Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

57.000 banen in bedrijfsleven voor mensen met arbeidsbeperking

57.000 banen in bedrijfsleven voor mensen met arbeidsbeperking

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers in het bedrijfsleven hebben tussen 2013 en het derde kwartaal van 2021 ruim 57.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen. Volgens werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland loopt de private sector daarmee op schema om doelen te halen die met de overheid zijn afgesproken.

Volgens de Banenafspraak uit 2013 moesten private werkgevers eind 2021 minstens 60.000 mensen met bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebben aangenomen. Uiteindelijk moeten er eind 2026 minstens 100.000 banen in het bedrijfsleven zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In het derde kwartaal van vorig jaar kwamen er iets meer dan 4500 banen bij voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maken VNO-NCW en MKB-Nederland op uit cijfers van het UWV. Bij de werkgeversclubs heerst nu opluchting, omdat een tijdlang werd gevreesd dat de coronacrisis voor een vertraging zou zorgen. Maar ze pleiten ook voor eenvoudigere en eenduidigere regels.

Overheidsorganisaties hebben sinds het begin van de banenafspraak net geen 7000 mensen aangenomen die lastiger aan werk kunnen komen. Eind 2026 moeten ze 25.000 banen hebben gecreƫerd voor deze groep mensen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

EU overweegt uitstel op verbod oliepijpleiding voor olieboycot

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie lijkt van plan de invoer van Russische olie via een grote pijpleiding langer toe te staan. Daarmee moet de impasse over een zesde sanctiepakket tegen Rusland worden doorbroken. Door olie via de betreffende leiding langer toe te staan, komt Brussel tegemoet aan de bezwaren van Hongarije die een olieboycot nog niet zien zitten, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

10 uur geleden
Betoging tegen exploratieboringen Shell in Zuid-Afrika

KAAPSTAD (ANP/BLOOMBERG) - Demonstranten zijn zaterdag in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad de straat opgegaan om te demonstreren tegen Shell. Het protest was in aanloop naar een rechterlijke uitspraak tegen exploratieboringen voor de kust van Zuid-Afrika door het olie- en gasconcern.

10 uur geleden
President Bundesbank voorziet meerdere rentestappen dit jaar

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal dit jaar meermaals de rente verhogen om te proberen de torenhoge inflatie te beteugelen. Volgens Joachim Nagel, president van de Duitse Bundesbank en tevens lid van de raad van bestuur van de ECB, is er ruimte voor verdere verhogingen in de tweede helft van dit jaar na de beoogde eerste verhoging in juli.

10 uur geleden
FNV stelt grensoverschrijdend gedrag in horeca aan de kaak

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV komt in actie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in de horeca. Bij de bond komen veel signalen binnen van misdragingen, al ontbreken exacte cijfers. Vaak is het ook zo dat personeel niet weet waar ze met klachten heen kunnen, aldus de bond na berichtgeving door AT5 en NH Nieuws over de kwestie.

11 uur geleden
Lufthansa vermindert aantal vluchten van Schiphol nog niet

FRANKFURT (ANP) - De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa heeft het aantal vluchten van en naar Schiphol nog niet verminderd ondanks de drukte. De onderneming waar ook maatschappijen als Austrian Airlines, SWISS en Eurowings toe behoren geeft desgevraagd aan de situatie op Schiphol op de voet te volgen en staat passagiers zo goed mogelijk bij.

13 uur geleden
Nederlandse Loterij pleit voor uniforme speellimiet na kritiek

DEN HAAG (ANP) - Mensen die meedoen aan online kansspelen moeten beter beschermd kunnen worden tegen verslaving en risicovol speelgedrag. Om die reden zouden er branchebrede afspraken moeten worden gemaakt over probleemspelers en uniforme speellimieten voor alle spelers. Dat bepleit de Nederlandse Loterij in een reactie op bevindingen van Pointer. Het journalistieke onderzoeksplatform stelt dat gokwebsites als TOTO, Kansino en Betcity ernstig tekort schieten met hun wettelijke gokbescherming.

14 uur geleden
Erdogan blijft tegen hogere rentes als middel tegen inflatie

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zich andermaal uitgesproken tegen het verhogen van de rente om daarmee de torenhoge inflatie in het land te beteugelen. Erdogan gaf een toelichting op de beslissing van de Turkse centrale bank eerder deze week om de rentes voor de vijfde maand op rij ongewijzigd te laten op 14 procent, ondanks de oplopende inflatie en de druk op de Turkse munt, de lira.

14 uur geleden