Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

6 miljoen Nederlanders deden voor 1 april belastingaangifte

6 miljoen Nederlanders deden voor 1 april belastingaangifte

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders doen ondanks de coronacrisis gewoon zoals verwacht hun belastingaangifte. De fiscus heeft voor 1 april 6 miljoen aangiftes ontvangen, net zoveel als vorig jaar rond die tijd. Het gaat om 60 procent van het totaal aan verwachte aangiften.

Tot 1 mei kunnen mensen aangifte doen, of hiervoor uitstel vragen. Mensen die voor 1 april aangifte doen, krijgen voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Veel mensen deden hun aangifte dan ook op 31 maart. Er was een dip zichtbaar om 19.00 uur, het moment dat premier Mark Rutte een persconferentie gaf over de coronamaatregelen van het kabinet.

"We willen alle mensen bedanken die al aangifte hebben gedaan. Ondanks de huidige omstandigheden rond het coronavirus verloopt het aangifteproces zoals gepland", zegt Liane Vlaskamp, directeur Particulieren bij de Belastingdienst.

Digitaal

Bijna alle aangiften komen digitaal binnen: 99 procent. De meeste mensen deden dit met het aangifteprogramma op de site MijnBelastingdienst.

Hoewel veel mensen vanuit huis werken, buigen de meesten zich na de traditionele kantoortijden over hun aangifte. Op werkdagen ligt de piek rond 20.00 uur, in het weekend rond 14.00 uur.

Mensen die door de coronacrisis of om andere redenen later aangifte willen doen kunnen om uitstel vragen bij de BelastingTelefoon of op MijnBelastingdienst.

Meer uit Binnenland

Treinverkeer Amsterdam Centraal start weer op

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen rijden sinds even voor 09.00 uur weer op Amsterdam Centraal Station. Op het station zijn nog veel gestrande reizigers te vinden die hun weg naar de juiste trein moeten vinden. Medewerkers van de NS staan iedereen te woord en voor de servicedesk staat een flinke rij. Op de informatieborden zijn vooralsnog veel geannuleerde treinen te zien.

8 minuten geleden
ProRail: treinverkeer Amsterdam rijdt weer door noodgreep

AMSTERDAM (ANP) - De treinen rijden weer van en naar Amsterdamse stations door een noodgreep, zegt een woordvoerder van ProRail. Sinds zondagmiddag kampte de Amsterdamse verkeersleidingspost van de spoorbeheerder met een IT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar.

23 minuten geleden
Taxicentrale Amsterdam ziet vraag naar taxiritjes flink toenemen

AMSTERDAM (ANP) - De Taxicentrale Amsterdam (TCA) merkt dat de vraag naar taxiritjes is "verdubbeld tot verdrievoudigd" door de treinstoring rond de hoofdstad. "De telefoon staat roodgloeiend", zegt directeur Hedy Borreman maandagochtend. Volgens haar is de vraag groter dan het aanbod. Dat betekent ook dat mensen langer moeten wachten voor hun taxi arriveert.

34 minuten geleden
Gestrand op Amsterdam CS na nachtje in de Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Na een nacht in de Ziggo Dome staan Hilleke en Kiki Kuitert uit Almelo maandagochtend op Amsterdam Centraal in afwachting van een trein naar huis. Moeder en dochter strandden samen met honderden andere fans in de hoofdstad na het concert van Harry Styles.

51 minuten geleden
Gedupeerde fans van Harry Styles mogelijk toch naar show

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die vanwege de treinstoring zondagavond niet naar het concert van Harry Styles in de Amsterdam ArenA konden komen, kunnen mogelijk maandag of dinsdag alsnog gaan. Een woordvoerster van concertorganisator MOJO laat weten dat met de gedupeerde fans zal worden gekeken naar een oplossing.

59 minuten geleden
Storing treinverkeer Amsterdam opgelost, treinen gaan weer rijden

AMSTERDAM (ANP) - De storing van het treinverkeer rond Amsterdam is verholpen, meldt een woordvoerder van de NS. Vanaf 09.00 uur gaan in die regio weer treinen rijden. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen.

1 uur geleden
Lift gezocht en plek op de achterbank aangeboden

DEN HAAG (ANP) - Op sociale media proberen mensen van alles om, ondanks de treinstoring rond Amsterdam, toch naar het werk of huis te komen. Onder meer via de hashtag #treinpoolen bieden mensen een plek in de auto aan, of vragen ze een ritje.

1 uur geleden