Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

Scheidend partijvoorzitter Jan Nagel dacht na "intensief speurwerk" iets groots op het spoor te zijn. "We konden onze ogen niet geloven", zei hij tijdens een digitale ledenvergadering. "Was mevrouw Den Haan toen al, in plaats van de 50PLUS-campagne te voeren, bezig met de afsplitsing?" Hij eiste op hoge toon opheldering.

Maar cabaretier Lash laat aan het ANP weten "geen connectie" te hebben met Den Haan. "Ik had begin maart een gesprek met een vriend dat we eigenlijk te laat in bitcoins zijn ingestapt om er nog iets aan te hebben", zegt hij. Daarom, en omdat het toen alweer een tijdje rommelde bij 50PLUS, besloot hij "voor de grap" deze domeinnamen te laten registreren.

Overhoop

Den Haan lag toen al overhoop met het partijbestuur over met name de pensioenstandpunten van 50PLUS. De partij bleef er bijvoorbeeld bij dat de AOW-gerechtigde leeftijd weer 65 jaar moet worden, terwijl de lijsttrekker openlijk liet weten dat daar met haar over te praten viel.

Uiteindelijk wist Den Haan op 17 maart als enige een Kamerzetel te bemachtigen. De ruzie met het partijbestuur escaleerde na dat teleurstellende verkiezingsresultaat verder. Afgelopen week besloot zij 50PLUS de rug toe te keren, zonder afstand te doen van haar zetel. De partij is nu niet meer vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Voor Lash was die zetelroof aanleiding ook nog de domeinnaam partijdenhaan.nl erbij te nemen. "De insteek is nooit serieus geweest om Den Haan flink wat geld af te troggelen. Maar het idee dat zij een berichtje zou moeten sturen om voor 5 euro de domeinnamen over te kopen vond ik wel erg grappig."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Akerk 1 maand geleden
benieuwd hoelang de heer Nagel wegblijft, werd ook tijd dat hij opstapt, er was met hem erbij ook altijd wat .

Meer uit Politiek

Hoekstra besprak 'medische hulp' Omtzigt met honderden CDA'ers

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra heeft dinsdagavond in een Zoom-call met minstens 350 leden en CDA-prominenten persoonlijke informatie over de gezondheidssituatie van Pieter Omtzigt gedeeld. Omtzigt heeft volgens Hoekstra gezegd "medische hulp" te overwegen. De partijleider besprak die gevoelige informatie in een digitaal gesprek, waarbij ook het ANP en het Nederlands Dagblad werden toegelaten.

1 uur geleden
CDA houdt uiterlijk medio september bijzonder congres

DEN HAAG (ANP) - Het CDA houdt uiterlijk medio september een bijzonder congres. Dat heeft het landelijk bestuur besloten. De partij zit in een crisis onder meer door het vertrek van het populaire Kamerlid Pieter Omtzigt. De verkiezingen verliepen ook dramatisch voor de christendemocraten.

11 uur geleden
Hoofdrolspelers kabinetsformatie langs bij informateur Hamer

DEN HAAG (ANP) - Informateur Mariëtte Hamer ontvangt dinsdag in verschillende samenstellingen de drie hoofdrolspelers in de moeizaam verlopende kabinetsformatie. CDA-leider Wopke Hoekstra spreekt eerst afzonderlijk met achtereenvolgens VVD-leider Mark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag, die daarna ook nog samen zijn uitgenodigd.

13 uur geleden
CDA publiceert donaties, één donor gaf ruim miljoen euro

DEN HAAG (ANP) - Het CDA heeft maandagavond openheid van zaken gegeven over een aantal donaties aan de partij. Steunpilaar van de partij Hans van der Wind doneerde ruim 1 miljoen euro. In een verklaring laat de partij weten de stap te zetten vanwege de suggestie die Kamerlid Pieter Omtzigt afgelopen week wekte over beïnvloeding van de partijkoers door donoren.

1 dag geleden
Initiatiefnemers: genoeg steun voor extra CDA-congres

DEN HAAG (ANP) - Een initiatief om een extra CDA-congres te houden naar aanleiding van de gebeurtenissen rond Pieter Omtzigt kan op genoeg steun rekenen van de leden van de partij. Dat laat de Stichting voor Sociale Christendemocratie, die achter het voorstel zit, maandagavond weten.

1 dag geleden
SP en PvdA willen 'onmiddellijk' duidelijkheid over toeslagenmemo

DEN HAAG (ANP) - Kamerleden Renske Leijten (SP) en Henk Nijboer (PvdA) willen alle informatie over het verdwijnen van een explosief memo in de toeslagenaffaire "onmiddellijk" op tafel hebben. Volgens RTL Nieuws en Trouw heeft het ministerie van Financiën "signalen" gekregen dat het memo bewust is weggewerkt, maar het ministerie wil de aanwijzingen niet openbaar maken zolang er een onderzoek door accountant PwC loopt.

2 dagen geleden
Jongerenorganisatie GroenLinks, DWARS, heeft nieuwe voorzitter

ZOETERMEER (ANP) - De jongerenorganisatie van GroenLinks, DWARS, heeft een nieuwe voorzitter. Het is de 20-jarige Hiske Scholtens uit Zoetermeer. Scholtens volgt Sabine Scharwachter op.

2 dagen geleden