Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

25,5 jaar cel voor man achter 'vergismoord' Latumahina

25,5 jaar cel voor man achter 'vergismoord' Latumahina

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank Amsterdam heeft de 43-jarige Noureddine H. veroordeeld tot 25,5 jaar cel voor de schietpartij die de Amsterdamse dj Djordy Latumahina op 8 oktober 2016 fataal werd en waarbij zijn vriendin blijvend letsel opliep. Volgens de rechtbank was H. de organisator van de schietpartij in Amsterdam-West.

De straf is lager dan de celstraf van 29 jaar en negen maanden die het Openbaar Ministerie in mei had geëist. H. is vrijgesproken van het beramen van een moordaanslag op crimineel kopstuk Naoufal 'Noffel' F. Die moest in Berlijn worden geliquideerd, maar de plannen gingen niet door.

Volgens de rechtbank is niet vast te stellen dat H. de opdrachtgever was. Hij was wel op de hoogte van de plannen, maar volgens de rechtbank hadden anderen eerder al de opdracht gegeven voor de aanslag. De rechtbank ziet wel genoeg bewijs dat H. een criminele organisatie aanstuurde. H. was niet bij de uitspraak aanwezig.

Blijvend letsel vriendin

De moord op de dj staat bekend als 'vergismoord" omdat er volgens de rechtbank sprake was van een persoonsverwisseling. De schutters zagen de 31-jarige Latumahina aan voor iemand anders. Het beoogde doelwit was Gino M.

Latumahina zat op het moment van het geweld met zijn vriendin en hun 2-jarige dochtertje in zijn auto, in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein. Zijn vriendin werd geraakt, met blijvend letsel tot gevolg. Het kind bleef ongedeerd. "De verdachte heeft ervoor gezorgd dat een jongeman van het leven is beroofd en dat zijn vriendin blijvend gehandicapt is aan haar hand. Een gelukkig gezin is kapotgemaakt. Zij moet verder leven zonder haar partner en de dochter moet verder zonder haar vader", zei de rechtbankvoorzitter in het vonnis.

Vonnissen tot 30 jaar

Zeven verdachten zijn de afgelopen jaren al veroordeeld voor betrokkenheid bij de schietpartij. Aan beide schutters zijn celstraffen opgelegd van 30 en bijna 23 jaar.

Volgens de rechtbank is wraak het motief voor het dodelijke geweld. "Het nemen van wraak op personen die zich eerder gekeerd hadden tegen leden van de organisatie."

Meer uit Binnenland

Wateroverlast door zware buien van zaterdagavond

DEN HAAG (ANP) - De hevige buien van zaterdagavond hebben op verschillende plaatsen in Nederland tot wateroverlast geleid, blijkt uit een rondje op sociale media. Vooral het zuiden van het land kreeg veel water te verduren.

28 minuten geleden
Actie 125-jarig Staatsbosbeheer: geboorteboom voor geboortekaart

AMERSFOORT (ANP) - Staatsbosbeheer viert zondag zijn 125e verjaardag. De natuurbeheerder stelt daarom zogenoemde geboortebomen beschikbaar voor gezinnen die op 21 juli of daarna een baby krijgen. De eerste 125 mensen die een geboortekaartje van hun baby naar Staatsbosbeheer sturen, ontvangen een tegoedbon.

1 uur geleden
Vijf gewonden bij vechtpartij en steekincident in Amersfoort

AMERSFOORT (ANP) - Vijf mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt tijdens een vechtpartij op de Velduil in de Amersfoortse wijk Liendert. Daarbij is ook gestoken. De politie heeft vier personen aangehouden.

10 uur geleden
Team in Frankrijk zoekt zondag verder naar Nederlandse vrouw

VACQUIERES (ANP) - Stichting Reddingshonden RHWW gaat zondag in het zuiden van Frankrijk verder met zoeken naar een sinds vorige week vermiste Nederlandse vrouw van 73 jaar. Een woordvoerder van het zoekteam laat weten dat de zoektocht zaterdag niets heeft opgeleverd.

11 uur geleden
Ontsnapte serval in Lexmond is weer gevangen

LEXMOND (ANP) - De serval die in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapte in het Utrechtse Lexmond is weer gevangen. Dat meldt de Dierenambulance Vianen en omstreken. Volgens RTV Utrecht is de katachtige gevonden in de tuin van de achterburen en wordt het dier nu overgebracht naar Culemborg.

12 uur geleden
Computersystemen UWV werken weer, cliënten kunnen inloggen

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV zijn weer volledig operationeel nadat ze vrijdag getroffen waren door de wereldwijde computerstoring. Cliënten kunnen ook weer inloggen op de website van de organisatie, zegt een woordvoerder zaterdagmiddag.

17 uur geleden
Koningspaar en Beatrix herdenken Engelandvaarder Ellis Brandon

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben gereageerd op het overlijden van Engelandvaarder Ellis Brandon. Ze laten weten dat ze de op 101-jarige leeftijd overleden Brandon "met groot respect" gedenken.

18 uur geleden