Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

2,5 miljoen boetes in eerste vier maanden van dit jaar

2,5 miljoen boetes in eerste vier maanden van dit jaar

DEN HAAG (ANP) - In de eerste vier maanden van dit jaar zijn 250.000 verkeersboetes minder uitgeschreven dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen kregen ruim 2,7 miljoen weggebruikers een prent voor te hard rijden, rood licht negeren en handheld bellen, in januari t/m april van dit jaar werden bijna 2,5 miljoen mensen op de bon geslingerd.

De afname komt volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid onder meer doordat het minder druk op de weg was, na de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven in verband met het coronavirus. Of het terugbrengen van de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 kilometer per uur ook invloed had, is daardoor lastig vast te stellen.

Verreweg de meeste bekeuringen betroffen zogeheten kentekengeregistreerde overtredingen, waaronder snelheidsovertredingen. Zo steeg het aantal boetes dat werd opgelegd na trajectcontrole van bijna 530.000 naar bijna 615.000, maar dat kwam vooral omdat de trajectcontrole op de A4 bij Leidschendam vorig jaar buiten gebruik was in verband met werkzaamheden.

Kregen een jaar geleden nog geen 33.000 mensen een bekeuring voor handheld bellen in het verkeer, in de eerste maanden van dit jaar waren dat 44.500 bestuurders, onder wie ruim 11.000 fietsers. De wetgeving tegen het gebruik van de telefoon op de fiets is in juli vorig jaar aangescherpt.

Meer uit Binnenland

Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

32 minuten geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

47 minuten geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

1 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

1 uur geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

1 uur geleden
Nieuw contract NS: spitsheffing alleen als laatste optie

DEN HAAG (ANP) - De NS mag in de toekomst alleen een hoger tarief in de spits vragen als andere opties om te spits te verlichten niet werken. Dat staat in het nieuwe contract dat de spoorvervoerder voor de komende jaren sluit. Over de voorgenomen spitsheffing was veel ophef: reizigers zouden tot wel 2,50 euro meer gaan betalen voor een treinkaartje in de spits, terwijl lang niet iedereen een trein eerder of later kan nemen.

2 uur geleden
Toch geen jonge asielzoekers naar Noordwijk

NOORDWIJK (ANP) - Een hotel in het Zuid-Hollandse Noordwijk mag toch niet worden gebruikt om jonge asielzoekers op te vangen. De gemeente was afgelopen dinsdag bereid om daar onder strenge voorwaarden aan mee te werken, maar zegt vrijdag dat de opvang niet mag. Die zou namelijk in strijd zijn met het zogeheten bestemmingsplan voor het hotel.

2 uur geleden