Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

3x3-basketballer Slagter: deze sport is fysieke veldslag

3x3-basketballer Slagter: deze sport is fysieke veldslag

TOKIO (ANP) - Als het Nederlands 3-3-basketbalteam met drie in plaats van vier spelers verder moet in het olympisch toernooi, dan wordt het wel een hele zware opgave de halve finales te bereiken. Dat zei Arvin Slagter, een van de spelers van Oranje, na de nederlaag tegen België.

Ross Bekkering viel uit met een ogenschijnlijk pijnlijke handblessure, waardoor het team met drie man verder moest. "Deze sport is een fysieke veldslag. De kans om een medaille te halen, wordt wel heel klein als we met drie man door moeten. Zo realistisch moeten we zijn", aldus de 1,92 meter lange Slagter. "We moeten ook nog tegen Polen en Letland, twee fysiek ingestelde teams."

Een reserve inbrengen kan volgens Slagter niet meer. "Op het moment dat het toernooi start, is er geen wisselmogelijkheid meer. De vier aangewezen spelers moeten het dan doen en valt er iemand weg, dan moeten de overige drie door. Reserves mochten alleen vóór het toernooi worden ingebracht."

Zware sport

Met drie man 3x3 basketbal spelen is bijna niet te doen, zegt Slagter. "Het is echt een zware sport, bij elk dood spelmoment wisselen we. Dat doen we in het begin bij toerbeurt om in het ritme te blijven en te voorkomen dat we te snel vermoeid raken, later wisselen we vooral tactisch. Dan blijft de speler die er het meest doorheen zit wat langer op de bank zitten. Je begrijpt dat we zonder wissel zwaar gedupeerd zijn."

Doel van de 3x3-basketballers is nog altijd de top zes. De eerste twee uit de poule van acht plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales, de nummers 3 tot en met 6 spelen kwartfinales. Nederland staat met drie zeges uit vijf wedstrijden derde. "We waren ontzettend aan het groeien in het toernooi, we vonden elkaar steeds beter. Daarom is deze wending zo jammer. Met vier man hadden we zeker gewonnen van België, als je ziet hoe close het was met drie man."

Meer uit Sport

Judoka Van Dijke moet na EK ook WK skippen

NIEUWEGEIN (ANP) - Judoka Sanne van Dijke ontbreekt volgende week op de WK judo in Abu Dhabi. De winnares van olympisch brons in 2021 is niet op tijd hersteld van een rugblessure. De judoka in de klasse tot 70 kilogram moest zich vorige maand door deze kwetsuur ook al afmelden voor de EK in Zagreb.

11 minuten geleden
Frankrijk hoopt op miljardenimpuls dankzij Spelen

PARIJS (ANP/DPA) - Frankrijk hoopt dat de Olympische Spelen van deze zomer in Parijs een economische impuls van miljarden euro's opleveren. Het economisch voordeel van de Spelen voor de regio Parijs bedraagt naar verwachting tussen de 6,7 en 11,1 miljard euro, maakte de organisatie van de Olympische Spelen bekend.

55 minuten geleden
Etappewinnaar Kooij verlaat Giro d'Italia met koorts

POMPEÏ (ANP) - Sprinter Olav Kooij van wielerploeg Visma - Lease a Bike moet de Giro d'Italia noodgedwongen verlaten. De 22-jarige renner is maandag op de rustdag geveld door koorts en was dinsdag niet fit genoeg om op de fiets te stappen voor de tiende etappe van de Ronde van Italië, in startplaats Pompeï. Dat meldt zijn team Visma - Lease a Bike.

6 uur geleden
Pogacar blijft in Giro beducht voor aanvallen van Ineos-renners

NAPELS (ANP) - Tadej Pogacar heeft na de eerste negen etappes in de Giro d'Italia een ruime voorsprong in het algemeen klassement, maar hij blijft beducht voor aanvallen van zijn concurrenten. De Sloveense wielrenner van UAE Team Emirates zei tijdens de persconferentie op de rustdag vooral aanvallen van Ineos Grenadiers te verwachten.

20 uur geleden
Twee teamleden Mercedes volgen Hamilton naar Ferrari

MONZA (ANP) - Jérôme d'Ambrosio werkt vanaf 1 oktober als adjunct-teambaas bij Ferrari in de Formule 1. De Belg verlaat Mercedes voor de Italiaanse renstal.

20 uur geleden
NOC*NSF blij met recordbijdrage Nederlandse Loterij voor sport

DEN HAAG (ANP) - NOC*NSF heeft over 2023 een afdracht van 52,6 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Loterij. Dat is opnieuw meer dan het jaar ervoor, toen het ging om 52,3 miljoen euro. Anneke van Zanen-Nieberg, de voorzitter van NOC*NSF, roept op om sport "op de agenda te houden, ook in Den Haag".

21 uur geleden
Voormalig teambaas Steiner en Haas F1 voeren juridisch gevecht

MECKLENBURG (ANP) - Voormalig teambaas Günther Steiner en het Formule 1-team van Haas zijn verwikkeld in een juridische strijd. Dat meldt het goed ingevoerde Autosport.com.

1 dag geleden