Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

50 miljoen coronaprikken gezet in het Verenigd Koninkrijk

50 miljoen coronaprikken gezet in het Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP) - In het Verenigd Koninkrijk zijn meer dan 50 miljoen coronaprikken gezet sinds de vaccinatiecampagne begin december begon. De regering meldt dat ruim een kwart van de volwassen bevolking volledig ingeënt is.

Zo'n 34 miljoen mensen hebben hun eerste vaccinatie gehad, 15 miljoen hebben ook hun tweede dosis toegediend gekregen. Dit heeft volgens de regering al een "aanzienlijke impact" gehad op het Verenigd Koninkrijk, dat eerder zwaar werd getroffen door de pandemie. Het aantal positieve testen en sterfgevallen door Covid-19 is dit jaar exponentieel afgenomen.

De regering wil eind juli alle volwassenen een coronavaccin aanbieden. Volgens de minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, lijkt het erop dat dit gaat lukken. Vaccinatieminister Nadhim Zahawi noemt het vaccinatieprogramma tot dusver een groot succes.

Net als zijn collega wijst Zahawi erop dat het werk er nog niet op zit. "Elke prik brengt ons een stap dichter bij het beëindigen van deze pandemie", benadrukt hij. Beide ministers vragen Britten zich te laten inenten zodra ze uitgenodigd worden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Frankrijk versoepelt meer coronaregels en opent terrassen

PARIJS (ANP) - De Franse regering geeft woensdag gas in het programma om de coronabeperkingen stap voor stap op te heffen. De avondklok begint twee uur later en start dan om 21.00 uur en terrassen en niet-essentiële ondernemingen gaan weer open. Dat is weliswaar met beperkingen met betrekking tot het aantal mensen en de beschikbare oppervlakten.

37 minuten geleden
Franse ex-president Sarkozy opnieuw voor de rechter

PARIJS (ANP) - In Parijs begint een nieuw proces tegen de voormalige president Nicolas Sarkozy. Hij staat samen met anderen terecht vanwege de zogeheten Bygmalion-affaire. Hij zou in 2012 zo'n 20 miljoen euro meer hebben uitgegeven aan zijn verkiezingscampagne dan wettelijk was toegestaan. Sarkozy kreeg eerder deze maand als eerste Franse oud-president al een celstraf opgelegd vanwege een corruptiezaak.

1 uur geleden
VS veroordelen 'antisemitische opmerkingen' van president Erdogan

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten veroordelen recente opmerkingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook. Erdogan zei maandag dat zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden "bloed aan zijn handen heeft" omdat hij Israël steunt en noemde Israëli's "moordenaars die kinderen van 5 of 6 zes jaar doden".

2 uur geleden
Argentinië telt dagrecord aantal coronadoden

BUENOS AIRES (ANP) - Argentinië meldt woensdag een dagrecord in het aantal coronadoden, namelijk 745 sterfgevallen door Covid-19. Het land zit in een tweede coronagolf en meldt ook 35.543 bevestigde besmettingen.

3 uur geleden
Amazon verlengt verbod gezichtsherkenningssoftware voor politie VS

SEATTLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse politie moet het nog langer zonder de gezichtsherkenningssoftware Rekognition van techbedrijf Amazon doen. Amazon schort het gebruik ervan tot nader op. Amazon verbood de politie in juni vorig jaar al de software gedurende één jaar te gebruiken. Het bedrijf wilde de politiek toen de tijd geven om regels in te voeren voor het gebruik van dergelijke technologie.

6 uur geleden
Belgische politie speurt naar gewapende bedreiger virologen

HASSELT (ANP) - De Belgische politie is een klopjacht begonnen op zoek naar een zwaarbewapende man die virologen zou bedreigen. Een van de bekendste virologen van het land is met zijn gezin in veiligheid gebracht, melden Belgische media.

8 uur geleden
Hele EU wil oproepen tot staakt-het-vuren Gaza, behalve Hongarije

BRUSSEL (ANP) - Bijna de hele Europese Unie dringt aan op een onmiddellijk staakt-het-vuren van Israël en Hamas. Nederland en 25 andere EU-landen pleiten daarvoor, net als inmiddels ook onder meer de Verenigde Staten. Maar door verzet van Hongarije is de EU niet eensgezind.

10 uur geleden