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 16 minder dan een dag eerder.

10 uur geleden
Test op 'mini-orgaan' geeft mensen met taaislijmziekte prognose

UTRECHT (ANP) - In een laboratorium gekweekte 'mini-orgaantjes' van patiënten met taaislijmziekte blijken een goed hulpmiddel om te bepalen hoe ernstig de ziekte voor een individuele patiënt is. Onderzoekers van het UMC Utrecht hebben hier een nieuwe methode voor ontwikkeld. Een dergelijke test bestond nog niet. Het kan volgens de wetenschappers "een belangrijk instrument zijn" om in te schatten in hoeverre de werking van lichaamscellen is verstoord. Zo kan ook beter worden ingeschat of bepaalde behandelingen nodig zijn.

11 uur geleden
Vorige week kwart van de boosterprikken gezet zonder afspraak

UTRECHT (ANP) - Voor ongeveer een kwart van alle boosterprikken die afgelopen week bij de GGD'en is gezet, was vooraf geen afspraak gemaakt. Dat laat koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten.

1 dag geleden