Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

3497 nieuwe coronagevallen, 23 nieuwe sterfgevallen

3497 nieuwe coronagevallen, 23 nieuwe sterfgevallen

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 3497 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is boven het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen van 3390 per dag.

Het aantal nieuwe besmettingen van zaterdag is bijgesteld van 4229 naar 4204. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 23.729 meldingen van positieve tests. Dat cijfer ligt lager dan in de voorgaande weken, maar is vertekend door de sluiting van de teststraten vorige week zondag. Vanwege het winterweer konden tienduizenden mensen zich die dag niet laten testen. Ook in de dagen erna waren veel teststraten nog dicht.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met 23, zaterdag werden er nog 67 overlijdens gemeld. De sterftecijfers betekenen niet dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want sterfgevallen worden soms pas na een tijdje geregistreerd.

In Amsterdam werd het virus afgelopen etmaal 195 keer vastgesteld, in Rotterdam testten 90 inwoners positief. In Den Haag werden 85 besmettingen bevestigd, in Eindhoven 80 en in Hoorn 58.

Sinds het begin van de uitbraak, bijna een jaar geleden, zijn meer dan een miljoen Nederlanders positief getest. Het officiële dodental staat op 14.819 en komt in de loop van volgende week waarschijnlijk boven de 15.000 uit. De werkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen liggen vrijwel zeker hoger.

Meer uit Gezond

Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

4 uur geleden
Advocaat: tabakssector vertraagt ingrijpen tegen 'sjoemelsigaret'

DEN HAAG (ANP) - De tabaksindustrie probeert telkens de strijd tegen filtersigaretten ('sjoemelsigaretten') te vermijden en uit te stellen, zegt een advocaat van de Stichting Rookpreventie Jeugd donderdag in de rechtszaal in Den Haag. De twee partijen stonden daar andermaal tegenover elkaar, bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

6 uur geleden
Tonnen boete wegens gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

8 uur geleden
Veel vraag naar hooikoortsmiddelen door veel pollen

DEN HAAG (ANP) - Door de vele pollen in de lucht is er veel vraag naar hooikoortsmiddelen bij drogisterijen. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) laat weten dat er "zeer veel" hooikoortsmiddelen worden verkocht. "Er wordt ook opvallend veel advies gevraagd en gegeven, waarschijnlijk omdat verschillende allergieën zich tegelijk voordoen", zegt een woordvoerder.

8 uur geleden
Bloomberg: BNP Paribas beperkt obligatiedeals voor olie en gas

PARIJS (ANP) - BNP Paribas helpt bedrijven niet langer met het uitgeven van obligaties als ze daar nieuwe fossiele energieprojecten mee willen financieren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. De Franse bank beloofde vorige maand de financiering van olie- en gasprojecten verder te beperken, maar snijdt niet alle banden met die sector door.

23 uur geleden
NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

1 dag geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

1 dag geleden