Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

4 auto's in brand in Groningen, politie vermoedt brandstichting

4 auto's in brand in Groningen, politie vermoedt brandstichting

GRONINGEN (ANP) - In de stad Groningen hebben zondagochtend meerdere auto's in brand gestaan. De politie gaat uit van brandstichting. Er raakte niemand gewond, meldt de politie zondag.

De brand brak rond 06.00 uur 's ochtends uit in de Magnusstraat in de wijk Gravenburg. De vier voertuigen die in brand waren gestoken, stonden geparkeerd naast elkaar. De voorgevels van de twee woningen waar de auto's stonden, zijn ook zwaar beschadigd geraakt, meldt de politie. De bewoners waren ten tijde van de branden aanwezig in hun huizen. Zij konden op tijd wegkomen door oplettende buren.

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand en is op zoek naar getuigen en camerabeelden van het incident.

Meer uit Binnenland

Opnieuw studentenprotest bij Universiteitsbibliotheek Utrecht

UTRECHT (ANP) - Honderden demonstranten betreden opnieuw het terrein van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht (UU). Dinsdag bezetten zij het universiteitsterrein aan de Drift, daarbij werden tientallen mensen aangehouden. Ook nu zeggen ze het terrein te willen bezetten, meldt een ANP-verslaggever.

6 minuten geleden
Honderden betogers lopen van Domplein richting bibliotheek UU

UTRECHT (ANP) - De ruim vierhonderd demonstranten die zich hadden verzameld voor het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht (UU) op het Domplein, lopen richting de Universiteitsbibliotheek van de UU. Dat meldt een ANP-verslaggeefster ter plaatse. De pro-Palestijnse actievoerders willen dat de UU alle banden met Israël verbreekt.

10 minuten geleden
Demonstranten UvA-bezetting worden aangehouden en afgevoerd

AMSTERDAM (ANP) - Meerdere demonstranten die het Binnengasthuisterrein van de UvA blokkeerden, worden opgepakt en afgevoerd door de ME. Dat is te zien op de livestream van AT5. De barricades die ze hadden opgeworpen zijn zo goed als helemaal doorbroken door de politie.

13 minuten geleden
Politie gaat met geweld over tot opheffen blokkade UvA-terrein

AMSTERDAM (ANP) - De politie gaat over tot het opheffen van de blokkades op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam,. Dat gebeurt op gezag van burgemeester Femke Halsema, laat de politie weten. Een ANP-verslaggever ter plaatse meldt te zien dat ME'ers met wapenstokken slaand over de barricades zijn heengegaan. Een deel van de demonstranten die op de barricades stonden, is inmiddels een gebouw ingedreven. De politie is bezig de barricades af te breken.

48 minuten geleden
Universiteit doet aangifte lokaalvredebreuk, vernieling en dwang

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam heeft aangifte gedaan van lokaalvredebreuk, vernieling en dwang bij de blokkades op en rond het Binnengasthuisterrein, meldt de politie in de hoofdstad. Agenten zijn woensdag aan het einde van de middag begonnen om een einde te maken aan het protest. Dat gaat met harde hand.

49 minuten geleden
Bezetters UvA gooien spullen naar politie, politie slaat

AMSTERDAM (ANP) - Bezetters bij het UvA-terrein gooien met spullen naar de politie, ziet een verslaggever van het ANP. De politie slaat met wapenstokken en probeert de bezetters weg te jagen van de barricade.

1 uur geleden
Politie roept bezetters UvA-terrein op om te vertrekken

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft de bezetters van het UvA-terrein opgeroepen om te vertrekken. "Deze demonstratie is opgegeven", is vanuit een politiebusje omgeroepen naar de demonstranten, aldus een ANP-verslaggever. De blokkade ligt aan een gracht. Aan de overkant van de gracht hebben agenten ook enkele demonstranten een paar keer geslagen met wapenstokken om dat deel van de gracht vrij te krijgen, zag de verslaggever.

1 uur geleden