Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

5331 positieve coronatests, gemiddelde loopt verder op

5331 positieve coronatests, gemiddelde loopt verder op

BILTHOVEN (ANP) - De lijn van de corona-epidemie in Nederland gaat verder en verder omhoog. In de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld zo'n 5272 mensen positief getest. Dat is het hoogste niveau sinds 27 juli, bijna drie maanden geleden. Het is de 25e achtereenvolgende dag waarop het gemiddelde stijgt.

Tussen zondagochtend en maandagochtend kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 5331 meldingen van positieve tests. Dat zijn er weliswaar iets minder dan vorige dagen, maar op maandagen is dat gebruikelijk. Precies een week geleden, op maandag 18 oktober, meldde het RIVM minder dan 3400 positieve tests en de maandag daarvoor 2250.

In de gemeente Amsterdam kregen 236 inwoners te horen dat het virus bij hen is vastgesteld. Dat is het hoogste aantal van het land. Rotterdam registreerde 201 positieve tests en in Den Haag kwamen 145 coronagevallen aan het licht. Daarna volgen Utrecht (82) en Eindhoven (73). In twaalf gemeenten testte geen enkele inwoner positief.

Sterfgevallen

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 36.902 positieve tests. Dat is bijna 50 procent meer dan in de zeven dagen ervoor.

Het aantal sterfgevallen steeg met zes. Het gaat om twee inwoners van de gemeente Ede en verder om mensen uit Amsterdam, Almere, Veenendaal en Wageningen. Dat hun overlijden nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden. Het kan soms even duren voor het RIVM bericht krijgt dat een coronapatiënt is gestorven.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 71 sterfgevallen, gemiddeld zo'n tien per dag. Dat is gelijk aan het weektotaal op zaterdag, en dat was het hoogste niveau sinds 30 mei.

Meer uit Gezond

Apothekersfonds krijgt boetes voor overnames zonder toestemming

DEN HAAG (ANP) - Een fonds voor apothekers krijgt een boete van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), omdat het vestigingen heeft overgenomen zonder goedkeuring van de toezichthouder. Die toestemming is wettelijk verplicht.

12 minuten geleden
WHO: ziektes kunnen in Gaza meer levens kosten dan bommen

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ziektes in de Gazastrook op termijn meer levens kunnen kosten dan bombardementen. Zo'n scenario kan zich voltrekken als het gezondheidssysteem in het kustgebied niet wordt hersteld, zegt een WHO-woordvoerster.

31 minuten geleden
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk breidt het aantal zones in het land uit waar niet gerookt mag worden. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt en stelt dat "rookvrije zones de norm zullen zijn".

45 minuten geleden
VN onderzoekt rol Nederlandse overheid in PFAS-zaak Chemours

GENÈVE (ANP) - De Verenigde Naties onderzoeken de rol van de Nederlandse overheid in het PFAS-schandaal rond de chemische fabriek Chemours. VN-rapporteur Marcos Orellana, die gaat over giftige stoffen en mensenrechten, heeft Nederland per brief om opheldering gevraagd over het transport van afvalwater uit de fabriek in Dordrecht naar de Chemours-vestiging in het Amerikaanse Fayetteville (North Carolina). Daar zouden mensenrechten worden geschonden van omwonenden van het bedrijf, omdat hun gezondheid in gevaar wordt gebracht.

1 dag geleden
RIVM: verband piek longontstekingen en uitbraak China onduidelijk

BILTHOVEN (ANP) - Het is niet duidelijk of de recente toename van het aantal longontstekingen onder kinderen in Nederland verband houdt met een uitbraak van luchtweginfecties bij kinderen in China. "Dat is nu nog niet te zeggen. We weten het niet. Maar we gaan er niet van uit", laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten. Volgens het instituut is het in deze tijd van het jaar te verwachten dat meer mensen een infectie aan de luchtwegen oplopen.

3 dagen geleden
Kookadvies voor drinkwater in Assen en Rolde om E. colibacterie

ASSEN (ANP) - Drinkwaterbedrijf WMD adviseert klanten in het Drentse Assen en Rolde en omgeving drinkwater voor consumptie drie minuten te koken. In het water is een E. colibacterie aangetroffen, meldt WMD. Bij mensen met een verzwakte weerstand is er een kleine kans dat deze bacterie, ook wel poepbacterie genoemd, tot lichte maag- en darmklachten kan leiden.

3 dagen geleden
Zorgorganisaties wijzen op onzekerheid na verkiezingsuitslag

NIEUWEGEIN (ANP) - Zorgorganisaties reageren terughoudend op de voorlopige uitslag van de verkiezingen. "Met de programma's die er nu liggen, lijkt het onzeker of er in 2040 überhaupt nog genoeg zorgprofessionals zijn om iedereen te voorzien van kundige zorg", zegt voorzitter Femke Merel van Kooten van beroepsorganisatie NU'91 voor zorgpersoneel.

5 dagen geleden