Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'55 procent Nederlandse 30-plusvrouwen trots op uiterlijk'

'55 procent Nederlandse 30-plusvrouwen trots op uiterlijk'

NAARDEN (ANP) - Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen is trots op haar uiterlijk. Dat stelt vrouwenblad LINDA op basis van een enquête onder 12.906 vrouwen.

Linda.nl onderzocht hoe blij lezers zijn met hun uiterlijk. Vinden ze hun lichaam mooi? Denken ze positief over zichzelf?

Op de stelling 'ik ben trots op mijn uiterlijk' zegt meer dan de helft van alle respondenten 'ja'. Leeftijd speelt niet echt een rol: 58 procent van de 18- tot 30-jarige vrouwen is trots op haar uiterlijk en 55 procent van de 30-plussers.

Gelijke percentages

38 procent van alle respondenten beoordeelt haar uiterlijk met een 7 en 28 procent met een 8. De percentages zijn min of meer gelijk voor dertigplussers en dertigminners. 8 procent van de vrouwen geeft haar uiterlijk een 5 of lager.

Op de nieuwe cover van Linda poseert Linda de Mol in bikini. De oprichter van het gelijknamige magazine doet dat naar eigen zeggen om een statement te maken over 'bodypositivity'. Volgens onderzoek van het blad staat driekwart van de moeders nooit op eigen vakantiefoto's, uit onzekerheid over het eigen uiterlijk.

Uit de gehouden enquête komt naar voren dat een op de drie vrouwen meer zelfvertrouwen krijgt door de 'bodypositivitybeweging'. 33 procent voelt zich er beter door, voor 63 procent van de respondenten is de trend niet van invloed, een kleine minderheid (4 procent) geeft aan dat haar zelfvertrouwen juist afneemt door bodypositivity.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Ook Hongarije meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije heeft melding gemaakt van een recordaantal nieuwe coronabesmettingen. De autoriteiten melden dat de afgelopen 24 uur bij nog eens 1070 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Dat is de hoogste dagelijkse stijging tot dusver.

18 uur geleden
Britten die thuisisolatie negeren riskeren hoge boete

LONDEN (ANP) - Britten die niet in thuisquarantaine gaan als ze contact hebben gehad met iemand die besmet is met Covid-19, riskeren een boete van maximaal 10.000 pond (ruim 10.900 euro). Dat heeft premier Boris Johnson zaterdag bekendgemaakt.

21 uur geleden
Ruim 1300 nieuwe Duitse coronabesmettingen

BERLIJN (ANP) - In Duitsland zijn in de afgelopen 24 uur 1345 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er bijna duizend minder dan een dag eerder, toen waren er 2297 nieuwe gevallen. Dat meldt zondag het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse equivalent van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
In ziekenhuizen liggen zaterdag 327 coronapatiënten

ROTTERDAM (ANP) - Het afgelopen etmaal zijn 30 patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege besmetting met het coronavirus. In totaal liggen nu 327 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, waarvan 67 op de afdeling intensive care, negen meer dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
'Driekwart verpleegkundigen tegen verplichting vaccins'

NIEUWEGEIN (ANP) - Verpleegkundigen en verzorgenden willen geen verplichting van het griep- en coronavaccin voor hun beroepsgroep. Onderzoek van vakbond NU'91 toont aan dat ruim driekwart hierop tegen is. Zo'n 35 procent van de zorgmedewerkers overweegt dit najaar een griepvaccin te halen.

1 dag geleden
De Jonge: ja, dit is de tweede golf

DEN HAAG (ANP) - Als je kijkt naar het groeiende aantal coronabesmettingen in Nederland, is de tweede golf begonnen. Dat zei minister Hugo de Jonge vrijdag op een ingelaste persconferentie.

2 dagen geleden
Kinderen tot 12 jaar niet meer getest bij milde klachten

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tot en met 12 jaar met milde klachten hoeven niet meer getest te worden op het coronavirus. Dat heeft het kabinet besloten na advies van het OMT, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag.

2 dagen geleden