Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

Scheidend partijvoorzitter Jan Nagel dacht na "intensief speurwerk" iets groots op het spoor te zijn. "We konden onze ogen niet geloven", zei hij tijdens een digitale ledenvergadering. "Was mevrouw Den Haan toen al, in plaats van de 50PLUS-campagne te voeren, bezig met de afsplitsing?" Hij eiste op hoge toon opheldering.

Maar cabaretier Lash laat aan het ANP weten "geen connectie" te hebben met Den Haan. "Ik had begin maart een gesprek met een vriend dat we eigenlijk te laat in bitcoins zijn ingestapt om er nog iets aan te hebben", zegt hij. Daarom, en omdat het toen alweer een tijdje rommelde bij 50PLUS, besloot hij "voor de grap" deze domeinnamen te laten registreren.

Overhoop

Den Haan lag toen al overhoop met het partijbestuur over met name de pensioenstandpunten van 50PLUS. De partij bleef er bijvoorbeeld bij dat de AOW-gerechtigde leeftijd weer 65 jaar moet worden, terwijl de lijsttrekker openlijk liet weten dat daar met haar over te praten viel.

Uiteindelijk wist Den Haan op 17 maart als enige een Kamerzetel te bemachtigen. De ruzie met het partijbestuur escaleerde na dat teleurstellende verkiezingsresultaat verder. Afgelopen week besloot zij 50PLUS de rug toe te keren, zonder afstand te doen van haar zetel. De partij is nu niet meer vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Voor Lash was die zetelroof aanleiding ook nog de domeinnaam partijdenhaan.nl erbij te nemen. "De insteek is nooit serieus geweest om Den Haan flink wat geld af te troggelen. Maar het idee dat zij een berichtje zou moeten sturen om voor 5 euro de domeinnamen over te kopen vond ik wel erg grappig."

Meer uit Politiek

Kamer steunt versnelde aankoop van zes F-35 gevechtsvliegtuigen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer gaat akkoord met de versnelde aankoop van zes F-35 gevechtsvliegtuigen en vier MQ-9 Reaper onbemande vliegtuigen. Dat gaat via een "ongebruikelijke procedure", erkende defensieminister Kajsa Ollongren in een debat, maar hiermee wordt volgens haar ook aan de wens van de Kamer voldaan.

17 minuten geleden
Kabinet investeert ruim 700 miljoen euro in leefbaarheid wijken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt ruim 700 miljoen euro uit om de leefbaarheid in twintig stadswijken te verbeteren. Van dat geld gaat 600 miljoen euro naar betere woningen en 20 miljoen naar de aanpak van schulden en armoede. Eerder werd al ruim 80 miljoen euro toegezegd om jeugdcriminaliteit te voorkomen.

1 uur geleden
Remkes gaat gesprekken tussen boeren en politiek leiden

DEN HAAG (ANP) - Johan Remkes is aangewezen als bemiddelaar die gesprekken tussen boeren en de politiek moet leiden. De Tweede Kamer had om zo'n bemiddelaar gevraagd vanwege de heftige reactie uit de agrarische sector op de ingrijpende stikstofplannen.

1 dag geleden
BIJ1-leden kiezen Rebekka Timmer als voorzitter

DEN HAAG (ANP) - Leden van BIJ1 hebben Rebekka Timmer gekozen tot partijvoorzitter. Ondanks een negatief advies van de selectiecommissie was Timmer de enige overgebleven kandidaat voor het voorzitterschap. Ze zat al eens eerder in het bestuur en is medewerker van de Tweede Kamerfractie. Timmer kreeg 74 procent van de stemmen, zegt een woordvoerder van de partij.

1 dag geleden
Oud-minister Arie Pais (VVD) overleden

DEN HAAG (ANP) - Oud-minister Arie Pais is op 25 juni overleden, blijkt uit een rouwadvertentie in NRC. Pais was de eerste liberale minister van Onderwijs na de oorlog. Hij was getrouwd met partijgenote Eegje Schoo, die later ook minister werd.

2 dagen geleden
CDA door het stof tegenover boerenleden in 'waardeloze situatie'

NIJKERK (ANP) - CDA-Kamerlid Derk Boswijk is in een zwaar gesprek met boerenleden en provinciale bestuurders van zijn partij door het stof gegaan. "Het spijt me dat jullie in zo'n waardeloze situatie zitten met zoveel onzekerheid", zei hij tegen CDA-leden op de Dag van de Christendemocratie. Partijleider Wopke Hoekstra sloot zich daarbij aan en noemde het "waardeloos ook voor veel van jullie thuis aan de keukentafel".

2 dagen geleden
Boeren blokkeren ijsbedrijf van D66-Kamerlid Romke de Jong

OPSTERLAND (ANP) - Boeren hebben zaterdagochtend het ijsbedrijf van Tweede Kamerlid Romke de Jong (D66) in het Friese Gorredijk geblokkeerd met trekkers. Dat bevestigt het Kamerlid en zijn vader Eeuwe de Jong, bestuurder van De Jong's IJs, na berichtgeving van het Dagblad van het Noorden.

2 dagen geleden