Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

5223 nieuwe coronagevallen, opnieuw een mijlpaal

5223 nieuwe coronagevallen, opnieuw een mijlpaal

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronagevallen is afgelopen etmaal met 5223 toegenomen, meldt het RIVM. Het is voor het eerst in ongeveer drie maanden dat het aantal nieuwe besmettingen op één dag boven de 5000 uitkomt.

Woensdag werd eenzelfde soort mijlpaal bereikt: toen kwam het aantal nieuwe coronagevallen op één dag voor het eerst sinds eind juli boven de 4000 uit. 4602 mensen kregen woensdag te horen dat ze corona hebben opgelopen. Dat waren er in eerste instantie 4609, maar het aantal werd iets gecorrigeerd.

Ook het weekgemiddelde zit nu boven de grens van 4000. Afgelopen zeven dagen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 4024 nieuwe coronagevallen per dag. Een week geleden stond dat weekgemiddelde nog op 2927 nieuwe gevallen per dag.

Sterfgevallen

Afgelopen etmaal kwamen er zeven nieuwe sterfgevallen als gevolg van een coronabesmetting bij. Niet al die mensen hoeven afgelopen 24 uur overleden te zijn, want het duurt soms een tijdje voor een sterfgeval is doorgegeven aan het RIVM.

In Amsterdam kregen 193 mensen te horen dat ze corona hebben opgelopen. In Rotterdam ging het om 170 mensen en in Den Haag kregen 102 mensen een positieve testuitslag. In Tilburg werden 72 coronabesmettingen bevestigd en in Apeldoorn 71. In slechts 11 gemeenten werd geen enkel nieuw coronageval gemeld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Milde coronabesmetting zwangere vrouw kan baby soms fataal worden

ROTTERDAM (ANP) - Zelfs een milde coronabesmetting kan bij zwangere vrouwen soms dodelijk uitwerken voor de ongeboren baby, denken onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam. Ze hebben van dertien baby's die voor de geboorte in de buik zijn overleden vastgesteld dat de moeder een corona-infectie achter de rug had, bevestigt gynaecoloog Sam Schoenmakers na berichtgeving door de Volkskrant.

6 uur geleden
Stijging van aantal positieve tests stokt: 21.552 nieuwe gevallen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests lijkt voorlopig een plafond te hebben bereikt. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 21.552 nieuwe gevallen geregistreerd. Het is de veertiende dag op rij dat er iets meer dan 20.000 besmettingen aan het licht komen.

6 uur geleden
Grootste groei Covidpatiënten in ziekenhuizen sinds begin januari

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag met 130 toegenomen tot 2772. Dat is de grootste toename sinds 4 januari, aldus cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vergeleken met één jaar geleden liggen er nu ruim 1000 mensen meer in de ziekenhuizen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

8 uur geleden
Personeel zelfstandige kliniek pas naar ziekenhuis bij code zwart

ZOETERMEER (ANP) - Zelfstandige klinieken kunnen hun personeel pas afstaan aan ziekenhuizen als code zwart is afgekondigd. Dat zegt branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) in reactie op een uitspraak van demissionair coronaminister Hugo de Jonge. De bewindsman zei zaterdag in een NOS-bericht liever te willen dat medewerkers van particuliere klinieken gaan helpen bij de acute en kritieke zorg in ziekenhuizen, in plaats van planbare behandelingen zoals een heupoperatie van hen over te nemen.

9 uur geleden
Wetenschapper noemt vaccins effectief tegen Omikron-variant

JOHANNESBURG (ANP/RTR) - De bestaande vaccins tegen het coronavirus zijn waarschijnlijk ook effectief tegen de nieuwe Omikron-variant, zegt de leidende epidemioloog in Zuid-Afrika. Volgens Salim Abdool Karim helpen de inentingen ook bij de nieuwste variant tegen een ernstig ziekteverloop.

10 uur geleden
Vaccinaties hoeven niet te stoppen, eisen Viruswaarheid afgewezen

DEN HAAG (ANP) - Nederland hoeft niet te stoppen met het vaccineren tegen het coronavirus. De eisen van protestgroep Viruswaarheid zijn maandag afgewezen door de rechtbank in Den Haag.

11 uur geleden
Eerste Omikron-gevallen in Canada

TORONTO (ANP/RTR) - In Canada zijn zondag voor het eerst coronabesmettingen met de Omikron-variant vastgesteld, meldt het ministerie van Gezondheid van de provincie Ontario. Het gaat om twee mensen die recentelijk in Nigeria zijn geweest. Beiden zitten nu in quarantaine.

22 uur geleden