Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

4613 nieuwe coronagevallen, gemiddelde verder omlaag

4613 nieuwe coronagevallen, gemiddelde verder omlaag

BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 4613 nieuwe coronagevallen doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit betekent dat de uitbraak verder afneemt.

In de afgelopen zeven dagen zijn 33.354 positieve tests gemeld. Dat komt neer op gemiddeld 4765 nieuwe gevallen per dag. Dat is het laagste niveau sinds 11 maart. Het gemiddelde daalt voor de tiende achtereenvolgende dag.

In Rotterdam kregen 308 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. Amsterdam telde 174 nieuwe gevallen en in Den Haag werden 159 positieve tests geregistreerd. Daarna volgen Utrecht (109) en Tilburg (88).

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met vijftien. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, duurt het een tijdje voordat dit is geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn 89 sterfgevallen geregistreerd, het laagste aantal sinds 6 oktober.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,6 miljoen Nederlanders positief getest. Van net iets minder dan 17.500 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Meer uit Binnenland

Twee doden bij verkeersongeval Utrecht

UTRECHT (ANP) - Bij een verkeersongeval op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee mensen om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Bij het ongeval was één auto betrokken.

44 minuten geleden
Advies: splits Waternet op in twee organisaties

AMSTERDAM (ANP) - Waternet, het waterbedrijf dat het complete waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, moet worden opgesplitst in twee organisaties. Dat adviseren het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Ze melden dat er "een aantal grote uitdagingen" op het gebied van water en klimaat zijn, die vragen om "gerichtere aandacht op het gebied van drinkwatertaken en waterschapstaken".

1 uur geleden
Gewonde bij steekpartij op school in Venlo, verdachte aangehouden

VENLO (ANP) - De politie doet onderzoek naar een steekpartij bij een school in Venlo, donderdagochtend. Een verdachte is aangehouden. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis, meldt de politie op X. Beiden zijn leerlingen van de school.

2 uur geleden
Utrecht: straf van wedstrijd zonder publiek blijft staan

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht moet gewoon de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe Eredivisieseizoen zonder publiek spelen. Die straf blijft staan, de kritiek van de clubleiding donderdag verandert daar niets aan. Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Sharon Dijksma. Hij wil niet ingaan op de uitlatingen van de club.

3 uur geleden
Politie ontmantelt internationaal ransomware-netwerk

DEN HAAG (ANP) - Bij een grote internationale operatie zijn meerdere botnets ontmanteld die een grote rol speelden in wereldwijde cybercriminaliteit. De afgelopen dagen zijn vier mensen aangehouden: drie in Oekraïne en een in Armenië. Over hun identiteit is niets bekendgemaakt.

3 uur geleden
Veel rook in Wezep door brand in loods met elektrische scooters

WEZEP (ANP) - In een loods in Wezep (Gelderland), waar zeker dertig elektrische scooters in staan, woedt een uitslaande brand. De veiligheidsregio waarschuwt dat er veel rook vrijkomt en adviseert omwonenden ramen en deuren dicht te houden.

3 uur geleden
Politie ontruimt schoolgebouw Eindhoven na incident met mes

EINDHOVEN (ANP) - De politie is bezig met de ontruiming van een schoolgebouw aan de Rachelsmolen in Eindhoven, nadat daar rond 08.00 uur een incident met een mes had plaatsgevonden. Op X spreekt de politie van "een schermutseling met een mes", waarbij iemand lichte verwondingen opliep aan een hand. Volgens de politie lijkt het niet te gaan om "een bewust tegen de instelling gerichte actie".

5 uur geleden