Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

2402 nieuwe coronagevallen geregistreerd bij RIVM

2402 nieuwe coronagevallen geregistreerd bij RIVM

BILTHOVEN (ANP) - Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn afgelopen etmaal 2402 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er bijna 400 meer dan een dag eerder en ruim 600 meer dan maandag. Toen meldde het RIVM voor het eerst in twee maanden minder dan 2000 nieuwe coronagevallen.

De afgelopen zeven dagen kregen gemiddeld 2220 mensen per dag een positieve testuitslag, aldus het RIVM. Dat weekgemiddelde daalt geleidelijk.

Het instituut meldt woensdag ook 7 nieuwe aan corona gerelateerde sterfgevallen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want er zit soms een tijdje tussen het overlijden van een patiënt met Covid-19 en de registratie van dat overlijden bij het RIVM.

In Rotterdam hoorden 169 mensen de afgelopen 24 uur dat ze een coronabesmetting hebben opgelopen, in Amsterdam 167. In Den Haag kregen 149 mensen een positieve testuitslag, in Utrecht 70 en in Enschede 46.

Meer uit Gezond

Pootjebaden in hele Rivierengebied afgeraden wegens blauwalg

TIEL (ANP) - Waterschap Rivierenland raadt pootjebaden en zwemmen af in sloten, vaarten en kanalen in het Rijk van Nijmegen, het Land van Maas en Waal, de Bommelerwaard en het Land van Altena. Het schap waarschuwt dat blauwalg is opgedoken in het Maas-Waalkanaal en in de Maas. Met dat water worden de watergangen in het hele Rivierengebied op peil gehouden nu het zo droog is. De blauwalg kan zich daardoor vele kilometers ver verspreiden.

2 dagen geleden
Duizend patiënten uit Oekraïne naar ziekenhuizen in EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie heeft sinds begin maart duizend chronisch zieke patiënten en oorlogsgewonden uit Oekraïne overgebracht naar gespecialiseerde ziekenhuizen in achttien EU-landen. Door de aanhoudende Russische agressie in het land kunnen lokale ziekenhuizen de vraag naar hulp en zorg in toenemende mate niet aan. Ook Nederland heeft gewonde of zieke Oekraïense patiënten overgenomen, meldt de Europese Commissie, die de transfers coördineert en financieel ondersteunt.

3 dagen geleden
Aidsfonds: wereldwijd meer hiv als gevolg van discriminatie

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal nieuwe hiv-infecties onder kwetsbare groepen (homomannen, trans personen, sekswerkers, drugsgebruikers en hun partners) is wereldwijd toegenomen. Dat meldt het Aidsfonds op basis van recente cijfers van de VN-organisatie UNAIDS. Het komt volgens de organisatie door discriminerende wetten in verschillende landen.

3 dagen geleden
Bijna 2000 mensen gevaccineerd tegen apenpokkenvirus

BILTHOVEN (ANP) - Tot en met woensdag hebben 1976 mensen een preventieve inenting tegen het apenpokkenvirus gekregen. Ongeveer de helft daarvan, 987 mensen, is gevaccineerd door de GGD in Amsterdam. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt niet hoeveel mensen waren uitgenodigd, dus de opkomst is niet bekend.

4 dagen geleden
Gemiddeld aantal coronagevallen daalt drie weken op rij

BILTHOVEN (ANP) - De lijn van de corona-epidemie in Nederland blijft dalen. Het gemiddelde aantal positieve tests daalt nu drie weken onafgebroken en staat op het laagste niveau sinds 17 juni.

5 dagen geleden
GGD'en nog volop aan het testen voor coronaprikcampagne herfst

UTRECHT (ANP) - De GGD'en zijn deze zomer nog volop aan het testen met manieren waarop het vaccineren tegen corona komende herfst zo efficiënt mogelijk kan, zo vertelt een woordvoerder van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland. Vanaf half september moeten 700.000 mensen per week een herhaalprik kunnen krijgen. De 25 GGD'en bekijken zelf wat de beste manieren zijn om zo efficiënt mogelijk te prikken.

5 dagen geleden
Prik- en testlocaties weer dicht vanwege verwachte hitte

DEN BOSCH (ANP) - Vanwege de verwachte hitte sluiten in de komende dagen meerdere locaties waar mensen zich kunnen laten testen op of vaccineren tegen het coronavirus. Dat gebeurde half juli ook.

5 dagen geleden