Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

500 mensen met afstand tot arbeidsmarkt op Schiphol aan de slag

500 mensen met afstand tot arbeidsmarkt op Schiphol aan de slag

SCHIPHOL (ANP) - Sinds begin 2020 zijn vijfhonderd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op Schiphol aan een baan geholpen. Dat gebeurde onder de vlag van het Banenplan Schiphol, dat de luchthaven sloot met de gemeente Amsterdam, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Luchtvaart Community Schiphol (LCS).

Volgens dat plan moeten in drie jaar tijd 750 mensen met een afstand tot arbeidsmarkt werk vinden op Schiphol. Door de coronapandemie leek dat onhaalbaar omdat er veel banen verdwenen op Schiphol. Nu er een enorme krapte op de arbeidsmarkt is en veel werk op Schiphol kunnen weer meer mensen aan een baan worden geholpen. Een groot deel van die banen is in de horeca op de luchthaven, maar ook bij bedrijven in de transport en logistiek.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn bijvoorbeeld mensen die al langere tijd een uitkering hebben of mensen met een arbeidsbeperking. Ook asielzoekers met een verblijfsstatus, de zogeheten statushouders, vallen onder de groep.

De ondertekenaars van het Banenplan Schiphol zijn ondanks de schommelingen op de arbeidsmarkt positief over de uitkomsten, meldt Schiphol. Momenteel overleggen de vier partijen dan ook over het verlengen van het plan tot na januari 2023.

Meer uit Financieel

EU-landen eisen dat Polen eind maakt aan blokkade trucks Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen hebben Polen aangesproken op de grensblokkades voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Die moeten "zo snel mogelijk" uit de weg, vinden demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) en "een groot aantal" medestanders.

39 minuten geleden
Zwitserse bank Pictet biecht hulp bij belastingontduiking in VS op

NEW YORK (ANP) - De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet heeft toegegeven dat het Amerikaanse belastingbetalers heeft geholpen om meer dan 5,6 miljard dollar, bijna 5,2 miljard euro, te verbergen voor de federale belastingdienst in de Verenigde Staten, de IRS. De bank heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie om de kwestie af te sluiten, schrijft persbureau Reuters.

2 uur geleden
Chipbedrijven omlaag na lange winstreeks, AEX doet stapje terug

AMSTERDAM (ANP) - De beursgraadmeters in Amsterdam zijn maandag lager geëindigd, mede door een negatieve start van de aandelenhandel op Wall Street. Vooral chipaandelen, die de laatste maanden flink omhooggingen, werden lager gezet. Zo verloor ASMI 6,4 procent en Besi 3,4 procent. Toch hebben beleggers niets te klagen, de aandelenkoers van ASMI is sinds de start van het jaar nog altijd bijna verdubbeld. Het aandeel Besi is ruim twee keer zoveel waard geworden.

3 uur geleden
OPEC-chef: in de grond houden van olie leidt tot 'energiechaos'

DUBAI (ANP/RTR) - Mensen die beweren dat het in de grond houden van olie goed is voor de energietransitie zitten ernaast, stelt secretaris-generaal Haitham Al Ghais van de OPEC. Dit zal eerder leiden tot "energiechaos", zei hij maandag tijdens een paneldiscussie op de klimaattop in Dubai.

4 uur geleden
Spotify schiet omhoog op Wall Street na banenverlies

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify stond maandag in de belangstelling van beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Spotify kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken. Het aandeel ging in de vroege handel op Wall Street bijna 11 procent omhoog.

5 uur geleden
Bezorgers: nagenoeg alle cadeaus op tijd binnen voor pakjesavond

DEN HAAG (ANP) - Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

5 uur geleden
Qbuzz bestelt 140 Italiaanse elektrische bussen voor regio Leiden

TURIJN (ANP) - Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.

6 uur geleden