Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

42 doden bij protestgolf in Colombia sinds eind april

42 doden bij protestgolf in Colombia sinds eind april

BOGOTA (ANP/AFP) - Bij de protesten tegen de regering in Colombia zijn sinds eind april tot nu toe 42 mensen om het leven gekomen, meldt de nationale Ombudsman dinsdag. Op één na alle slachtoffers waren burgers, het andere slachtoffer was een militair.

Het Colombiaanse ministerie van Defensie laat weten dat tot nu toe 849 politieagenten gewond zijn geraakt bij de protesten. Het aantal gewonde burgers is sinds 3 mei niet meer bijgewerkt en is op 306 blijven steken. President Iván Duque zegt dat de politie zich aan de grondwet heeft gehouden en dat schendingen van de wet worden onderzocht. Maandag maakte de politie bekend dat vijf agenten zijn geschorst en 62 nog worden onderzocht.

De protesten hadden als directe oorzaak een voorstel voor een belastingwet, die inmiddels van tafel is gehaald. De regering gaat een nieuw voorstel maken dat op meer steun kan rekenen. Volgens Duque is een belastingverhoging nodig om de economische gevolgen van de coronapandemie te lijf te gaan. Vakbonden menen dat de armste mensen onevenredig hard worden getroffen door de belastingplannen.

Meer uit Buitenland

Bondgenoot Trump bekent schuld in strafzaak verkiezingen Georgia

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een voormalige bondgenoot van oud-president Donald Trump heeft in een strafzaak in de staat Georgia schuld bekend aan inmenging in de presidentsverkiezingen in 2020. Scott Hall werd op vijf punten beschuldigd van samenspanning om verkiezingswerkzaamheden te beïnvloeden. Hij is vooralsnog de enige verdachte die schuld bekent in het onderzoek.

5 uur geleden
Justitie: verdachte in Tupac-zaak wordt verdacht van moord

LAS VEGAS (ANP/AFP) - De verdachte die is opgepakt voor de dood van Tupac, wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor de dood van de rapper. Dat heeft openbaar aanklager Marc DiGiacomo gezegd. Verdachte Duane Davis, ook wel Keffe D of Keefe D genoemd, is formeel in staat van beschuldiging gesteld. De politie gaat ervan uit dat Tupac is doodgeschoten uit wraak.

5 uur geleden
VS: Servië moet zich terugtrekken uit grensgebied met Kosovo

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse regering heeft Servië opgeroepen om zich terug te trekken uit het grensgebied met Kosovo. Het Witte Huis zegt een "grote militaire inzet" langs de grens te zien met zwaar wapentuig. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft hierover contact gehad met de president van Servië.

7 uur geleden
Republikeins lapmiddel om shutdown in VS te voorkomen verworpen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de zogenoemde shutdown tijdelijk af te wenden, heeft het niet gered. De parlementariërs hadden een zogenoemde 'stopgap' voorgesteld, een stoplap. Die kreeg onvoldoende steun. Het is nog de vraag wat er nu gaat gebeuren.

8 uur geleden
Armenië eist vertrek troepen uit Nagorno-Karabach via gerechtshof

DEN HAAG (ANP) - Armenië probeert via het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag af te dwingen dat Azerbeidzjan zijn troepen terugtrekt uit Nagorno-Karabach. Ook moet het land internationale organisaties in het gebied toelaten, stelt Armenië in een aanvraag bij het hof.

8 uur geleden
VN sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach

NEW YORK (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Verenigde Naties sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach. Het voornaamste doel is uitzoeken waar behoefte aan is in het gebied, zegt het kantoor van secretaris-generaal António Guterres. "De regering van Azerbeidzjan en de VN hebben overeenstemming bereikt over een missie naar de regio", aldus zijn woordvoerder Stéphane Dujarric.

8 uur geleden
Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

LAS VEGAS (ANP) - De politie van Las Vegas heeft een man gearresteerd in verband met de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur in 1996. Dat melden Amerikaanse media na eerste berichtgeving van persbureau AP.

9 uur geleden